Звіт про проведення громадського обговорення питання присвоєння скверу, обмеженого проспектом Аношкіна, вулицями Медичною та Шепетова, імені Почесного громадянина міста Лясоти Станіслава Миколайовича

На виконання доручення міського голови від 28.11.2014 №01-21/4/1146вих/2 щодо забезпечення проведення громадського обговорення питання про присвоєння скверу, розташованого по просп.Аношкіна біля будівлі Заводського райвідділу міліції, імені Почесного громадянина міста Лясоти Станіслава Миколайовича відділом інформаційної діяльності та взаємодії з громадськістю міської ради було підготовлено відповідний проект розпорядження міського голови №249-р від 17.12.2014 «Про проведення громадського обговорення питання про присвоєння скверу, обмеженого проспектом Аношкіна, вулицями Медичною та Шепетова, імені Почесного громадянина міста Лясоти Станіслава Миколайовича». В рамках виконання даного розпорядження на офіційному веб-сайті Дніпродзержинської міської ради в розділі «Оголошення та актуальна інформація ‑ Загальні оголошення» 19.12.2014 було оприлюднено інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення, із зазначенням порядку надання пропозицій та контактної інформації.

У відповідності із Порядком проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій (затвердженого постановою КМУ №989 від 24.10.2012) строк проведення громадського обговорення обчислюється з дня оприлюднення відповідного інформаційного повідомлення і повинен становити не менш як два місяці. Термін надання пропозицій і зауважень з даного питання  закінчився 19 лютого 2015 року.

Пропозиції та зауваження мешканці міста, юридичні особи могли надавати письмово, усно або електронною поштою за адресою та телефонами зазначеними в інформаційному повідомленні. Анонімні пропозиції не реєструвались і не розглядались.

Починаючи з дня оприлюднення інформаційного повідомлення до відділу інформаційної діяльності та взаємодії з громадськістю міської ради із пропозиціями і зауваженнями звернулись 3 мешканці міста та 1 громадська організація, які підтримали присвоєння зазначеному скверу імені Почесного громадянина Лясоти Станіслава Миколайовича.

З метою вивчення думки якомога більшої кількості мешканців міста з даного питання, за домовленістю із Дніпродзержинським державними технічним університетом, кафедрою соціології було проведено соціологічне опитування мешканців міста.

Вибіркова сукупність дослідження склала 794 опитаних респонденти. З них 51,5% - жінки, 48, 5% чоловіки.

Вікова група: 18-25 років – 16,9%, 26-35 років – 19,8 % , 36-45 років – 26,8%, 46-60 років – 22, 7%, 61 рік  і старше – 13,8%.

За результатами проведеного опитування було встановлено, що громадяни в цілому підтримують ініціативу щодо присвоєння скверу імені Почесного громадянина Лясоти Станіслава Миколайовича - 46% опитаних. 35 % -  не підтримують, а 19% не визначились із своєю точкою зору з даного питання.

Також, 06 лютого 2015 року в приміщенні Дніпродзержинського металургійного коледжу відбулись громадські слухання з даного питання на яких були присутні 217 мешканців міста. На громадських слуханнях були заслухані аргументи та пропозиції учасників після чого одноголосно було підтримано пропозицію щодо присвоєння скверу імені Почесного громадянина міста Лясоти С.М.

 

 

                         Відділ інформаційної діяльності

                         та взаємодії з громадськістю міської ради