Про результати контрольно-ревізійної роботи Дніпродзержинської ОДФІ за 2014 рік

Діяльність Дніпродзержинської об’єднаної державної фінансової інспекції протягом 2014 року була спрямована на забезпечення належного рівня фінансово-бюджетної дисципліни, здійснення контролю за використанням бюджетних коштів, станом збереження державного та комунального майна у різних соціально-економічних сферах діяльності, відповідно до повноважень, визначених Бюджетним кодексом України, Законом України "Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні", доручень Кабінету Міністрів України, ДФІ України та ДФІ в Дніпропетровській області.

У звітному періоді інспекцією проведено 103 контрольних заходів, в тому числі проведено ревізії певного комплексу або окремих питань фінансово-господарської діяльності на 78 об’єктах контролю та проведено 25 перевірок державних закупівель, за наслідками яких встановлено фінансових порушень, що призвели до втрат ресурсів, на загальну суму 7203,9 тис. грн., в т.ч.:

·        недоотримання доходів бюджетами всіх рівнів, підприємствами та організаціями, власних надходжень бюджетних установ – 1613,5 тис. грн.;

·        витрат з порушенням законодавства 5590,4 тис. грн.

Вжитими заходами відшкодовано фінансових порушень на загальну суму 1345,24 тис. грн., в тому числі:

надійшло фінансових ресурсів з урахуванням сум усунення порушень, що виявлені у попередніх звітних роках на загальну суму 423,85 тис. грн, що складає 26 % від суми виявлених порушень;

·             відшкодовано і поновлено втрат фінансових і матеріальних ресурсів з урахуванням сум усунення порушень, що виявлені у попередніх звітних роках на суму 1175,4 тис. грн, або 21 % від суми виявлених порушень.

За результатами проведених інспекцією контрольних заходів протягом 2014 року для прийняття управлінських рішень було направлено 23 інформації з вимогами та пропозиціями по усуненню виявлених порушень та недоліків. Прийнято 25 управлінських рішення об’єктами контролю, органами місцевого самоврядування для забезпечення усунення порушень та запобігання їх у подальшому.

За порушення з бюджетними коштами застосовано 5 фінансових санкцій, а саме зупинено операції з бюджетними коштами 5 бюджетним установам та організаціям.

До адміністративної відповідальності за ст. 164-2 КУпАП притягнуто 70 осіб на суму 11,8 тис.грн, за ст. 164-12 КУпАП – 4 осіб на суму 2,0 тис. гривень. Протягом січня-грудня 2014 року винними особами фактично внесено адміністративних штрафів на загальну суму 13,8 тис. гривень.

До правоохоронних органів передано матеріали 17 контрольних заходів, в тому числі 14 матеріалів ревізій, проведених за їх зверненням, за результатами розгляду яких до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 1 відомості про вчинене кримінальне правопорушення.

Для забезпечення відшкодування встановлених порушень за січень-грудень 2014 року ДФІ в Дніпропетровській області за наданими матеріалами Дніпродзержинської ОДФІ подано 9 позовів на загальну суму                         12939,9 тис.гривень.

 

Начальник                                                                         О.М.Дришлюк