Звіт про повторне відстеження результативності регуляторного акта – рішення Дніпродзержинської міської ради від 29.08.2014 №1101- 54/VI «Про зменшення шкідливого впливу куріння тютюнових виробів на здоров'я населення на території м. Дніпродзержинська»

 

1.   Вид та назва регуляторного акта результат якого відстежується, дата його прийняття та номер – рішення Дніпродзержинської міської ради «Про зменшення шкідливого впливу куріння тютюнових виробів на здоров'я населення на території м. Дніпродзержинська»  від 29.08.2014 №1101-54/VI.
 2.   Виконавець заходів з відстеження – департамент житлово - комунального господарства та будівництва Дніпродзержинської міської ради.
3.   Цілі прийняття акта –– визначення вільними від паління місця (за винятком тих місць, паління в яких заборонено законом) та заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення в м. Дніпродзержинську, задоволення інтересів держави та територіальної громади шляхом застосування норм адміністративного впливу відповідно до чинного законодавства.
4. Строки виконання заходів з відстеження – 31.08.2015 по 14.09.2015.
5. Типове відстеження – повторне.
6. Методи одержання результатів відстеження – відстеження результативності регуляторного акту проводяться на підставі фактичних даних.
7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність, способи одержання даних – проведення аналізу застосування адміністративних штрафів за ст.175-1 Кодексу про адміністративні правопорушення (куріння тютюнових виробів у заборонених місцях), а також проведення аналізу інформації, щодо вжиття заходів та профілактики тютюнокуріння в закладах охорони здоров'я, навчальних та навчально-виховних закладах усіх форм власності міста.
8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта – показниками результативності акта є:
- до правопорушників застосовано 239 адміністративних штрафів за ст.175-1 Кодексу про адміністративні правопорушення (куріння тютюнових виробів у заборонених місцях);
- в 40 навчальних закладах  міста та 6 закладах охорони здоров'я на наочних інформаційних стендах розміщено матеріали про шкідливі наслідки для здоров'я людини вживання тютюнових виробів, шкідливий вплив тютюнового диму, практичних порад щодо здорового способу життя, рекомендації щодо відмови від вживання тютюнових виробів;
-  виконання вимог чинного законодавства;
-  сприяння здійсненню комплексу заходів для охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюнового диму,
-  попередження початку куріння тютюнових виробів, обмеження їх вживання, насамперед серед дітей та молоді;
-  покращання інформування населення про ризики і шкідливі наслідки для здоров’я людини куріння тютюнових виробів чи інших способів їх вживання, а також шкідливого впливу тютюнового диму.
9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступені досягнення визначених цілей:     
-   дотримання вимог чинного законодавства;
-   визначення на території м. Дніпродзержинськ вільних від куріння місць;
- сприяння реалізації державної політики щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення;
- запобігання поширеності куріння тютюнових виробів серед населення, насамперед серед дітей та молоді;
 
Висновок: за результатами повторного відстеження результативності регуляторного акта – рішенням Дніпродзержинської міської ради «Про зменшення шкідливого впливу куріння тютюнових виробів на здоров’я населення на території м. Дніпродзержинська» визначені вільні від паління місця (за винятком тих місць, паління в яких заборонено законом) та заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення в м. Дніпродзержинську, надання правових підстав щодо сприяння реалізації державної політики щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів.
   Даний регуляторний акт відповідає вимогам актів вищої юридичної сили, а також компетенції департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Дніпродзержинської міської ради та не потребує внесення змін чи доповнень.
 
 
 
Міський голова                                                                          С.О.САФРОНОВ