ПРОТОКОЛ №11 засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва у м. Дніпродзержинську

                                                                                                                               

ПРОТОКОЛ №11

засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва

                                                           у м. Дніпродзержинську                                                                

Дата проведення: 02 грудня 2014 року

                                                                                                   Початок проведення: 14-00 год.

                                                                                                    Місце проведення: пл. Дзержинського,2

Головує – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради, начальник управління містобудування та архітектури  міської ради – головний архітектор міста, заступник голови координаційної ради Бєлобородов Ю.В.

За секретаря координаційної ради – заступник начальника відділу регуляторної політики та розвитку підприємництва управління надання муніципальних послуг та розвитку підприємництва (Міський центр муніципальних послуг) міської ради Воронова С.А.

Присутні:

- члени координаційної ради з питань розвитку підприємництва
у м.Дніпродзержинську;

- представники структурних підрозділів Дніпродзержинської міської ради,  Дніпродзержинського міського управління ГУ МВС України в Дніпропетровській області, Дніпродзержинської об’єднаної державної податкової інспекції головного управління Міністерства доходів і зборів України у Дніпропетровській області, спілки громадських об’єднань «Координаційно-експертний центр Дніпропетровської області», ради підприємців з питань організації діяльності ринків при облдержадміністрації, адміністрації ринків міста, приватних підприємців, міських засобів масової інформації.

Перелік присутніх додається.

ЧЕРГА ДЕННА:

1. Підписання угоди про соціальне партнерство Міського центру муніципальних послуг та кафедри менеджменту організацій і адміністрування Дніпродзержинського державного технічного університету.

2. Обговорення проектів регуляторних актів:

         2.1. Про внесення змін до рішення міської ради від 12.07.2013 №842-38/VI «Про затвердження нормативної грошової оцінки земель міста Дніпродзержинськ».

2.2. Про затвердження Правил торгівлі на ринках м.Дніпродзержинська.

Різ    СЛУХАЛИ:

Вступне слово:

         Бєлобородова Юрія Васильовича – заступника голови координаційної ради з питань розвитку підприємництва у м.Дніпродзержинську – щодо питань, які заплановано розглянути на засіданні та щодо важливості реалізації заходів спрямованих на підтримку підприємництва.

По першому питанню слухали:

ГУРСЬКУ Марину Гарріївну – начальника управління надання муніципальних послуг та розвитку підприємництва, директора міського центру муніципальних послуг міської ради – щодо значення укладання угоди
про соціальне партнерство Міського центру муніципальних послуг та кафедри менеджменту організацій і адміністрування Дніпродзержинського державного технічного університету (ДДТУ) та заходів, які передбачає угода; щодо сприяння розвитку бізнес-середовища шляхом взаємодії бізнесу, науки та влади.

Виступили:

РЕВЕНКО Надія Григорівна – завідувач кафедри менеджменту організацій та адміністрування ДДТУ – зазначила, що світова спільнота бачить майбутнє у втіленні нових ідей, а науковий склад ДДТУ готов до плідної співпраці у вирішенні проблемних питань з реалізації проектів та ідей.

БЄЛОБОРОДОВ Юрій Васильович – заступник міського голови з питань
діяльності виконавчих органів міської ради, начальник управління містобудування та архітектури міської ради – головний архітектор міста, заступник голови координаційної ради – висловив сподівання, що розробки науковців будуть успішно впроваджені у бізнес-середовище міста.

По другому питанню слухали:

2.1. ШУЛЬГУ Марину Олександрівну – заступника начальника юридичного відділу департаменту комунальної власності та земельних відносин міської ради – щодо підготовленого проекту регуляторного акта
про внесення змін до рішення міської ради від 12.07.2013 №842-38/VI «Про затвердження нормативної грошової оцінки земель міста Дніпродзержинськ»
та про здійснення регуляторної процедури розробником.

Матеріали доповіді додаються.

Виступили:

СМИК Олександр Павлович – директор ТОВ ТПП «Дніпропромбуд», член координаційної ради – запропонував зачекати з винесенням даного питання на розгляд сесії міської ради через анонсування урядом змін, які плануються відбутися в податковому законодавстві країни.

2.2. ДУРНОВУ Олену Іванівну – начальника відділу споживчого ринку
та захисту прав споживачів управління надання муніципальних послуг
та розвитку підприємництва (Міський центр муніципальних послуг) міської ради – щодо підготовленого проекту регуляторного акта «Про затвердження Правил торгівлі на ринках м.Дніпродзержинська», щодо передумов
та законодавчих підстав, які потребують прийняття зазначеного рішення в місті та про здійснення регуляторної процедури розробником.

