Звіт селищного голови про роботу виконкому Карнаухівської селищної ради за 2010-2011 рр.
Звіт селищного голови
 про роботу виконкому Карнаухівської селищної ради
за 2010-2011 рр.
 
 Дата та місце проведення:
14.12.2011 Будинок Культури смт. Карнаухівка
 
     У листопаді 2010 року Ви довірили мені бути селищним головою. Балотуючись на цю посаду, я поставила перед собою мету, яка відображена у «Програмі розвитку селища Карнаухівка на період   2011-2015 рр.». Ця програма включає в себе вирішення основних питань життєдіяльності селища. Моє  завдання: «Карнаухівка - сучасне селище для людей».
      Разом зі мною було обрано  депутата міської ради від селища Карнаухівка Дементьєва Дмитра Віталійовича, який є моїм головним  помічником у всіх складних питаннях селища, та 30 депутатів селищної ради. Секретарем селищної ради за моєю пропозицією було обрано     Бабія Анатолія Івановича,  мого однодумця, який за період  роботи на попередній посаді техніка з благоустрою селищної ради показав себе, як дуже працьовита людина, якій небайдужі проблеми нашого селища. Враховуючи те, що він має вищу освіту та великий досвід роботи на керівних посадах, зокрема на Південному машинобудівному заводі  
м. Дніпропетровська та ПП ЗІП міста Дніпродзержинська, зарекомендував себе як енергійна, креативна особистість, я вважаю, що ця людина достойна бути секретарем селищної ради. І практика останнього року це підтвердила.
     До складу виконкому Карнаухівської селищної ради входять  5 кваліфікованих спеціалістів, які разом з 11 обраними головами квартальних комітетів допомагають нам у вирішенні всіх проблем селища.
 
   На 3 позачерговій сесії селищної ради була прийнята програма розвитку селища Карнаухівка на 2011-2015 р. р., згідно якої ми зараз працюємо. Дозвольте Вам доповісти, що було зроблено за рік роботи селищної ради.
 
БЛАГОУСТРІЙ ТА ШЛЯХОВЕ ГОСПОДАРСТВО
 
     1) Проведено ямковий ремонт асфальтного покриття основних доріг селища (Пролетарська, 2-ої П’ятирічки, Пушкіна, Кірова, Барикадна).
       2) Проведена підсипка шлаком другорядних вулиць селища (вивезено 339 вантажівок відвального шлаку). Зокрема, відсипка вул. Фрунзе на перехресті з вул. Садовою зробила можливими автотранспортні перевезення в зимовий період до магазину «Дальній», а відсипка вул. Некрасова та дороги вздовж залізниці дозволила різко скоротити час руху автотранспорту у східну частину селища. Відсипано та сплановано об’їзну дорогу вздовж залізниці на кварталі № 4, що забезпечило верхню частину кварталу безперебійним медичним обслуговуванням, вивезенням твердих побутових відходів та дало можливість  в осінньо-зимовий період виїзду з селища.
      3) Було облаштовано переїзд через яр з вулиці Фрунзе на І пров. Садовий.
     4) Відновлені поручні на переходах через залізницю по вул. Некрасова, Леніна  і Толстого.
      5) Облаштовано зручний підйом по вул. Леніна (Тихонка).
      6) Вперше основні дороги селища облаштовані дорожніми знаками, зроблена розмітка та додатково облаштовані знаками переїзди селища Карнаухівка.
     7) Заново пофарбований відбійник по крутому спуску вул. Кірова.
     8) Дорожнє господарство селища підготовлене до роботи в осінньо-зимовий період, укладені договори на зимове утримання доріг. На випадок сніжної зими  в селищному бюджеті закладено достатньо коштів на чистку та посипку центральних доріг та підйомів селища у    2011 – 2012 р. р.
    9) Поступово ліквідуються стихійні звалища по вул. Ширшова, Кірова, Другої  П’ятирічки, в районі піщаного кар’єру та інші.
    10) Тільки у цьому році додатково закуплено та встановлено  60 контейнерів для побутового сміття, таким чином загальна кількість їх склала 130 штук, і тепер охоплена вся територія селища. Завдяки безпосередній участі голів квартальних комітетів укладено договори на вивіз твердих побутових відходів.
   11) Закуплені 20 урн для сміття, що дасть можливість встановити їх на всіх зупинках селища, біля Братської могили та в парку селища.
   12) Ліквідовані аварійно-небезпечні дерева та сухостій в кількості  20 штук, зокрема у сквері навпроти амбулаторії, по вул. Кірова вздовж набережної та чагарники на спуску від Чайної до набережної. Ліквідовані чагарники та аварійні дерева при в’їзді до селища та по вул. Стаханова вздовж залізниці.
    13) Проведено 12 суботників за активної участі квартальних комітетів та мешканців селища, а також численні міні-суботники по впорядкуванню паркової зони біля Будинку культури.
   14) Проведено дворазово покіс карантинних трав на території селища.
    15) При селищній раді створена і працює адміністративна комісія, яка слідкуватиме за порядком біля домоволодінь. Рішенням сесії уповноважено Курєнкову Т. В. складати адміністративні протоколи за правопорушення, пов’язані з благоустроєм санітарного стану прилеглих до домоволодінь територій.
      З приватними підприємствами, які розташовані на території селища, укладені паспорти благоустрою прилеглої території та укладені договори на вивіз ТПВ.
 
