Положення про відділ у справах сім’ї, молоді, культури, спорту та з питань внутрішньої політики адміністрації Баглійського району

 

                                                                                                                                            Додаток 6 до наказу                

                                                                                                                                            24.11.2015 № 7 «ОД»

 

                                                                                            ПОЛОЖЕННЯ

про відділ у справах сім’ї, молоді, культури, спорту та з питань внутрішньої політики адміністрації Баглійського району

1.Загальні положення

          1.1. Відділ у справах сім’ї, молоді,культури, спорту та з питань внутрішньої політики адміністрації Баглійського району (далі – відділ)  є виконавчим органом Дніпродзержинської міської ради у складі адміністрації Баглійського району ( далі – адміністрація). Створюється  для реалізації функцій місцевого самоврядування на території Баглійського району міста Дніпродзержинськ, забезпечення прав і свобод громадян в межах повноважень та способом, передбаченими Конституцією і законами України.

          1.2.  Відділ  підзвітний і підконтрольний адміністрації, підпорядкований заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради, голові адміністрації  та його заступнику за напрямком діяльності.

          1.3. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про запобігання корупції», «Про захист персональних даних», «Про доступ до публічної інформації» та іншими законодавчими й нормативними документами за напрямом діяльності, рішеннями міської ради та її виконавчого комітету, розпорядчими актами міського голови, регламентами міської ради та її виконавчих органів, Правилами внутрішнього трудового розпорядку в адміністрації Баглійського району, Кодексом етики і моралі працівників виконавчих органів Дніпродзержинської міської ради, положенням про адміністрацію Баглійського району, а також цим  положенням.

2.Основні завдання відділу

         Основними завданнями відділу є:

2.1. Розроблення та реалізація програм та заходів з питань  молодіжної політики, розвитку  фізичної культури і спорту.     

         2.2. Сприяння створенню умов для занять фізичною культурою i спортом за місцем проживання населення та в місцях масового відпочинку.

         2.3. Організація змістовного дозвілля  молоді.

         2.4. Сприяння у здійсненні заходів, пов’язаних із вирішенням питань  гендерної, демографічної політики, попередження насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми.

        2.5. Сприяння контролюючим органам у здійсненні заходів з попередження насильства в сім’ї, жорстокості, сексуальної розпусти, наркоманії, токсикоманії, алкоголізму, тютюнопаління та інших шкідливих звичок серед молоді і неповнолітніх.

        2.6. Виконання заходів з питань внутрішньої політики та діяльності територіальної громади стосовно взаємозв’язків opraнів місцевого самоврядування з політичними партіями i рухами, професійними спілками, громадськими органiзацiями та асоцiацiями, що діють на території району.

 

3. Обов’язки відділу

 

Відділ відповідно до покладених на нього завдань:

3.1. Сприяє підприємствам усіх форм власності, організаціям та установам у вирішенні соціальних програм з питань  молоді, жінок, фізичної культури, спорту.

3.2.   Надає організаційно-методичну  допомогу  закладам, підприємствам   і організаціям щодо пропаганди здорового способу життя, проведення змістовного дозвілля мешканців району.

3.3. Здійснює аналіз виконання завдань у сфері  соціальної підтримки молоді, жінок.

3.4. Проводить районні заходи, збори, наради, фестивалі, конкурси, виставки, змагання та інші заходи, спрямовані на розвиток ініціативи та задоволення інтересів  молоді ,дітей.

3.5. Готує пропозиції щодо створення сприятливих умов для   відродження історичних, культурних, духовних традицій , заохочення материнства, забезпечення здорового і всебічного розвитку і виховання  молоді, подає їх на розгляд голови адміністрації .

3.6. Створює умови для розвитку та відбору в районі талановитої молоді.

3.7. Сприяє добровільній, доброчинній суспільно-корисній діяльності дітей та молоді (волонтерський рух).

