Положення про відділ ведення Державного реєстру виборців адміністрації Баглійського району

                                                                                                                        Додаток  3  до наказу  

                                                                                                                        24.11.2015 № 7 «ОД»

 

ПОЛОЖЕННЯ

про відділ ведення Державного реєстру виборців адміністрації Баглійського району

 

 1. Загальні положення

    1.1. Відділ ведення Державного реєстру виборців адміністрації Баглійського району (далі – відділ)  є виконавчим органом Дніпродзержинської міської ради у складі адміністрації Баглійського району (далі - адміністрація). Створюється  для реалізації функцій місцевого самоврядування на території Баглійського району міста Дніпродзержинськ, забезпечення прав і свобод громадян в межах повноважень та способом, передбаченими Конституцією і законами України.

   1.2. Відділ підзвітний і підконтрольний адміністрації, підпорядкований заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради,голові адміністрації та його заступнику за напрямом діяльності.

    1.3. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією та законами України «Про Державний реєстр виборців», «Про місцеве самоврядування», «Про службу в органах місцевого самоврядування в Україні», «Про засади запобігання і протидії корупції», «Про захист персональних даних», «Про звернення громадян», актами Президента України та Кабінету Міністрів України, Центральної виборчої комісії та іншими законодавчими й нормативними документами за напрямом діяльності, рішеннями міської ради та її виконавчого комітету, розпорядчими актами міського голови, регламентами міської ради та її виконавчих органів, Правилами внутрішнього трудового розпорядку в адміністрації Баглійського району, Кодексом етики і моралі працівників виконавчих органів Дніпродзержинської міської ради, положенням про адміністрацію Баглійського району, а також цим  положенням.

 

2. Основні завдання

Основними завданнями відділу є:

2.1. Забезпечення ведення Державного Реєстру виборців (далі – Реєстру), до якого вносяться відомості про громадян України, що мають право голосу і проживають або перебувають на території Баглійського  району

2.2.Складання та уточнення списків виборців на виборчих дільницях.

3. Обов’язки

                Відділ відповідно до покладених на нього завдань:

3.1.Забезпечує  ведення Реєстру, що передбачає проведення організаційно-правової підготовки та виконання в режимі записування таких дій: внесення запису про виборця до бази даних Реєстру;
внесення змін до персональних даних Реєстру;
знищення запису в Реєстрі з підстав та в порядку, що встановлені Законом України "Про Державний реєстр виборців" та рішеннями розпорядника Реєстру, прийнятими відповідно до зазначеного закону, з використанням візуального та автоматизованого контролю повноти і коректності персональних даних Реєстру.

3.2. Веде облік усіх дій  щодо зміни бази даних Реєстру в порядку та за формою, що встановлені розпорядником Реєстру.

3.3. Забезпечує  у взаємодії з Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України захист Реєстру у процесі його створення та ведення.

3.4. Установлює на підставі відомостей про виборчу адресу виборця номера територіального виборчого округу та номера виборчої дільниці, до яких належить виборець.

3.5. Надає на письмову вимогу виборця інформації про його персональні дані, внесені до Реєстру.

3.6. Надсилає на виборчу адресу виборця довідку про його включення до Реєстру за формою, встановленою розпорядником Реєстру, та веде облік осіб, яким видана така довідка.

3.7. Проводить у разі потреби перевірку зміни персональних даних виборця, зазначених у заяві.

3.8. Здійснює щомісячне поновлення бази даних Реєстру.

3.9. Забезпечує у разі призначення виборів чи референдумів  складання, уточнення та виготовлення списків виборців на виборчих дільницях відповідно до законодавства, а також виготовлення іменних запрошень виборцям.

3.10. Надає в установленому порядку статистичну інформацію про кількісні характеристики виборчого корпусу на підставі відомостей Реєстру.

3.11. Розглядає запити та звернення виборців, районних судів , районного відділу в місті  ГУ ДМС, а також звернення політичних партій у порядку, встановленому Законом України "Про Державний реєстр виборців".

3.12. Проводить перевірку некоректних відомостей Реєстру, виявлених розпорядником Реєстру.

3.13. Інформує громадськість міста про діяльність відділу через засоби масової інформації, мережу Інтернет (сайт міської ради), рекламні біг-борди.

3.14. Здійснює інші функції відповідно до законодавства, необхідні для виконання покладених на нього завдань.

 

4. Права

                Відділ має право:

4.1. Діяти в межах повноважень, наданих Законом України “Про Державний реєстр виборців”, п.5 ч.2 ст.38 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та іншими законодавчими актами.

4.2. Одержувати в установленому порядку від виборців, закладів, установ та організацій інформацію, необхідну для ведення Реєстру і виконання покладених на нього завдань.

4.3. Використовувати систему зв’язку і комунікацій, що існують у адміністрації Баглійського району.

4.4. Відділу ведення Реєстру заборонено збирати, вносити до Реєстру та зберігати у базі даних Реєстру відомості (персональні дані виборців), не передбачені Законом України “Про Державний реєстр виборців”.

4.5.    Працівники відділу повинні мати повну вищу освіту та виконують функції операторів інформаційно-телекомунікаційної системи відділу ведення Державного реєстру виборців.

         4.6  Приймати участь в засіданнях, нарадах, консультативних,  дорадчих та інших допоміжних органів при адміністрації.

          4.7.  Скликати в установленому порядку наради з питань, що належать до компетенції відділу.

                            5. Організація роботи

5.1. Відділ очолює завідувач, який призначається на посаду  та звільнюється з посади згідно з чинним законодавством України міським головою.

5.2. Відділ має гербову печатку з назвою відділу, зразки та опис якої затверджено постановою Центральної виборчої комісії від 27.12.2007 №577 “Про примірні зразки та опис печаток, вивіски відділів ведення Державного реєстру виборців”, бланк відділу та штамп вхідної документації.

      5.3. Обов’язки та права  завідувача і працівників відділу визначаються посадовими інструкціями,  які затверджує міський голова.

         5.4. Завідувач несе персональну відповідальність за виконання покладених на відділ завдань.

        5.5. Відділ забезпечується приміщеннями, телефонним зв'язком, засобами комп'ютерної та оргтехніки, доступом до мережі Інтернет, відповідно обладнаними місцями для зберігання документів, а також законодавчими та іншими нормативними актами і довідковими матеріалами необхідними для здійснення  повноважень відділом.

 

 

Виконуючий обов’язки заступника

міського голови  з питань діяльності

виконавчих органів міської ради,

голови адміністрації Баглійського району                                         

 

 

 

 

                  І.В.ЗАДОРОЖНІЙ