        Закінчуючи тему благоустрою, хотілося б відмітити, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Тому, дорогі мешканці селища, давайте разом зробимо наше селище чистішим та красивішим.
 
                                                      ЕКОЛОГІЯ
 
       У селищі існує дві зони небезпечних екологічних процесів: зона зсуву по вул. Жовтневій та зона підтоплення по 
вул. Толстого. На контролі управління капітального будівництва Дніпродзержинської міської ради знаходиться проект «Інженерний захист від небезпечних геологічних процесів території по  
вул. Жовтневій селища Карнаухівка в м. Дніпродзержинську», який передбачає дренування зсувної території, засипання в розпір існуючого верхів'я, відведення поверхневого стоку, реконструкція водопроводу та проїжджої частини 
вул. Жовтневої, агролісомеліоративні заходи. Згідно листа управління капітального будівництва міської ради вартість об’єкта становить 5,3 млн. грн. Та на жаль, численні звернення селищної ради з приводу виділення коштів на ці цілі поки що залишаються поза увагою. 
       Тому, як альтернатива, в цьому році селищною радою було запропоновано часткове вирішення екологічної проблеми ліквідації зсуву по вул. Жовтневій у селищі Карнаухівка шляхом засипки шлаком підприємства «Демос», яке знаходиться на відстані близько 5 км від зони зсуву. Зараз проводяться переговори з керівництвом АТ «Демос». Необхідні обсяги шлаку на ці цілі складають близько 
30 тис. м3.
        Щодо підтоплення по вулицях Толстого та Садовій слід сказати, що в цьому році проведено профілактичний ремонт дренажної канави.
 
ОРГАНИ ПРАВОПОРЯДКУ
 
      Збудовано приміщення для постійного прийому мешканцівселища дільничним інспектором. Зараз вивішено графік прийому і наші жителі мають можливість звертатися з усіх питань до дільничного інспектора Перекіпського Віталія Олександровича, не тільки особисто,  а і в телефонному режимі. Практика свідчить, що одного дільничного інспектора для селища недостатньо, тому зараз ведеться робота по залученню другого інспектора.
 
РОБОТА СЕЛИЩНОЇ РАДИ
 
       У поточному році селищна рада нарешті звільнила приміщення дитячого садка та повернулася на своє попереднє традиційне місцезнаходження – у приміщення Будинку культури.
 
