Посадові обов’язки

1.        Сприяє реалізації на території міста державної політики у сфері:

-          соціально-економічного розвитку, планування, обліку та зайнятості;

-          цивільної оборони, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, запобігання цим ситуаціям та реагування на них, ліквідації їх наслідків та наслідків Чорнобильської катастрофи;

-          транспорту та зв’язку;

-          створення і захисту національного інформаційного простору на території міста, а також інформаційного забезпечення діяльності міської ради, міського голови, виконавчого комітету міської ради.

2.      Координує правову роботу, спрямовану на правильне застосування вимог законодавчих актів, інших нормативних документів виконавчими органами міської ради.

3.      Координує забезпечення надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через Центр надання адміністративних послуг.

4.      Координує організацію видачі документів дозвільного характеру через дозвільний центр, який є складовою Центру надання адміністративних послуг.

5.      Забезпечує впровадження в місті державної політики з питань інформатизації та розвитку електронного урядування.

6.      Сприяє розробленню проектів бюджетів у галузях економічного розвитку, надання муніципальних послуг (в тому числі, адміністративних), цивільної оборони й цивільного захисту населення, транспорту та зв’язку, інформаційних технологій, раціональному використанню виділених коштів, співпраці виконавчих органів міської ради з департаментом фінансів міської ради з питань, що належать до його компетенції.

7.    Сприяє розвитку зовнішньоекономічних зв’язків міста (підприємств, установ, організацій, розташованих на території міста, незалежно від форм власності).

8.    Контролює роботу щодо розроблення короткострокових та довгострокових програм соціально-економічного та культурного розвитку міста на основі пропозицій керівників виконавчих органів міської ради з урахуванням розвитку всіх підприємств та організацій, розташованих на території міста, незалежно від відомчої підпорядкованості та форм власності.

9.    Координує роботу щодо залучення інвестицій, в тому числі іноземних для розвитку всіх галузей господарства міста.

10.    Контролює підготовку питань для розгляду на сесіях міської ради та засіданнях виконавчого комітету щодо затвердження цільових комплексних програм соціально-економічного та культурного розвитку міста.

11.    Координує хід економічних реформ на підприємствах промисловості міста.

12.    Уносить пропозиції щодо стабілізації на території міста роботи та реструктуризації підприємств-виробників.

13.    Визначає основні напрями реалізації на території міста державної політики в галузі стандартизації, енергозбереження, витрат паливно-енергетичних ресурсів, контролює додержання цих нормативів.

14.    Бере участь у профспілкових конференціях підприємств міста з питань укладання колективних договорів.

15.    Сприяє організації роботи в місті Ради роботодавців.

16.    Забезпечує в межах компетенції органів місцевого самоврядування реалізацію на території міста державної та регіональної політики щодо:

-  видачі документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності;

-  реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб у сфері надання адміністративних послуг;

-  реформування та розвитку системи надання муніципальних (в т.ч. адміністративних) послуг;

-  підтримки і розвитку малого та середнього підприємництва;

-  регуляторної політики у сфері господарської діяльності;

-  споживчого ринку та сфери послуг;

-  захисту прав споживачів;

-  нормованого забезпечення населення основними продовольчими та непродовольчими товарами в особливий період.

17.  Визначає пріоритети та види підтримки суб’єктів малого і середнього підприємництва з урахуванням загальнодержавних пріоритетів.

18. Координує впровадження нормативних актів щодо здійснення торговельної діяльності та побутового обслуговування населення, захисту прав споживачів тощо, проведення заходів щодо вдосконалення  торговельного обслуговування населення.

19.  Координує розроблення і реалізацію у встановленому порядку цільових програм розвитку підприємництва, системи надання муніципальних послуг, захисту прав споживачів та вносить пропозиції до відповідних регіональних програм.

20.  Координує в межах та порядку, передбаченому чинним законодавством, роботу об’єктів торгівлі, послуг, ресторанного господарства, побутового обслуговування населення та підприємств харчової промисловості всіх форм власності, в тому числі з питань, пов’язаних з розвитком  їх інфраструктури, організацією та якістю торговельного й побутового обслуговування населення.

