Інформація керівникам підприємств, установ та організацій району щодо гарантій мобілізованим працівникам

Управління соціального захисту населення Дніпровського району повідомляє що, Законом України  № 911-VIII від 24.12.2015 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» у новій редакції викладено частини 3 та 4 статті 119 Кодексу Законів про працю України, якими залишаються без змін основні гарантії мобілізованим (призваним на строкову військову службу) працівникам, а саме, на строк до закінчення особливого періоду або до дня фактичної демобілізації, за працівниками зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації. Норми статті, які раніш передбачали компенсацію середнього заробітку з бюджету - видалено.

Також, у Державному бюджеті  2016 року відсутня така стаття витрат, як компенсація середнього заробітку мобілізованим (призваним на строкову військову службу) працівникам.

Тобто, роботодавці продовжують зберігати робоче місце (посаду) та середній заробіток мобілізованим (призваним на строкову військову службу) працівникам, але компенсувати середній заробіток, нарахований таким працівникам роботодавцям не будуть.