        Систематично ведеться робота зі зверненнями громадян, при необхідності -  з виїздом на місце. Так, у 2011 році на особистому прийомі у селищного голови, секретаря селищної ради та керуючого справами виконкому побувало понад  
 300 чоловік з різними заявами, скаргами та пропозиціями. Крім того, до селищної ради надійшло ще 154 письмові звернення, в тому числі – 12 колективних, тобто всього    460 звернень, які були розглянуті, вжиті заходи та надана відповідь. Із них – 63% звернень від пільгових категорій населення (пенсіонери, одинокі матері, діти війни, інваліди, учасники війни, тощо).
        За заявами громадян, поданими особисто або через соціальну службу чи організацію ветеранів,   виконкомом надавалася матеріальна допомога за рахунок коштів селищного бюджету. у 2011 році на ці виплати передбачено 13,4 тис. грн. За звітний період вже надана допомога   72 громадянам ( в той час як у 2010 році – тільки 55 громадянам), решта суми буде виплачена громадянам у грудні поточного року.
 
        У селищній раді проводиться реєстрація актів громадянського стану. Робота поставлена на належному рівні, але статистика, на жаль, невтішна: так, у поточному році зареєстровано 72 смерті і тільки  25 народжень. Але ми проаналізували динаміку демографічної ситуації в селищі за останні     5 років і виявили, що розрив між кількістю померлих та народжених  з кожним роком скорочується.
 
        Як один із напрямків роботи по обслуговуванню населення є  видача довідок громадянам про склад сім'ї (за 2011 рік видано понад 250,  а головами квартальних комітетів – 3,5 тисячі довідок).
 
         Хочу особливо звернути вашу увагу, що одним з показників роботи  є письмові звернення керівництва  селищної ради у різні інстанції для вирішення проблем селища. Показово, що у звітному році кількість вхідної та вихідної кореспонденції виросла вдвічі у порівнянні  з минулими роками (зокрема у 2010 році кількість вихідної кореспонденції становила 250 листів до різних інстанцій, а у 2011 – вже більше 500). І це не просто ділове листування, а воно приносить конкретні позитивні результати для селища.
 
       Хотілося б відмітити активну роботу депутатського корпусу.
      У  2011 році було проведено 9 сесій селищної ради, прийнято 117 рішень,  в тому числі по земельним питанням - близько 40.
 
При виконкомі селищної ради створено спостережну комісію, яка працює  з метою полегшення соціальної адаптації осіб, які звільнені   з місць позбавлення волі.
 
      У зв’язку з прийняттям ЗУ «Про публічну інформацію» відкрито інформаційний сайт Карнаухівської селищної ради в мережі Інтернет, інформація на якому постійно оновлюється, і кожний бажаючий може ознайомитися  з роботою селищної ради та прийнятими рішеннями.
 
      У селищній раді ведеться виїзний прийом громадян фахівцями управління соціального захисту населення Баглійської районної ради, де кваліфіковані фахівці надають консультативну допомогу з різних питань соцзахисту, оформляють субсидії та допомагають соціально незахищеним верствам населення.
Крім того, у приміщенні селищної ради знаходиться приймальня депутата міської ради Дементьєва Д. М. та громадська організація ветеранів селища, яка була офіційно зареєстрована виконкомом селищної ради. У цьому році на фінансову підтримку ветеранської організації   з селищного бюджету було виділено 3 600 грн.
 