21.  Сприяє діяльності громадських організацій, спілок, інших утворень, що представляють інтереси суб’єктів малого і середнього підприємництва.

22.  Сприяє розвитку та вдосконаленню:

-    інфраструктури підтримки підприємництва;

-    системи надання муніципальних (в тому числі, адміністративних) послуг на території міста;

-    сфери споживчого ринку, послуг та торговельного обслуговування населення;

-    системи захисту прав споживачів.

23.  Координує організацію на території міста роботи щодо підтримки вітчизняного товаровиробника.

24.  Здійснює контроль за організацією безперебійної роботи всіх видів міського транспорту.

25.  Координує хід економічних реформ на підприємствах транспорту і зв’язку.

26.  Координує напрям діяльності щодо організації паркування автотранспорту та автостоянок у місті.

27.  Сприяє розробленню та розвитку міських галузевих програм та контролює їх виконання.

28.  Погоджує усі проекти та прийняті рішення міської ради, за напрямом діяльності рішення виконавчого комітету міської ради, розпорядження міського голови та службові документи.

29.  Очолює та бере участь у роботі комісій, консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів, утворених при міському голові та виконавчому комітеті міської ради.

30.  Вивчає та впроваджує передовий досвід за напрямом діяльності.

31.  Здійснює заходи щодо вдосконалення структури виконавчих органів міської ради і підвищення ефективності роботи підприємств та організацій відповідно до підпорядкованості.

32.  Здійснює безпосереднє керівництво підпорядкованими виконавчими органами міської ради, спрямовує, координує та контролює їх діяльність відповідно до розподілу функціональних обов’язків.

33.  Погоджує річні плани роботи підпорядкованих виконавчих органів міської ради та здійснює загальний контроль за їх виконанням.

34.  Погоджує пропозиції керівників підпорядкованих виконавчих органів міської ради щодо формування річного плану роботи виконавчого комітету міської ради.

35.  Надає пропозиції щодо формування календарного (тижневого) плану основних заходів, що проводять міська рада, Карнаухівська селищна рада та їх виконавчі комітети.

36. Забезпечує організацію своєчасного та якісного виконання розпорядчих документів та документів усіх рівнів за напрямом діяльності, що зокрема відповідно до чинного законодавства або резолюцією визначено контрольними.

37.  Розглядає документи всіх рівнів та забезпечує організацію своєчасного повернення опрацьованих документів для формування закінчених діловодством справ відповідно до вимог чинного законодавства з питань діловодства.

38.  Уносить на розгляд міського голови пропозиції щодо призначення на посади, звільнення з посад та переміщення працівників підпорядкованих виконавчих органів міської ради, керівників комунальних підприємств міста, з якими взаємодії в межах наданих повноважень, застосування до них заохочень та дисциплінарних стягнень.

39.  Здійснює контроль за своєчасним заміщенням вакансій у підпорядкованих виконавчих органах міської ради та керівників комунальних підприємств міста, з якими взаємодії в межах наданих повноважень.

40.  Сприяє підвищенню кваліфікації посадових осіб підпорядкованих виконавчих органів міської ради.

41.  Здійснює заходи щодо сприяння організації проведення на території міста громадських слухань за напрямами діяльності підпорядкованих виконавчих органів міської ради.

42.  Здійснює чергування по місту у вихідні та святкові дні за визначенням відповідальним черговим по місту.

43.  Забезпечує в межах наданих повноважень безперешкодне здійснення конституційних прав громадян звертатися письмово та на особистому прийомі із зауваженнями, скаргами та пропозиціями щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних, особистих прав і законних інтересів та скаргами про їх порушення.

44.  Несе персональну відповідальність перед мешканцями міста за неякісне та несвоєчасне виконання покладених завдань за напрямом діяльності. 

45.  Здійснює згідно з розпорядженням міського голови повноваження іншого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради на період його тимчасової відсутності.