ПРОТОКОЛ №3 засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва у м. Дніпродзержинську від 07.04.2015
 ПРОТОКОЛ №3

засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва

у м. Дніпродзержинську                                                                

Дата проведення: 07 квітня 2015 року

Початок проведення: 14-00 год.

Місце проведення: пл. Дзержинського,2

Головує – заступник голови координаційної ради, фізична-особа підприємець Алієв Р.Г.

За секретаря координаційної ради – заступник начальника відділу регуляторної політики та розвитку підприємництва управління надання муніципальних послуг та розвитку підприємництва (Міський центр муніципальних послуг) міської ради Воронова С.А.

Присутні: перелік присутніх додається.

ЧЕРГА ДЕННА:

1. Презентація Соціальної картки Центру Соціальних послуг Профспілок, які входять до Федерації Профспілок України.

2. Інформація щодо змін в порядку обчислення ЄСВ у зв’язку
з набранням чинності Закону України «Про внесення змін до розділу VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» (щодо зменшення навантаження на фонд оплати праці)» від 02.03.2015 №219-VIII.

3. Роз’яснення щодо порядку надання житлових субсидій населенню
та щодо прав фізичної-особи підприємця на отримання житлових субсидій.

4. Різне.

Різ    ВИСТУПИЛИ:

З першого питання: ВАЛЕНТИРОВ Костянтин Сергійович – директор ТОВ «Центр соціальних послуг» – щодо діяльності ТОВ «Центр соціальних послуг» та умов співпраці; презентація нового сервісу «Соціальна картка Центру Соціальних послуг Профспілок».

ПЕРЕТЯТЬКО Алла Віталіївна – голова Дніпродзержинської міської організації Всеукраїнської профспілки працівників та підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг – щодо діяльності Дніпродзержинської міської організації Всеукраїнської профспілки працівників та підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг.

Матеріали доповіді додаються.

З другого питання: ТРИГУБ Наталія Вікторівна – заступник начальника відділу адміністрування єдиного внеску Дніпродзержинської ОДПІ головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області – про нові умови застосування понижуючого коефіцієнта 0,4 до розміру єдиного внеску; про лист ДФС України від 23.03.2015 №9843/7/99-99-17-03-01-17 «Про надання роз’яснення».

Матеріали доповіді додаються.

З третього питання: ХУТОРЯНСЬКА Олена Валеріївна – завідувач сектору державних соціальних програм відділу соціального захисту населення департаменту охорони здоров’я та соціального захисту населення міської ради – щодо удосконалення порядку надання житлових субсидій; та щодо прав фізичної-особи підприємця на отримання житлових субсидій; щодо зворотного зв’язку та надання консультацій департаментом з питань оформлення субсидій.

Матеріали доповіді додаються.

З четвертого питання: ГУРСЬКА Марина Гарріївна – начальник управління надання муніципальних послуг та розвитку підприємництва, директор міського центру муніципальних послуг міської ради – про регіональні заходи, які будуть проведені у квітні – травні 2015 року присвячені питанням розвитку малого та середнього бізнесу (практичний семінар для підприємців області щодо особливостей застосування та роботи реєстраторів розрахункових операцій; міжнародний конкурс інвестиційних проектів).

Матеріали доповіді додаються.

СЕЛЕЗНЬОВ Андрій Миколайович – директор ПП «Бухгалтерський сервіс» – про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в місті (щодо рішення міської ради від 30.01.2015 №1212-59/VI та рішення міської ради від 27.02.2015 №1229-60/VI).

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію доповідачів взяти до відома.

2. З метою інформування мешканців міста рекомендувати департаменту охорони здоров’я та соціального захисту населення міської ради:

- інформацію щодо порядку надання житлових субсидій висвітлювати
у засобах масової інформації міста;

- провести інформаційно-роз’яснювальну серед фізичних-осіб підприємців, які здійснюють свою діяльність на ринках міста.

3. Включити до порядку денного засідання координаційної ради у травні поточного року питання «Про обрахування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в місті у 2015 році з врахуванням норм рішення міської ради від 27.02.2015 №1229-60/VI». Для надання роз’яснень з даного питання запросити на засідання представників Дніпродзержинської ОДПІ головного управління ДФС у Дніпропетровській області та департаменту фінансів міської ради.

 

Заступник голови

координаційної ради                                                                         Р.Г.АЛІЄВ

 

  

 

За секретаря: заступник начальника відділу

регуляторної політики та розвитку

підприємництва управління надання

муніципальних послуг та розвитку

підприємництва (Міський центр

муніципальних послуг) міської ради,

член координаційної ради                                                                                                                 С.А.ВОРОНОВА