КУЛЬТУРА
 
        У наступному році виповнюється 275-та річниця заснування нашого рідного селища, яке має свої неповторні традиції, козацьке коріння та багату історію. Тому питання розвитку культури та виховання молодого покоління є одним  з першочергових завдань селищної ради.
      На балансі Карнаухівської селищної ради знаходяться 3 комунальні заклади соціальної сфери: Будинок культури, дитячий дошкільний заклад №42 «Вербичка» та бібліотека, які ми фінансуємо, утримуємо, контролюємо і даємо поштовх для їх розвитку.
Для підвищення ефективності роботи закладів культури було укладено контракти з директором Будинку культури та завідуючою селищної бібліотеки, де чітко визначені  завдання, які повинні бути ними виконані, та відповідальність.
       У БК проводяться концерти до свят, молодіжні дискотеки, відкрито нові гуртки за інтересами (хіп-хоп, східні танці, колектив народної пісні «Калинонька» та ін.).
У цьому році був закладений парк відпочинку в центрі селища без будь-яких фінансових затрат з бюджету селища. Початок був даний встановленням дитячого майданчика на території паркової зони Будинку культури, який вперше в історії селища був подарований та особисто відкритий головою Дніпропетровської облдержадміністрації ВІЛКУЛОМ Олександром Юрійовичем.
        Проведено демонтаж танцмайданчика та ремонт літньої естради Будинку культури.
        Робота по облаштуванню парку відпочинку ведеться спільними зусиллями депутатів, квартальних, працівників виконкому, БК, бібліотеки, ДНЗ та соціальної служби. Висаджено 120 молодих дерев (канадських кленів, беріз, ялинок), 10 кущів черемхи, 5 – калини,  4 - глоду, розбито 3 клумби,  квіти несуть самі мешканці селища звідусіль і допомагають їх садити. Депутат селищної ради Шевченко Юлія Володимирівна подарувала скульптуру Ангела, який «охороняє» та маємо надію принесе удачу для нашого парку. На кошти, які зібрали депутати, квартальні та працівники виконавчого комітету селищної ради, куплено фонтан, який навесні буде встановлений на своє постійне місце і буде нести мешканцям селища гарний настрій.
Територія дитячого майданчика та бібліотеки освітлена.
 
        Закуплено шифер та цемент для проведення своїми силами ремонту двох підсобних приміщень Будинку культури: одне – з послідуючим використанням під народний музей селища, інше – для проведення  в ньому занять спортивних та танцювальних гуртків.
Зараз у стадії переговорів з управлінням молоді та спорту    Дніпродзержинської міської ради питання  щодо відкриття у великому залі Будинку культури філії дитячої спортивної школи.
        У наступному році планується провести капітальний ремонт даху та стелі великого залу Будинку культури.
 
     У селищній бібліотеці закінчений ремонт приміщення, проведено мережу водопостачання та опалення, за приписом спеціалізованої державної пожежної частини проведено заземлення, замір опору ізоляції та електричної мережі, обробку дерев’яного даху селищної бібліотеки вогнезахисним розчином, закуплено 2 вогнегасника.
Проводиться акція «Подаруй книгу селищній бібліотеці – врятуй її від забуття», в результаті якої до бібліотеки здано близько 900 книг.
 
       У приміщенні селищної бібліотеки на правах оренди працює перукарня.
 
ОСВІТА
 
       У  2011 році у дитячому садку №42 закуплено нові дитячі меблі для груп (ліжка, столи та стільці, чудові іграшкові дитячі меблі).
 
       Встановлені нові ворота та кришка-ляда на погріб, що дозволило закривати територію ДНЗ від сторонніх осіб.
      Зроблена пожежна сигналізація в приміщенні дитсадка та топочної. Зроблено заземлення. Частково освітлено територію дитсадка.
 
       В зв’язку з тим, що на черзі до дитячого садочку стоїть багато дітей та 4 групи переповнені, є необхідність відкриття двох додаткових груп. Тому після того, як селищна рада звільнила праве крило приміщення дитсадочку, зараз там потрібно провести капітальний ремонт. Тому планується розробити проектно-кошторисну документацію та підняти питання про виділення коштів з обласного бюджету, оскільки такі великі суми для селищного бюджету непосильні.
       Депутатським корпусом було направлено лист до голови Дніпропетровської обласної ради Удода Є. Г. щодо виділення коштів на проведення капітального ремонту старої частини ДНЗ та з інших важливих для селища питань.
 
