Коротка інформація про підприємство
         Комунальне підприємство „Дніпродзержинська гідрометеостанція” створене 01.01.1999 р., за рішенням сесії міської ради № 72-5/XXIII від 25.12.1998 р., на місці закритої Озерної станції, яка існувала з 1965 року,
          Дванадцятий рік працюємо як перше і єдине в Україні повністю госпрозрахункове підприємство такого типу.
          На Гідрометеостанції 8 працівників: 5 техніків-гідрометеорологів, інженер-гідрометеоролог, головний бухгалтер та начальник.
          Спостереження за погодними умовами ведуться стандартними приладами, згідно відповідних методик та настанов Гідрометслужби України.
          Основні прилади: анеморумбометр, різні термометри, опадомір, термограф, гігрограф, барометр, барограф, гігрометр, мерзлотомір, снігомірні рейки, та різноманітне обладнання
          Роботи на станції по збору гідрометеорологічних даних проводяться цілодобово. Строки спостережень за основними характеристиками погоди: 00, 03, 06, 09, 12, 15, 18 та 21 година.
          Основні гідрометеорологічні параметри: температура повітря, вологість повітря, напрямок та швидкість вітру, кількість опадів, температура ґрунту на поверхні та по глибині, атмосферний тиск, хмарність, метеорологічна дальність видимості, висота снігового покриву, глибина промерзання ґрунту та ін.; атмосферні явища: опади, гроза, серпанок, туман, іній, ожеледь, ожеледиця і інші.
           Результати щоденних спостережень заносяться у відповідні журнали і таблиці.
           Існує база багаторічних гідрометеорологічних даних з 1965 року. Підготовлено довідник „Клімат Дніпродзержинська в таблицях і графіках”, який планується видати в допомогу учителям географії, природознавства та біології шкіл, - при вивченні природи рідного краю.
           Відбувається обмін інформацією з Дніпропетровським обласним центром по гідрометеорології, Дніпродзержинською лабораторією спостережень за забрудненням атмосферного повітря, Світловодською гідрометеорологічною обсерваторією та Гідрометцентром України.
           Маємо інформацію про очікувані погодні умови (прогноз).
           Будь-який технологічний процес, виробничий цикл, в тій чи іншій мірі, залежить від погодних умов.
           Крім того, в складних екологічних умовах нашого міста, для аналізів ситуацій та обставин забруднення атмосферного повітря, розробок природоохоронних заходів теж необхідне знання гідрометеорологічних елементів.
          Мешканців міста теж цікавить погода.
          Тому дані спостережень та робіт користуються постійним попитом у підприємств, організацій, фірм міста та городян.
          Основні споживачі інформації про поточні та очікувані погодні умови серед підприємств та установ: ВАТ „Дніпровський меткомбінат”, ВАТ „ДніпроАзот”, ВАТ „Баглійкокс”, ВАТ „Дніпродзержинський КХЗ”, ВАТ „Дніпродзержинська ТЕЦ”, Дніпродзержинське управління по експлуатації газового господарства, КП „Трамвай”, КП „Дніпродзержинський спецкомбінат”, КП „Дніпродзержинське експлуатаційне управління мостів та шляхопроводів”, КП „Дніпродзержинськтепломережа”, ДП „Смоли”, ДНВП „Цирконій”, ДП „Бар’єр”, ДП „Екоантилід”, КАТП 042802, ТзОВ „Теплосервіс”, ПАТ „ХайдельбергЦемент Україна”, КП ДОР „Аульський водовід”, Міська лікарня швидкої медичної допомоги, Управління охорони навколишнього природного середовища міськвиконкому, Міська СЕС, Управління МНС, страхові компанії, Центр моніторингових досліджень та природоохоронних технологій (м. Київ), Український науково-дослідний інститут промислової екології (Жовті Води) та ін.
          На базі гідрометеостанції проводяться екскурсії для учнів шкіл міста, центрів позашкільної роботи, семінари учителів природничого напрямку. Виконуються наукові роботи Малої академії наук при Дитячому екологічному центрі, практичні і лабораторні роботи студентів-екологів Дніпродзержинського технічного університету та технологічна практика студентів Дніпродзержинського енергетичного технікуму.