Уряд затвердив порядок виплати матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим зі строкової служби
 Постановою Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 р. № 185 було затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби (далі — Порядок № 185).

Матеріальна допомога громадянам України, які звільнилися зі строкової військової служби, виплачується органами соціального захисту населення протягом місяця з дня взяття відповідної особи на військовий облік за місцем проживання.

Згідно з п. 4 Порядку № 185, така матеріальна допомога надається у розмірі:

  • середньої заробітної плати на день призову, але не нижче мінімальної заробітної плати, встановленої на день призову (для громадян, які працювали на підприємствах, в установах і організаціях);
  • мінімальної заробітної плати, встановленої на день призову (для громадян, які до призову не працювали).

Військові комісаріати протягом 15 днів з дати взяття особи на військовий облік звертаються до органів соціального захисту населення з поданням про виплату матеріальної допомоги (за формою, наведеною у Додатку до Порядку № 185), до якого додаються подані заявником:

  • довідка з місця роботи про отримувану середню заробітну плату;
  • копія трудової книжки, завірена за останнім місцем роботи;
  • заява про перерахування матеріальної допомоги на рахунок у банку.

Обчислення розміру середньої заробітної плати здійснюється підприємствами, установами та організаціями відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1995 р. № 100.

Порядок № 185 набуде чинності з дня офіційного опублікування.