3.8. Здійснює заходи спільно з відповідними структурами щодо запобігання пропаганди насильства, жорстокості, профілактики правопорушень і злочинів серед молоді.

3.9. Взаємодіє з закладами культури району з питань організації та проведення на території району святкових культурно-масових заходів.

3.10. Взаємодіє з закладами фізичної культури і спорту з питань організації та проведення на території району спортивно-масових заходів.

3.11. Здійснює збір та аналіз інформації про політичну ситуацію в районі.

 

3.12. Організовує проведення єдиного Дня інформування населення та відповідних зустрічей керівництва адміністрації з трудовими колективами підприємств, установ, організацій району.

3.13. Співпрацює із засобами масової інформації щодо забезпечення інформування мешканців району з соціально - економічних, культурних та інших питань  за матеріалами, наданими відділами адміністрації.

                3.14. Сприяє становленню та розвитку громадських організацій, наданню їм допомоги  інформаційного, консультативного та методичного характеру.

                3.15. Налагоджує зв'язки адміністрації в питаннях співпраці з політичними партіями, рухами, громадськими, релігійними конфесіями, що діють на території району.

                3.16. Систематизує облік та аналіз діяльності політичних партій та об'єднань громадян, що діють на території району.

3.17. Розробляє проекти програм, розпорядчих актів відповідних до завдань, покладених на відділ.            

3.18. Надає пропозиції згідно визначеного  порядку щодо відзначення працівників відділу, закладів, підприємств і організацій державними та міськими нагородами, застосовує згідно із законодавством інші форми морального і матеріального заохочення працівників за досягнення, спрямовані на розвиток молодіжного руху в районі, підтримку сімей, турботу про підростаюче покоління, багаторічну працю на освітянській ниві.

3.19. Бере участь у роботі консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів при адміністрації діяльність яких знаходиться в компетенції відділу.

3.20. Забезпечує виконання доручень заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради, голови адміністрації .

3.21. Забезпечує в межах своїх повноважень доступ до публічної інформації, розпорядником якої є відділ.

          3.22. Здійснює заходи щодо запобігання та протидії корупції у відділі.

 

          3.23. Розглядає пропозиції, заяви, скарги громадян, надає громадянам роз'яснення з питань, що входять до компетенції відділу.

 

4. Права відділу

         Відділ має право:

4.1.          Залучати за погодженням з їх керівниками спеціалістів інших виконавчих органів міської ради, підприємств, установ та організацій об’єднань громадян  для розгляду питань, що належать до компетенції  відділу.

4.2.          Запитувати та одержувати у встановленому порядку від посадових осіб адміністрації,  виконавчих органів міської ради,   керівників підприємств, установ та організацій незалежно від  форми власності документи, довідки та

4.3.           інші матеріали, необхідні для виконання покладених на відділ завдань в межах власних повноважень.

4.4.          Приймати участь в засіданнях, нарадах, консультативних,  дорадчих та інших допоміжних органів при адміністрації.

4.5.          Скликати в установленому порядку наради з питань, що належать до компетенції відділу.

5.Організація роботи відділу

5.1.           Відділ очолює завідувач, який призначається на посаду  та звільнюється з посади згідно з чинним законодавством України міським головою.

5.2.           Обов’язки та права  завідувача і працівників відділу визначаються посадовими інструкціями,  які затверджує міський голова.

5.3.          Завідувач несе персональну відповідальність за виконання покладених на відділ завдань.

5.4.          Відділ забезпечується приміщеннями, телефонним зв'язком, засобами комп'ютерної та оргтехніки, доступом до мережі Інтернет, відповідно обладнаними місцями для зберігання документів, а також законодавчими та іншими нормативними актами і довідковими матеріалами необхідними для здійснення  повноважень відділом.

 

 

Виконуючий обов’язки заступника

міського голови  з питань діяльності

виконавчих органів міської ради,

голови адміністрації Баглійського району                                         

 

 

 

 

                  І.В.ЗАДОРОЖНІЙ