ЗВІТ про базове відстеження результативності регуляторного акта - наказу управління транспортної інфраструткри та цивільного захисту населення Дніпродзержинської міської ради від 24.11.2015 №23 «од» «Про затвердження кошторису витрат пов'язаного з підготовкою та проведенням конкурсу з перевезення пасажирів на міському автобусному маршруті загального користування в м.Дніпродзержинську на об’єкті №1»

 ЗВІТ

про базове відстеження результативності регуляторного акта - наказу управління транспортної інфраструткри та цивільного захисту населення Дніпродзержинської міської ради від 24.11.2015 №23 «од» «Про затвердження кошторису витрат пов'язаного з підготовкою та проведенням конкурсу з перевезення пасажирів на міському автобусному маршруті загального користування в м.Дніпродзержинську на об’єкті №1»

 

1. Регуляторний акт – наказ управління транспортної інфраструктури та цивільного захисту населення Дніпродзержинської міської ради від 24.11.2015 №23«од» «Про затвердження кошторису витрат пов'язаного з підготовкою та проведенням конкурсу з перевезення пасажирів на міському автобусному маршруті загального користування в м.Дніпродзержинську на об’єкті №1»

2. Виконавець заходів з відстеження – управління транспортної інфраструктури та цивільного захисту населення Дніпродзержинської міської ради.

      3. Цілі прийняття актаНеобхідність розроблення проекту наказу управління транспортної інфраструктури та цивільного захисту населення Дніпродзержинської міської ради полягає у забезпеченні вимог діючого законодавства в частині покриття витрат, пов’язаних з підготовкою та проведенням конкурсу й встановлення розміру плати претендентів-автомобільних перевізників за участь у конкурсі, яка не повинна перевищувати 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян на дату подання заяви на участь у конкурсі.
               Метою розроблення проекту наказу управління транспортної інфраструктури та цивільного захисту населення Дніпродзержинської міської ради є встановлення обґрунтованої плати за участь у конкурсі претендентами, які офіційно подаватимуть свої пропозиції для участі в конкурсі на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.

4.Строк виконання заходів з відстеженнягрудень 2015 року.

5.Тип відстеження – базове.

6.Методи одержання результатів відстеженнярозгляд пропозицій, які надходять на протязі терміну та, у разі необхідності, внесення відповідних змін до регуляторного акту.

7.Дані та припущення, на основі, яких відстежувалась результативність, а також способи одержання даних – З метою встановлення обґрунтованої плати за участь у конкурсі для претендентів, які офіційно подали свої пропозиції для участі в конкурсі з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, управління транспортної інфраструктури та цивільного захисту населення міської ради встановило розмір плати за участь у конкурсі.

Відповідно до пункту 60 Порядку кошторис витрат, пов'язаних з підготовкою та проведенням конкурсу, включає виграти з:

- підготовки пропозицій щодо об’єктів та умов конкурсу;

- розміщення інформації про об'єкти та умови конкурсу в засобах масової інформації;

- організації приймання документів:

- перевірки достовірності одержаної від перевізника-претендента інформації;

- аналізу та оцінки відповідності пропозицій перевізника-претендента умовам конкурсу:

- підготовки інформаційних матеріалів для членів конкурсного комітету:

- доведення результатів конкурсу до відома перевізників-претендентів:

- подання перевізникам-претендентам інформації про участь у конкурсі:

- технічного забезпечення проведення конкурсу:

- виготовлення паспортів автобусних маршрутів.

Кошторис витрат за участь у конкурсі розроблено на підставі трудомісткості фактичних витрат за видами робіт, які необхідно здійснити для забезпечення організації підготовки та проведення засідань конкурсного комітету.

На підставі кошторису визначено розмір плати за участь у конкурсі. Відповідно до Порядку, розмір плати за участь у конкурсі встановлюється організатором і не може перевищувати 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян на дату подання заяви на участь у конкурсі, на підставі чого проектом наказу управління транспортної інфраструктури та цивільного захисту населення Дніпродзержинської міської встановлено розмір плати за участь у конкурсі на міському автобусному маршруті загального користування, який не перевищує 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

8.Кількісні та якісні значення показників результативності актазатвердження кошторису витрат пов'язаного з підготовкою та проведенням конкурсів з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в м.Дніпродзержинську.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта наказу управління транспортної інфраструктури та цивільного захисту населення Дніпродзержинської міської ради від 24.11.2015 №23«од» «Про затвердження кошторису витрат пов'язаного з підготовкою та проведенням конкурсу з перевезення пасажирів на міському автобусному маршруті загального користування в м.Дніпродзержинську на об’єкті №1»

Впровадження даного регуляторного акта дозволить виконати вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2008 року №1081 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування» щодо фінансування підготовки та проведення конкурсу по визначенню перевізників на автобусних маршрутах загального користування.

Дія даного регуляторного акта поширюється на всі суб'єкти господарювання, що здійснюють пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах загального користування.

Рівень поінформованості суб'єктів господарювання щодо основних положень акта - високий: проект розміщено на офіційному сайті міської ради, повідомлення про розміщення проекту опубліковане в міській газеті «Відомості», після прийняття проекту наказ опубліковано в установленому законодавством порядку.

Висновки. За результатами базового відстеження результативності регуляторного акта наказ управління транспортної інфраструктури та цивільного захисту населення Дніпродзержинської міської ради від 24.11.2015 №23«од» «Про затвердження кошторису витрат пов'язаного з підготовкою та проведенням конкурсу з перевезення пасажирів на міському автобусному маршруті загального користування в м.Дніпродзержинську на об’єкті №1» відповідає вимогам Закону України «Про автомобільний транспорт», Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування» від 03.12.2008 №1081 (зі змінами та доповненнями), та не потребує внесення змін чи доповнень.

 

 

 

Начальник управління транспортної

інфраструктури та цивільного

захисту населення міської ради                                                                              Є.М.ВЕРЕЩАК