Актуальні новини!!!

Дніпродзержинське міське управління юстиції інформує: 

        08 квітня 2015 року провідним спеціалістом Дніпродзержинського міського управління юстиції Присяжною Ю.Ю. було проведено правовий діалог з педагогічним колективом комунального закладу «Середня загальноосвітня школа № 20 ім. О.І.Стовби м. Дніпродзержинська» Дніпродзержинської міської ради на тему : «Реформування органів юстиції України». Заходом було охоплено 15 осіб.

       24 квітня 2015 року провідним спеціалістом Дніпродзержинського міського управління юстиції Присяжною Ю.Ю. було проведено бесіду з учнями 7 - го класу НВК № 24 м.Дніпродзержинська Дніпродзержинської міської ради на тему " Правопорушення та відповідальність за їх вчинення". Заходом було охоплено 32 особи.

       24 квітня 2015 року головним спеціалістом Дніпродзержинського міського управління юстиції  Джіярхановою Л.В. в рамках проведення Тижня психології в СЗШ № 35 було проведено годину правового інформування з учнями 10 - го класу на тему "Протидія насильства у сім'ї", "Правопорушення та відповідальність за їх вчинення". Заходом було охоплено 25 осіб.    

      19 травня 2015 року провідним спеціалістом Дніпродзержинського міського управління юстиції Присяжною Ю.Ю. було проведено бесіду з учнями 8 - го класу СЗШ № 22 м. Дніпродзержинська Дніпродзержинської міської ради на тему " Правопорушення та відповідальність за їх вчинення". Заходом було охоплено 24 особи.

      21 травня 2015 року провідним спеціалістом Дніпродзержинського міського управління юстиції Присяжною Ю.Ю. було проведено бесіду з учнями 9 - го класу СЗШ № 4 м. Дніпродзержинськ Дніпродзержинської міської ради на тему " Правопорушення та відповідальність за їх вчинення". Заходом було охоплено 25 осіб.

     27  травня  2015 року о 14 - 00 годині головним спеціалістом Дніпродзержинського міського управління юстиції  Джіярхановою Л.В. з працівниками Дніпродзержинської міської центральної бібліотеки ім. Т.Г. Шевченко  буде проведений  круглий стіл на тему:" Оптимізація  органів  юстиції  України".

     17 серпня 2015 року о 11.30 годині начальником Дніпродзержинського міського управління юстиції Кошовим Вячеславом Григоровичем було проведено інформаційно – правову годину в Дніпродзержинському міському управлінні юстиції за участю начальника відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Соколовою О.В. та спеціалістів міського управління юстиції стосовно змін які відбулися в Порядку підготовки та оформлення рішень щодо громадських об’єднань, Порядку підготовки та оформлення рішень щодо легалізації об’єднань громадян та інших громадських формувань.

    10 вересня 2015 року головним спеціалістом Дніпродзержинського МУЮ Джіярхановою Л.В. було проведено «вуличне» інформування населення, щодо онлайн-сервісів Мінюсту та роботи Центрів із надання безоплатної вторинної правової допомоги, в результаті чого громадянам роз’яснено, куди вони можуть звертатись за відповідною допомогою та розповсюджено інформаційні буклети. Розповсюджено 10 буклетів.

   18 вересня 2015 року об 11.00 годині, за участі в.о. директора Дніпродзержинського місцевого центру надання безоплатної вторинної правової допомоги Лисака С.О., начальника відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами центру Злочевської В.Ю., начальника відділу взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги центру Тигранян Д.А. та заступника начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Бургуто В.В., в приміщенні Дніпродзержинського міського управління юстиції було проведено круглий стіл з адвокатами, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги.Були присутні 7 адвокатів, а саме : Кущ О.М., Бундюк Є.В., Ларіна Я.В., Чубенко Л.І., Єсіпова К.В., Солодовнік Ю.С. та Усенко С.М. Під час проведення круглого столу було роз’яснено мету та умови проведення конкурсу з відбору адвокатів, надано відповіді на питання адвокатів щодо механізму роботи центру, обговорено питання співпраці центру з управлінням юстиції, також роз’яснено основні напрями реформ Міністерства юстиції України, надано відповіді на запитання щодо роботи онлайн – сервісів Міністерства юстиції України.

    22 вересня 2015 року в приміщенні виконавчого комітету Дніпродзержинської міської ради під головуванням голови міжвідомчої координаційно – методичної ради з правової освіти населення при виконавчому комітеті Дніпродзержинської міської ради, першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Білоусова А.Л., о 10.00 години відбулося чергове засідання міжвідомчої координаційно – методичної ради з правової освіти населення при виконавчому комітеті Дніпродзержинської міської ради, на якому було розглянуто наступні питання :

1. Роз’яснення щодо порядку надання безоплатної вторинної правової допомоги.

2. Охорона праці молоді за трудовим законодавством України.

3. Профілактика правопорушень та їх наслідків серед дітей..

4. Щодо роботи онлайн – сервісів Міністерства юстиції України На засіданні були присутні 13 членів ради.

Також, в ході проведення засідання, до відома членів ради було доведено про діяльність у місті Дніпродзержинського місцевого центру надання безоплатної вторинної правової допомоги, роз’яснено статтю 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Начальником управління Кошовим В.Г. було роз’яснено роботу онлайн – сервісів Міністерства юстиції України.