ЗОВНІШНЄ ОСВІТЛЕННЯ СЕЛИЩА
 
      До цього часу зовнішнє освітлення вулиць селища здійснювалось управлінням комунального господарства міста Дніпродзержинська.  В судовому порядку вирішується питання скасування штрафу, виставленого селищній раді за зовнішнє освітлення вулиць Леніна, Барикадної, Фрунзе, Дзержинського при попередній владі.
      Зазначене управління проводить оплату за спожиту електроенергію за зовнішнє освітлення. Мережі зовнішнього освітлення охоплюють   25 вулиць селища, однак реально проводиться обслуговування лише 16 вулиць у центральній частині селища. В той же час у селищі існують вулиці, на яких відсутні будь-які ознаки елементів зовнішнього освітлення. Вже більше року мережі зовнішнього освітлення селища практично не працюють. Причина одна – недостатність коштів місцевого бюджету. З метою виходу з даної ситуації сесією Карнаухівської селищної ради було прийнято рішення прийняти на баланс селищної ради мережі зовнішнього освітлення селища Карнаухівка з урахуванням оплати реконструкції мереж на базі енергозберігаючих технологій та фінансування оплати за використану електроенергію силами нашого бюджету.
      Зараз ведуться роботи по передачі мереж зовнішнього освітлення на баланс селищної ради. І ми сподіваємося, що це покращить ситуацію  з освітленням.
 
ТРАНСПОРТ
 
      Питання транспортних перевезень населення знаходиться на постійному контролі селищної ради.
       На розгляд чергової 8 сесії селищної ради, яка відбулася 29 вересня 2011 року, було винесено питання про роботу міського автотранспорту   у селищі Карнаухівка та прийняте відповідне рішення. На сесію були запрошені керівники підприємств-перевізників та представник управління транспорту міста Дніпродзержинська. Робота міського автотранспорту з пасажирських перевезень у селищі Карнаухівка визнана як незадовільна. Управлінню транспорту та зв’язку міської ради спільно зі спеціалістом виконкому селищної ради Курєнковою Т. В. було дане завдання посилити контроль за дотриманням графіку руху (вранці та ввечері) пасажирського автотранспорту в селищі Карнаухівка та проводити контрольні перевірки не рідше 1 разу на місяць.
      Управлінню транспорту та зв’язку міської ради направлено лист про перегляд договірних відносин з перевізниками шляхом укладення додаткових угод для забезпечення перевезення мешканців селища   у вечірній час (20.30, 22.30, 23.30) та збільшення кількості автобусів на маршрутах. При укладенні договорів   з перевізниками Карнаухівська селищна рада обов’язково повинна виступати третьою стороною.
 
     За участі депутата міської ради Дементьєва Д. В. було облаштовано зупинку по вул. Барикадній і зараз туди ходить по графіку автобус  3 маршруту.
 
   З 01 грудня 2011 року завдяки зусиллям селищної ради та за сприяння облдержадміністрації відкритий новий маршрут  «смт. Карнаухівка – Автовокзал  м. Дніпропетровська». Це нововведення зразу ж було схвально прийняте мешканцями селища і зараз продовжується потік відгуків зі словами вдячності за покращення транспортного сполучення з обласним центром, де багато хто працює, лікується чи навчається.
 
ВІДКРИТТЯ АПТЕКИ
 
      Доводжу до Вашого відома, що питанням відкриття аптечного пункту в центрі Карнаухівки селищна рада займалася з початку  2011 року. Здійснена велика робота, подолано багато перешкод, і нарешті зараз вже отримана ліцензія, закінчується ремонт приміщень і планується відкриття аптеки  в приміщенні Будинку культури до кінця цього року.
Шановні мешканці селища!
      Маємо велике бажання зробити наше селище гарним, впорядкованим та комфортним для проживання в ньому кожного його мешканця.
      У взаємодії та взаємодопомозі – наша сила і наша перемога. Хотілося б, щоб ми у всіх наших починаннях бачили тільки хороше, бережно відносилися до нашої історії, шанобливо відносилися сусід до сусіда і всьому цьому навчили своїх дітей та онуків. Упевнена, що всі разом та з добрими намірами ми досягнемо здійснення наших планів. 
Дякую вам за увагу!