Звіт про результати базового відстеження рішення виконавчого комітету міської ради «Про встановлення тарифів (цін) на платні послуги, що надаються архівним управлінням м.Дніпродзержинська міської ради населенню, бюджетним установам та іншим споживачам»
Вид та назва регуляторного акта, результати якого відстежуються:
Проект рішення виконавчого комітету «Про встановлення тарифів (цін) на платні послуги, що надаються архівним управлінням м.Дніпродзержинська міської ради населенню, бюджетним установам та іншим споживачам».
Назва виконавця заходів з відстеження:
Архівне управління м.Дніпродзержинська міської ради.
Цілі прийняття регуляторного акта:
         Метою прийняття даного регуляторного акта є здійснення заходів щодо надання якісних послуг з архівної справи і діловодства та зміцнення матеріально-технічної бази архівного управління м.Дніпродзержинська міської ради.
Строк виконання заходів:
З 04січня по 04 лютого 2016 року.
Тип відстеження:
Базове.
Методи одержання результатів відстеження:
Методами одержання результатів відстеження регуляторного акта
є спостереження за дотриманням порядку подання до виконавчого комітету міської ради економічно обґрунтованих розрахунків тарифів (цін) на послуги, що надавались архівним управлінням м.Дніпродзержинська міської ради протягом 2015 року. Для проведення базового відстеження використано аналітичний та статистичний методи одержання результатів відстеження.
Відстеження результативності акта здійснювалось за показниками:
- кількість суб’єктів господарювання та інших споживачів, на яких поширюється дія акта;
- рівень поінформованості суб’єктів господарювання та інших споживачів щодо основних положень регуляторного акта;
- зміни чинного законодавства щодо встановлення тарифів (цін) на платні послуги, що надаються архівним управлінням м.Дніпродзержинська міської ради.
Результатом прийняття зазначеного регуляторного акта «Про встановлення тарифів (цін) на платні послуги, що надаються архівним управлінням м.Дніпродзержинська міської ради населенню, бюджетним установам та іншим споживачам» є запровадження контролю за дотриманням порядку регулювання тарифів (цін) в межах чинного законодавства.
Кількісні та якісні значення показників результативності акта:
До прийняття регуляторного акта «Про встановлення тарифів (цін) на платні послуги, що надаються архівним управлінням м.Дніпродзержинська міської ради населенню, бюджетним установам та іншим споживачам» архівним управлінням надавались платні послуги відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради від 26.02.2013 №42 «Про встановлення тарифів (цін) на платні послуги, що надаються архівним управлінням м.Дніпродзержинська міської ради населенню, бюджетним установам та іншим споживачам» згідно з чинним законодавством.
Тарифи (ціни) на платні архівні послуги, що надавались населенню, бюджетним установам та іншим споживачам у 2015 році, проаналізовані.
Архівним управлінням м.Дніпродзержинська міської ради у 2015 році:
№ з/п
Види робіт
Кількість
Сума, грн.
1
Укладено договорів з юридичними особами на здійснення науково-технічного опрацювання справ постійного та тривалого (понад 10 років) зберігання, сформованих у діловодстві
12
7342,39
2
Виконано тематичних запитів за документами Національного архівного фонду для юридичних та фізичних осіб (підтвердження факту або події, перейменування вулиць, нумерації будинків, підтвердження майнових прав на земельні ділянки, гаражі, квартири тощо)
80
8830,33
3
Усього
 
16172,72
Оцінка результату реалізації регуляторного акта та ступеню досягнення визначених цілей:
Результатом прийняття проекту рішення виконавчого комітету міської ради «Про встановлення тарифів (цін) на платні послуги, що надаються архівним управлінням м.Дніпродзержинська міської ради населенню, бюджетним установам та іншим споживачам» є отриманнякоштів та направлення їх на зміцнення матеріально-технічної бази архівного управління м.Дніпродзержинська:
- проведення перевірки стану вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій горищних приміщень будівлі архівного управління;
- забезпечення працюючого персоналу засобами індивідуального захисту органів дихання від вражаючих факторів;
- придбаннякомп’ютерної техніки та витратних матеріалів;
- придбання нових архівних коробок для зберігання документів Національного архівного фонду України да документів з особового складу ліквідованих установ, підприємств та організацій;
- оснащення архівосховищ будівлі архівного управління технічним обладнанням та контрольно-вимірювальною апаратурою;
- забезпечення архіву стаціонарним та пересувним виставковим обладнанням;
- скорочення терміну виконання архівних послуг і запитів соціально-правового характеру, що надаються архівним управлінням для фізичних та юридичних осіб.
         Це покращить якість зберігання і використання документів Національного архівного фонду України, документів з особового складу ліквідованих підприємств, установ та організацій,прискорить виконання запитів соціально-правового характеру та підвищить зміцнення матеріально-технічної бази архівного управління м.Дніпродзержинська міської ради.
         Вжиті заходи забезпечать своєчасне та якісне виконання Плану розвитку архівної справи у м.Дніпродзержинську на 2016 рік.
Висновок:
         За результатами проведеного базового відстеження спостерігається позитивна динаміка щодо фінансового результату від реалізації послуг після прийняття рішення виконавчого комітету міської ради від 26.02.2013 №42 «Про встановлення тарифів (цін) на платні послуги, що надаються архівним управлінням м.Дніпродзержинська міської ради населенню, бюджетним установам та іншим споживачам».
Але, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня
2009 року №482 «Деякі питання оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів, що фінансуються з бюджету» та ст.8 Закону України від 25грудня 2015 року №928-VІІІ «Про державний бюджет України на 2016 рік» з 01 січня, 01 травня та 01 грудня 2016 року зростає розмір мінімальної заробітної плати, тому дане рішення потребує скасування та прийняття нового розпорядчого акта.        
 
 
Міський голова                                                                           А.Л.БІЛОУСОВ