Інформація про проведення круглого столу з питань енергоефективності

Інформація

про проведення круглого столу з питань енергоефективності

27 квітня у м. Дніпродзержинську відбулись інформаційно-просвітницькі заходи в рамках всеукраїнського інформаційного туру «Енергонезалежність – наша спільна справа!», організовані Робочою групою неурядових екологічних організацій України з питань зміни клімату. До Робочої групи входять екологічні організації: НЕЦУ, УМКА, АВК, Екоклуб, голос Природи, Еремурус, Зелена Хвиля.

Екологічними активістами та експертами з енергетики на площі Дзержинського було продемонстровано тематичну виставку з питань енергоефективності, економного та раціонального споживання ресурсів, розповсюджувалась інформаційна література про стан вугільної та атомної енергетики, сланцевий газ, сталий транспорт, утеплення будинків, а також про те, як усі ці складові впливають на стан довкілля, і як саме кожний з нас може впливати на ситуацію в Україні.

Поряд з цим, проводилась наочна демонстрація можливостей використання відновлюваних джерел енергії: сонячних панелей, колекторів.

Також, у рамках заходу органами місцевого самоврядування було організовано зустріч у режимі круглого столу. Були обговорені питання енергоефективності, проблемні питання у сфері комунальної енергетики та транспорту, ідеї для спільних дій та обміну досвідом заради розвитку міста, збереження і поліпшення його довкілля, подальшої співпраці з Робочою групою неурядових екологічних організацій України з питань зміни клімату.