Фестиваль авторської пісні "Мелодія серця"

 

Пісня має великий вплив на життя кожної людини, вона супроводжує нас від дня народження до дня смерті, саме тому пісня є нев’янучою окрасою духовної культури будь-якого народу. Без пісні взагалі не можна уявити повноцінне духовне життя людини, адже саме в пісні можна почути рідний серцю голос: голос батьків, коханої, голос – Батьківщини, уловити мелодію своїх почуттів, мелодію свого серця.

На початку листопада, з метою підтримки творчих ініціатив молоді міста в галузі культури та мистецтва, збереження та розвитку  національних традицій,  посилення морального та естетичного виховання студентської молоді, популяризації авторської пісні в місті започатковано проведення  фестивалю авторської пісні серед студентів навчальних закладів IIV рівнів акредитації «Мелодія серця», який присвячено відзначенню Міжнародного Дня студентів.

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про міський фестиваль авторської пісні серед

студентів навчальних закладів IIV рівнів акредитації

«Мелодія серця»

 1. Загальні положення

         1.1. Міський фестиваль авторської пісні серед студентів навчальних закладів IIV рівнів акредитації «Мелодія серця» (далі – фестиваль) проводиться з метою підтримки творчих ініціатив молоді міста в галузі культури та мистецтва, збереження та розвитку  національних традицій,  посилення морального та естетичного виховання студентської молоді, популяризації авторської пісні.

1.2. Загальне керівництво, організацію та проведення фестивалю здійснює Оргкомітет, до складу якого входять: керівник управління у справах сім’ї та молоді міської ради, завідувач сектору у справах сімейної та жіночої політики управління у справах сім'ї та молоді міської ради, завідувач сектору у справах молодіжної політики управління у справах сім'ї та молоді міської ради, головний спеціаліст сектору у справах молодіжної політики управління у справах сім'ї та молоді міської ради та голова Молодіжної ради.

          1.3. Завданнями фестивалю є:

-  створення умов для виконавської майстерності студентських колективів та окремих виконавців, підвищення рівня їх сценічної культури, розвиток сучасних напрямів пісенного мистецтва;

- розвиток творчої співдружності серед молоді міста – учасників фестивалю;

  - виявлення нових талантів та обдарувань серед молоді.

 

2. Порядок та строки проведення фестивалю

 

2.1. Фестиваль проводиться у вигляді конкурсу і проходить у два тури.

2.1.1. І тур – відбірковий: проводиться безпосередньо у кожному навчальному закладі І–IV рівнів акредитації в ході якого журі навчального закладу відбирає найкращі номери для участі у заключному гала-концерті фестивалю.

Строк проведення початкового туру – з 01 жовтня по 01 листопада.

2.1.2. ІІ тур –підсумковий: проходить у вигляді міського гала-концерту, учасниками якого є переможці відбіркового туру навчальних закладів.

Строк проведення  підсумкового туру – з 01 листопада по 11 листопада.

            2.2. Заявки на участь у ІІ турі фестивалю подаються до організаційного комітету фестивалю до 01 листопада.

 3. Критерії оцінювання конкурсантів фестивалю

         3.1. До складу журі фестивалю для проведення І туру входять представники адміністрації навчальних закладів IIV рівнів акредитації, органів студентського самоврядування.

         3.2. Склад журі фестивалю для проведення ІІ туру створюється                 та затверджується головою організаційного комітету з підготовки                            та проведення міського фестивалю авторської пісні серед студентів навчальних закладів IIV рівнів акредитації «Мелодія серця». До його складу можуть входити організатори фестивалю, представники виконавчих органів міської ради, члени Молодіжної ради, діячі культури, журналісти, режисери та актори театру, інші компетентні особи.

         3.3. Під час оцінювання виступу журі враховує:

         - сучасність;

         - професіоналізм виконання;

         - сценічний імідж;

         - новації;

         - цілісне художнє враження.

         Оцінювання конкурсантів здійснюється за 10-бальною шкалою.

         3.4. Під час проведення оцінювання конкурсної програми кожен із членів журі готує висновок та оцінює кожний виступ відповідним загальним балом. Рішення журі оформлюється відповідним протоколом.

 4. Підбиття підсумків фестивалю та нагородження

         4.1. Колективам та окремим виконавцям – учасникам заключного гала-концерту міського фестивалю авторської пісні серед студентів навчальних закладів IIV рівнів акредитації «Мелодія серця» присвоюється звання «Лауреат міського фестивалю авторської пісні серед студентів навчальних закладів IIV рівнів акредитації «Мелодія серця».

         4.2. Переможці фестивалю нагороджуються дипломами та цінним подарунками.

         4.3. Інформація про переможців фестивалю оприлюднюється в засобах масової інформації.

 5. Фінансування фестивалю

         5.1. Фінансування фестивалю проводиться за рахунок коштів міського бюджету відповідно до фактичних витрат у межах кошторису управління у справах сім'ї та молоді міської ради.

         5.2. Контроль за виконанням бюджетних коштів здійснюється у порядку, встановленому чинним законодавством.

      09листопада 2012 року на базі Дніпродзржинмького державного технічного університету організовано та проведено міський фестиваль авторської пісні "Мелодія серця". Цього року у фестивалі приймало участь 16 студентів із 7 вищих навчальних закладів міста. Жюрі фестивалю, до складу якого увійшли представники міської шкили мистецтв, Дніпродзержинського музичного училища та будинку дитячої творчості, відмічено достатьно високий рівень музичних творів представлених на фестивалі. Перемогу здобули студенти Дніпродзержинського енергетичного технікуму, Дніпродзержинського металургійного коледжу та Дніпродзержинського комерційногот технікуму.