Звіт про результати повторного відстеження результативності регуляторного акта рішення Дніпродзержинської міської ради від 29.11.2013 № 950-43/VI «Про затвердження положення про конкурсний відбір страховиків орендованих об’єктів комунальної власності міста»
1. Вид та назва регуляторного акта - рішення Дніпродзержинської міської ради від 29.11.2013 № 950-43/VI «Про затвердження Положення про конкурсний відбір страховиків орендованих об’єктів комунальної власності міста».
2.Назва виконавця заходів з відстеження – департамент комунальної власності та земельних відносин міської ради.
3. Цілі прийняття регуляторного акта:на виконання вимог Закону України «Про оренду державного та комунального майна», з метою врегулювання цивільно-правових відносин щодо захисту майнових інтересів територіальної громади міста, для збереження та відновлення експлуатаційного стану об’єктів комунальної власності міста, що передані в орендне користування.
4.     Строк виконання заходів з відстеження: листопад 2015.
5.     Тип відстеження: повторне.
6.     Методи одержання результатів відстеження: щомісячні звіти
страховиків – переможців конкурсу, спілкування з орендарями комунального майна.
7.     Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність, а
також способи одержання даних: статистичні дані, оброблені звіти страхових компаній, спілкування з орендарями.
8.     Кількісні та якісні значення показників результативності акта:за
період дії регуляторного акта проведено два конкурси, укладено 690 договорів страхування майна. Додаткові надходження міського бюджету від страхування майна в страхових компаніях, що перемогли у конкурсах на право страхування орендованого комунального майна склали 13694,63грн.
9.     Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.
         Вважаємо, що в цілому мета прийняття регуляторного акта досягнута. Конкурсний відбір страховиків орендованого комунального майна сприяє захисту майнових інтересів територіальної громади за рахунок розширеного переліку страхових випадків, страхування майна з оздобленням. При цьому страховий платіж для орендарів зменшено, а страхова виплата у разі настання страхового випадку збільшена за рахунок застосування нульової франшизи.
       Для посилення ефективності регуляторного акта пропонується внести зміни, які б дозволяли орендодавцям не продовжувати термін договору оренди, якщо орендар не виконує вимоги щодо страхування комунального майна у страхових компаніях, які визнані переможцями конкурсу на право страхування.
 
 
Міський голова                                                                              А.Л.Білоусов