Програма ефективного використання енергоресурсів та енергозбереження під назвою «Тепла оселя».

Компенсація за економність


В умовах стрімкого зростання комунальних тарифів перед більшістю українців дуже гостро постало питання – як не допустити значного збільшення навантаження на сімейний бюджет. І чи не єдине раціональне вирішення даної задачі – підвищення ефективності використання та правильний облік енергоресурсів, які щомісячно споживаються кожною українською родиною.

8 квітня 2015 року Кабінет Міністрів України запровадив програму по наданню населенню, ОСББ і ЖБК кредитів та компенсацій витрат на заходи щодо енергоефективності. Це означає, що будь-який громадянин України, або керуючий орган ОСББ чи ЖБК може взяти банківський кредит на утеплення власної оселі чи багатоквартирного будинку, придбання енергоефективного обладнання чи матеріалів, а держава поверне їм частину від суми цього кредиту.

В АБ «УКРГАЗБАНК» вже розпочалася реалізація програми ефективного використання енергоресурсів та енергозбереження під назвою «Тепла оселя». Ця програма розроблена для фізичних осіб та фізичних осіб-підприємців і передбачає часткову компенсацію витрат населення на заходи з енергоефективності. Так, завдяки державній підтримці фізичні особи зможуть отримати відшкодування до 30% суми кредитних коштів, залучених на придбання котлів (крім газових), вікон з двокамерними енергоефективними склопакетами (з енергозберігаючим склом), енергоефективного обладнання, матеріалів тощо. Кредит в розмірі до 50 тис. грн. в УКРГАЗБАНКУ можна отримати на термін від одного до трьох років.

Отримають компенсацію від держави і юридичні особи – ОСББ та ЖБК, які за допомогою банківського кредиту проведуть заходи з підвищення енергоефективності або термомодернізації свого житлового фонду. В АБ «УКРГАЗБАНК» кредити таким позичальникам надаються на термін до 5 років і у розмірі до 3 млн. грн. Разом з ефективним механізмом державної компенсації такий кредит буде дієвим інструментом реалізації програми термомодернізації – адже держава поверне їм до 40% від його суми.

Просимо звертатися мешканців м. Дніпродзержинська та прилеглих районів за консультацією та кредитуванням до відділення № 177/03 АБ «УКРГАЗБАНК» у м. Дніпродзержинську за адресою:

вул. Сировця, 20, тел. 53 42 51

53 44 51

(050)452-41-92