До уваги виборців!
До уваги виборців!
 

Відповідно до календарного плану основних організаційних заходів з підготовки та проведення позачергових виборів  народних  депутатів України 26 жовтня 2014 року,  відділ ведення Державного реєстру виборців запрошує вас до 20.10.2014 р. перевірити правильність ваших персональних даних, внесених до Державного реєстру виборців.

Відділи ведення Державного реєстру виборців знаходяться за адресами:

-     Баглійський район – 4-й поверх будівлі виконавчого комітету Баглійської районної у м. Дніпродзержинську ради за адресою: вул. Безпалова, 3. Додаткову інформацію можна отримати за телефонами: (05692) 7-12-65, (05692) 7-02-76;

-     Дніпровський район – 2-й поверх будівлі виконавчого комітету Дніпровської районної у м. Дніпродзержинську ради за адресою: просп. Перемоги, 63. Додаткову інформацію можна отримати за телефонами 6-31-76, 6-64-42;

-     Заводський район – 2-й поверх будівлі виконавчого комітету Заводської районної у м. Дніпродзержинську ради за адресою: просп. Леніна, 2/1. Додаткову інформацію можна отримати за телефонами 3-76-63.

Особливо це стосується виборців:

-     які голосуватимуть вперше (досягли 18-річчя);

-     колишніх військовослужбовців строкової служби;

-     громадян, що повернулися з місць позбавлення волі;

-     громадян, які прибули з-за кордону і знялись з обліку в МЗС;

-     які під час останніх виборів у списках виборців виявили неточності в своїх персональних даних, або взагалі були відсутні в них, та не звернулись до відділу ведення Державного реєстру виборців особисто.

Не залишайте перевірку на останній день — звертайтеся зараз! 

При собі необхідно обов’язково мати паспорт громадянина України, а у разі зміни прізвища – ще й документ, який підтверджує ці зміни. 

З метою виготовлення якісних списків виборців Центральна виборча комісія надала можливість перевірити себе у Державному реєстрі виборців, не виходячи з дому. Для цього на офіційному сайті ЦВК у розділі «Державний реєстр виборців» є закладка «Особистий кабінет виборця». Зайдіть в нього, натисніть «реєстрація» і внесіть обов’язкову для заповнення поля інформацію. Через деякий час ви отримаєте відповідь на вказану вами електронну адресу.

Постановою Центральної виборчої комісії № 893 від 13 вересня 2012 року  (із змінами) затверджено порядок тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси.

Кожен виборець, який в день позачергових виборів народних депутатів України 26 жовтня 2014 року буде знаходитись поза межами населеного пункту, в якому зареєстроване його місце проживання, і не зможе проголосувати на тій виборчій дільниці, до якої відноситься його виборча адреса, може тимчасово змінити своє місце голосування без зміни виборчої адреси.

Для цього необхідно звернутись з відповідною заявою до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації або за місцем, де буде перебувати (проживати) виборець у день виборів. При собі потрібно мати паспорт або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України), для громадян України – військовослужбовців документом, який пред’являється органу ведення Реєстру, також може бути посвідчення військовослужбовця або військовий квиток та документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування (довідка з місця роботи, довідка сільської чи міської ради про місце проживання, договір про право власності на житло тощо).

Для виборців, виборча адреса яких знаходиться на території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, Донецької та Луганської області і які у даний час проживають на території району, досить пред’явити тільки паспорт.

Члени виборчих комісій, які в день виборів будуть працювати на виборчій дільниці, до якої їх виборча адреса не відноситься, подають заяву про тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси, до неї додають копію посвідчення чинного члена ДВК (пред’являється оригінал) або копію рішення про утворення/зміни в складі ДВК.

Заява розглядається відділом ведення Державного реєстру виборців невідкладно, виборцю видається посвідчення про тимчасову зміну місця голосування встановленої форми, яке потрібно пред’явити членам дільничної виборчої комісії при отриманні виборчого бюлетеня.

Тимчасова зміна місця голосування забезпечує включення виборця до списку виборців тільки на одній виборчій дільниці. У разі, якщо виборцю на період проведення чергових і позачергових виборів народних депутатів України тимчасово змінено місце голосування поза межами одномандатного виборчого округу, до якого такий виборець відноситься на підставі відомостей Реєстру (виборець за виборчою адресою не відноситься до одномандатного виборчого округу, до складу якого входить звичайна виборча дільниця, на яку тимчасово змінено місце голосування виборця), також у графі «Примітки» робиться відмітка «Отримує лише бюлетень для голосування у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі».

Якщо виборець отримав таке посвідчення, а потім передумав змінювати місце голосування і вирішив голосувати за своєю виборчою адресою, необхідно повернути посвідчення у той відділ ведення Реєстру, який його видав. Інакше його не буде у списках виборців за попередньою адресою.