Матеріали доповіді додаються.

Виступили:

ГУРСЬКА Марина Гарріївна – начальник управління надання муніципальних послуг та розвитку підприємництва, директор міського центру муніципальних послуг міської ради – повідомила про те, що 03.12.2014 у будівлі Центру надання адміністративних послуг відбудеться нарада за участю адміністрацій ринків міста, одним з основних питань наради буде обговорення проекту рішення «Про затвердження Правил торгівлі на ринках м.Дніпродзержинська»; про строки прийому та розгляду всіх наданих зауважень
та пропозиції (в письмовому вигляді) щодо проекту регуляторного акта
та відповідного аналізу регуляторного впливу від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань.

БОДАКВА Андрій Григорович – голова спілки громадських об’єднань «Координаційно-експертний центр Дніпропетровської області», член ради підприємців з питань організації діяльності ринків при облдержадміністрації – зауважив, що вважає недоцільним затвердження Правил торгівлі на ринках міста, через те що існує постанова Кабінету Міністрів України від 29.07.09
№ 868 «Деякі питання організації діяльності продовольчих, непродовольчих та змішаних ринків», яка є нормативним документом прямої дії.

ЗАЛОГА Галина Антонівна – голова профспілкової організації малого
та середнього бізнесу «Єднання», член координаційної ради – вважає, що дане рішення, в разі його прийняття суттєво ускладнить, як роботу адміністрацій ринків так і роботу підприємців, які здійснюють свою діяльність на території ринків (деякі пункти рішення в сучасних економічних умовах та через існуючі правові колізії взагалі не можуть бути виконаними).

САУСЬ Костянтин Вікторович – директор дочірнього підприємства «Центральний ринок м.Дніпродзержинська» Дніпропетровської обласної спілки споживчих товариств, член координаційної ради – відзначив що Правила торгівлі на ринках міста повинні існувати, проте даний проект рішення міської ради потребує суттєвого обговорення та доопрацювання за участю адміністрацій ринків (опрацювання зауважень та пропозицій, та доведення цієї інформації до депутатів міської ради).

БЄЛОБОРОДОВ Юрій Васильович – заступник міського голови з питань
діяльності виконавчих органів міської ради, начальник управління містобудування та архітектури міської ради – головний архітектор міста, заступник голови координаційної ради – наголосив, всі зауваження
та пропозиції повинні бути надані в письмовому вигляді в строк
до 13.12.2014 включно.

ВИРІШИЛИ:

1. Інформацію доповідачів взяти до відома.

2. Підтримати підписання угоди про соціальне партнерство Міського центру муніципальних послуг та кафедри менеджменту організацій і адміністрування Дніпродзержинського державного технічного університету.

3. Рекомендувати проект регуляторного акта про внесення змін до рішення міської ради від 12.07.2013 №842-38/VI «Про затвердження нормативної грошової оцінки земель міста Дніпродзержинськ» для винесення на розгляд депутатів міської ради.

3. Управлінню надання муніципальних послуг та розвитку підприємництва (Міський центр муніципальних послуг) міської ради розглянути зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань щодо проекту регуляторного акта «Про затвердження Правил торгівлі на ринках м.Дніпродзержинська» та аналізу регуляторного впливу до нього; результати обговорення проекту рішення (розгляду зауважень та пропозицій) розмістити на офіційному сайті міської ради; надати на розгляд депутатських комісій міської ради зведену таблицю всіх наданих зауважень та пропозицій проекту регуляторного акта «Про затвердження Правил торгівлі на ринках м.Дніпродзержинська» та відповідного АРВ, з зазначенням висновків щодо прийняття (відхилення) зауважень, пропозицій.

Термін виконання: 15 грудня 2014 року

 

 

 

Заступник міського голови

з питань діяльності виконавчих

органів міської ради, начальник

управління містобудування

та архітектури міської ради –

головний архітектор міста,

заступник голови координаційної ради                                                                                                                                                               Ю.В.БЄЛОБОРОДОВ

 

 

 

 

За секретаря: заступник начальника відділу

регуляторної політики та розвитку
підприємництва управління надання
муніципальних послуг та розвитку
підприємництва (Міський центр

муніципальних послуг) міської ради                                                                                                                                        С.А.ВОРОНОВА