Головна / Новини / Публікації ЗМІ /
0000-00-00 00:00:00
          
Колективне обговорення питань створення ОСББ
Колективне обговорення питань створення ОСББ
В. Буланов, газета «Відомості», №37 від 14.09.2011
        
Одним з напрямків реформування відносин у житловій сфері є створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), як неприбуткових організацій для управління та утримання будинків, їх ремонту та експлуатації. ОСББ фактично може стати для власників житла єдиною можливістю повноцінно реалізувати право власності не тільки на окрему квартиру, а і на будинок в цілому.
Та не все так просто. На шляху втілення в життя регіональної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Дніпропетровської області на 2010-2014 рр., органи місцевого самоврядування Дніпровського району, представники ініціативних груп щодо створення ОСББ зіткнулись з цілою низкою питань та складнощів. Не зважаючи на те, що в районі з початку 2011 року було проведено 36 семінарів та зустрічей для голів органів самоорганізації населення, старших будинків, представників ініціативних груп, 106 зустрічей з мешканцями  багатоквартирних будинків, очікуваних результатів це не дало.
З метою обговорення актуальної теми 6 вересня на базі виконавчого комітету Дніпровської районної ради пройшов розширений семінар-нарада щодо створення в місті ОСББ. Нараду підготовлено управлінням житлового господарства міської ради спільно з виконавчим комітетом Дніпровської районної ради та проведено під головуванням заступника міського  голови  В.В. Дідура. У семінарі взяли участь заступник начальника управління житлово-комунального господарства Дніпропетровської обласної державної адміністрації О.Є. Шнайдер, депутати Дніпровської районної ради, керівники структурних підрозділів виконавчих комітетів міської та районних рад, заступник голови Асоціації ОСББ «Кривбас добробут» м. Кривий Ріг  Т.М. Деамідова, голови органів самоорганізації населення, керівники діючих ОСББ, старші будинків, представники ініціативних груп щодо створення ОСББ – всього понад 80 чоловік.
Під час семінару відбулось конструктивне обговорення гострих проблем щодо створення та діяльності ОСББ, які існують в місті на сьогоднішній день,  намічено шляхи їх вирішення. Всі учасники семінару мали можливість отримати відповіді на свої питання. Найбільш корисним для присутніх був виступ представника Асоціації ОСББ «Кривбас добробут» з м. Кривий Ріг Т.М. Деамідової.
В ході семінару його учасники відвідали ОСББ «Єдність», створене  в будинку № 15 по вулиці Маршала Жукова, познайомились з його роботою. За спільною думкою присутніх, колективне обговорення питань створення в місті ОСББ, має стати постійним фактором, що сприятиме розширенню кола прихильників створення таких об’єднань.