Звіт періодичного відстеження результативності регуляторного акту - рішення виконавчого комітету міської ради від 23.06.2010 № 227 «Про пайову участь замовників (забудовників) у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Дніпродзержинськ»
1. Вид та назва регуляторного акта, результативність якого відстежується.               
Рішення виконавчого комітету міської ради від 23.06.2010 № 227«Про пайову участь замовників (забудовників) у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Дніпродзержинськ».
2. Назва виконавця заходів з відстеження.
 Департамент економічного розвиткуДніпродзержинськоїміської ради.
3. Цілі прийняття регуляторного акта.
Метою даного регуляторного акту є запровадження механізму розрахунку та сплати пайових внесків для формування фінансової основи щодо вирішення завдань соціально-економічного розвитку міста, врегулювання правових відносин між органами місцевого самоврядування та замовниками (забудовниками), які виникають при будівництві об’єктів містобудування, оптимізація розміру залучення коштів пайової участі з урахуванням інтересів територіальної громади м. Дніпродзержинська та інтересів замовників (забудовників).
4. Строк виконання заходів з відстеження.
з 1 червня по 19 червня2015 року
5. Тип відстеження
Періодичне.
6. Методи одержання результатів відстеження.
 Відстеження результативності дії регуляторного акта здійснювалося на підставі аналізу фактичних надходжень коштів пайової участі від замовників (забудовників) та їх використання на створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Дніпродзержинськ.
7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність,  а також спосіб їх одержання.
 Для встановленнякількісних значень показників результативності регуляторного акту використовувались звітні фактичні дані надходжень коштів пайової участі управління Державної казначейської служби України у місті Дніпродзержинську (тис.грн.) та кількість і сума укладених договорів (од./тис. грн). Результати відстеження рішення одержані методом порівняння зазначених показників за 3 роки (за період             з 01.01.2013 по 01.06.2013; з 01.01.2014 по 01.06.2014; з 01.01.2015 по 01.06.2015).
Результативність дії даного регуляторного акта визначають і показники соціально-економічного напряму – підвищення якості життя мешканців міста, покращення рівня надання житлово-комунальних послуг, зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти і науки та інше.
8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта.
 
 Для систематизації одержаних показників результативності отримані висновки занесено у таблиці:
 
Кількісні показники:
Показники результативності регуляторного акту – рішення виконавчого комітету міської ради від 23.06.2010 №227 «Про пайову участь замовників (забудовників) у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Дніпродзержинськ»
 
Найменування показника
Одиниці виміру
Показники результативності регуляторного акта
Сума грошових коштів, залучених до бюджету м. Дніпродзержинська у порядку пайової участі, у т.ч.:
тис. грн
4750,5
з 01.01.2013 по 01.06.2013
тис. грн
2 373,7
з 01.01.2014 по 01.06.2014
тис. грн
2 108,7
з 01.01.2015 по 01.06.2015
тис. грн
268,1
Кількість укладених договорів пайової участі замовників (забудовників) об'єктів містобудування у створенні                      і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури
м. Дніпродзержинська та їх сума,
у т.ч.:
од./тис. грн
40/ 2514,7
з 01.01.2013 по 01.06.2013
од./тис. грн
12/264,9
з 01.01.2014 по 01.06.2014
од./тис. грн
17/1994,6
з 01.01.2015 по 01.06.2015
од./тис. грн
11/255,2
Якісні показники:за рахунок коштів, що надійшли від сплати пайової участі замовників (забудовників) у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Дніпродзержинськ, протягом періоду, у якому відстежувалась результативність регуляторного акту, виконано:
№ з/п
Найменування об’єкта
1.
Заміна вікон на металопластикові КП «Кіноконцертний зал «МИР»
2.
Капітальний ремонт м’якої покрівлі, приміщень харчоблоку та придбання обладнання в дитячих дошкільних закладах.
3.
Капітальний ремонт м’якої покрівлі, спортзалу, санвузлів в школах міста.
4.
Розробка проектно-кошторисної документації з реконструкції будівлі                       КЗ «СЗШ №37».
5.
Розробка проектно-кошторисної документації з реконструкції басейну в комунальному закладі «Дошкільний навчальний заклад – центр розвитку дитини №44 «Лелека».
6.
Капітальний ремонт покрівлі, ліфтів, житлових будинків.
7.
Капітальний ремонт ділянки магістральних трубопроводів КП ДОР «Аульський водовід» ПК 130-ПК 132
 
9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення цілей.
 Проведенеперіодичне відстеження свідчить, що результативність даного регуляторного акту відстежувалась за рахунок здійснення аналізу коштів, залучених до бюджету м. Дніпродзержинська у порядку пайової участі та видатків, що здійснювались за рахунок зазначених коштів. Запропонована методика та порядок розрахунку розміру пайової участі замовників зазначеного рішення забезпечує компенсацію витрат бюджету міста на відтворення інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста. За рахунок коштів пайової участі у місті здійснено капітальний ремонт та реконструкція об’єктів соціально-культурної сфери і житлово-комунального господарства.
Аналіз періодичного відстеження свідчить, що рішення виконавчого комітету міської ради від 23.06.2010 № 227 «Про пайову участь замовників (забудовників) у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Дніпродзержинськ» містить детальний порядок щодо дій замовників (забудовників), які повинні сплатити пайові внески, та передбачені коригуючи коефіцієнти, покликані сприяти збалансованому розвитку інфраструктури міста.
Слід відзначити, що відбулися зміни в діючому законодавстві, а саме Закон України «Про планування і забудову територій» втратив чинність, порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту встановлюють органи місцевого самоврядування відповідно до ст.40 «Пайова участь у розвитку інфраструктури населеного пункту» Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності». Також Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства» з 1 вересня 2015 року вносяться зміни до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» в частині визначення виконавчого органу з питань державного архітектурно-будівельного контролю.
10. Висновок.
По результатамперіодичного відстеженнярезультативності регуляторного акта - рішення виконавчого комітету міської ради від 23.06.2010 № 227 «Про пайову участь замовників (забудовників) у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Дніпродзержинськ» потребує приведення до вимог чинного законодавства.
У зв’язку із внесенням змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», даний регуляторний акт потребує внесення змін, внаслідок чого департаментом економічного розвитку міської ради здійснюється підготовка проекту рішення міської ради «Про пайову участь замовників у розвитку інфраструктури міста Дніпродзержинськ».
 
 
 
 
 
Міський голова                                                                                         С.О.САФРОНОВ