Щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги

ДО УВАГИ ГРОМАДЯН!

У МІСТІ ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКУ ВІДКРИВСЯ ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКИЙ МІСЦЕВИЙ ЦЕНТР НАДАННЯ БЕЗОПЛАТНОЇ ВТОРИННОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ ЗА АДРЕСОЮ ПР-Т. ПЕЛІНА, Б. 65, ГРАФІК РОБОТИ : ПОНЕДІЛОК – П’ЯТНИЦЯ З 09.00 ДО 18.00 ГОДИНИ, ОБІДНЯ ПЕРЕРВА З 13.00 ДО 13.45 ГОДИНИ.

Безоплатна вторинна правова допомога включає такі види правових послуг:
1) захист від обвинувачення;
2) здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;
3) складання документів процесуального характеру.

ПЕРЕЛІК ОСІБ, ЯКІ МАЮТЬ ПРАВО НА ОТРИМАННЯ БЕЗОПЛАТНОЇ ВТОРИННОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ ЗГІДНО ЗАКОНУ УКРЇАНИ «ПРО БЕЗОПЛАТНУ ПРАВОВУ ДОПОМОГУ» :

1. Особи, середньомісячний сукупний дохід сім`ї яких нижчий суми прожиткового мінімуму, розрахованого та затвердженого відповідно до Закону України «Про прожитковий мінімум» для осіб, які належать до основних соціальних і демографічних груп населення та інвалідам, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб.

2. Діти – сиріти, діти, позбавлені батьківського піклування, безпритульні діти, діти, які можуть стати або стали жертвами насильства в сім’ї.

3. Серед інших осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, зазначені ті особи, до яких застосовано адміністративне затримання або адміністративний арешт, а також підозрювані у вчиненні злочину особи, які затримані органами дізнання та слідства, особи, до яких як запобіжний захід обрано тримання під вартою та особи, у справах яких відповідно до Кримінально-процесуального кодексу України участь захисника є обов’язковою.

4. Особи, на яких поширюється дія Закону України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту».

5. Ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», особи, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, особи, які належать до числа жертв нацистських переслідувань.

6. Особи, щодо яких суд розглядає справу про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи.

7. Особи, щодо яких суд розглядає справу про надання психіатричної допомоги в примусовому порядку.

8. Особи, реабілітовані відповідно до законодавства України.

9. Громадяни держав, з якими України уклала відповідні міжнародні договори про правову допомогу, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, а також іноземці та особи без громадянства відповідно до міжнародних договорів, учасником яких є Україна, якщо такі договори зобов’язують держав – учасниць надавати певним категоріям осіб безоплатну правову допомогу.