Головна / Новини / Публікації ЗМІ /
0000-00-00 00:00:00
          
Підготовка до зими: згідно графіків
Підготовка до зими: згідно графіків
В. Буланов, газета «Відомості», №37 від 14.09.2011
 
На минулому тижні у міськвиконкомі відбулась нарада, присвячена підготовці житлово-комунального господарства до початку опалювального сезону. Про те, яка велика увага приділяється цьому питанню в нашому місті, свідчить те, що проходила нарада під головуванням міського голови. Відкриваючи нараду Станіслав Сафронов зазначив: для нас усіх це сьогодні – питання номер один.
Отже, чи встигнуть комунальні служби вчасно підготуватись до зими? Вочевидь так. Про це свідчать оголошені керівниками комунальних підприємств і профільних управлінь дані. Зокрема, з 1814 житлових будинків – технічно підготовлені практично усі, з них 1288 мають підписані Державною службою архітектурно-будівельного контролю паспорти готовності. Міський голова зобов’язав відповідальних осіб до 15 вересня оформити паспорти на всі будинки.
Готові обігрівати квартири городян місцеві підприємства теплоенергетики – котельня ПАТ «ДНІПРОАЗОТ» і ВАТ «ДДТЕЦ». Щоправда, на ТЕЦ потребує термінового ремонту покрівля котельного залу. За словами директора КП «Дніпродзержинськтепломережа» Василя Фортуни, у повній готовності знаходяться всі комунальні котельні. Проведено гідровипробування, ремонти в місцях поривів. Зокрема, не витримали гідроударів теплотраси в старій частині міста – в районі перехресть Пеліна–Маркса і Пеліна–Арсенічева.
Підготовку до зими внутрішньоквартальних мереж, за словами В. Фортуни, уповільнює те, що управляюча компанія, збираючи квартплату, частку, що згідно тарифу призначена на ремонт мереж, перераховувати тепловикам не поспішає. А це приблизно 293 тис. грн. Якщо ситуація не зміниться, за словами В. Фортуни, виникне необхідність звільнити десятки робітників, які займаються ремонтом мереж. Начальник управління житлового господарства міської ради М. Підгурський закликав керівництво компанії вчасно виконувати фінансові зобов’язання, не виправдовуючись субсидіями, яких треба довго чекати, віддати із зібраних з жильців коштів належну долю КП «ДТМ».
Давню проблемою, вирішення якої гальмується відсутністю коштів, є ізоляція трубопроводів, точніше – її відсутність. Відповідаючи на питання мера, В. Фортуна повідомив, що незаізольованими залишається близько 200 км труб, по яких транспортується тепло. За рік вдалось відновити ізоляцію на двох кілометрах теплотрас. Начебто й немало, але не важко підрахувати, що такими темпами на завершення цієї роботи знадобиться ціле століття… Крім нестачі коштів, прискоренню темпів робіт заважає вандалізм. Утеплювач на текстильній основі зловмисники швидко обдирають. Тому підприємству доводиться використовувати більш дорогі сучасні види пінополістирольної ізоляції.
Ще міський голова акцентував увагу присутніх на необхідності забезпечення належної якості послуг з опалення. Особливо це стосується віддалених від центру районів – БАМу, Колеусівської, Черемушок, тощо. Йшла мова і про проблеми вул. Гастелло в Романковому. Не слід також забувати про прості речі, які, тим не менше, багато значать для людей – уважне, вічливе ставлення, дієве реагування на їх звернення і скарги, – підсумував С. Сафронов.