З 1 по 11 жовтня 2014 року проводиться загальнодержавний Тиждень енергоефективності! Дніпродзержинськ - учасник консорціуму, створеного за проектом німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ GmbH "Енергоефективність у громадах"

 

В Україні на міста та місцеві громади припадає 75 відсотків від всього споживання енергії та біля 80 відсотків викидів СО2. Високе споживання можна в загальному пояснити тим фактом, що велика кількість енергії втрачається марно. Порівняння доводять, що в Німеччині енергія використовується в три рази ефективніше, ніж в Україні.

Міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) надано до Німецького товариства міжнародного співробітництва ((Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH для впровадження новий проект «Енергоефективність у громадах» з просування енергетичного менеджменту в українських містах.

Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України спільно з (GIZ) GmbH проведено відбір міст-партнерів для впровадження нового проекту українсько-німецького співробітництва «Енергоефективність у громадах».

В лютому 2014 року в місті Києві головою Дніпропетровської обласної ради Євгенієм Удодом підписано меморандум і укладено протокол про співпрацю між проектом Німецького суспільства міжнародної співпраці (GIZ ) GmbH "Енергоефективність в громадах" і Дніпропетровською обласною радою - лідером консорціуму міст Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Кривий ріг та Павлоград.

Метою цього проекту є підтримка здатності місцевого самоврядування виконувати роль провідної сили в Україні щодо впровадження заходів з енергоефективності, які дозволять економно, але без втрати якості, ефективно використовувати енергоносії. Це позитивно позначиться на економічному стані міста, адже збережені засоби спрямовуватимуться на його розвиток.

Сторони меморандуму, з метою співробітництва, домовились про поліпшення функціонування енергетичного менеджменту на місцях шляхом підвищення професійного рівня залучених працівників, розробки відповідних програм та стратегій, використання сучасних інструментів муніципального енергоменджменту.

На теперішній час у місті ведеться робота щодо розробки міської стратегії сталого енергетичного розвитку, плану дій по зменшенню витрат енергоносіїв в усіх сферах життєдіяльності та господарювання міста, при виробництві продукції, робіт і послуг.

Також в місті з 1 по 11 жовтня 2014 року заплановано проведення загальнодержавного Тижня енергоефективності, в рамках якого будуть проводитись інформаційні кампанії в засобах масової інформації стосовно впроваджених проектів та заходів з енергозбереження, висвітлення результатів їх реалізації.