Головна / Новини / Публікації ЗМІ /
0000-00-00 00:00:00
          
Весняні небезпеки
Управління праці та соціального захисту населення міської ради, газета «Відомості» № 10 від 07.03.2012
 
 
Весняні небезпеки
 
Прийшла така довгождана весна. На календарі – березень. Але природа приносить нам свої сюрпризи: рясний снігопад і .... весняні бурульки.
Вони висять на краєчку дахів, переливаються в променях сонця. І з кожної краплями вниз на сніг стікає тала вода. Красиво. Але ... дуже небезпечно!!!
Різкі перепади температури та пласт снігу на будівлях, зокрема тих, що мають старий дах, сприяє виникненню крижаних бурульок. Падають вони з дахів, особливо до полудня, коли сонечко пригріє. Причому завжди – несподівано.
 Тому треба бути дуже обережними. Краще зайвий раз подивитися вгору, переконавшись у тому, що вам нічого не загрожує, взяти за звичку не ходити вздовж стін будинків.
 Щоб зменшити ризик травмування від випадкових падінь треба ходити не поспішаючи, злегка розслабивши ноги в колінах, ступаючи на всю підошву. Пам’ятайте - поспіх збільшує небезпеку падіння. Не тримайте руки в кишенях – це збільшує можливість не тільки падіння, а й важких травм.
Обходьте металеві кришки люків, слизькі ділянки тротуарів та сходів, адже вони, як правило, вкриті льодом. Не ходіть краєм проїжджої частини дороги, щоб у разі падіння не опинитися на дорозі.
Якщо ж ви усе-таки впали і за якийсь час відчули сильний головний біль, нудоту, біль у суглобах, на травмованих ділянках тіла утворилися пухлини — необхідно терміново звернутися до лікаря в травмпункт, інакше можуть виникнути ускладнення з поганими наслідками.
Отже, шановні мешканці міста! Будьте уважними та обережними, коли виходите на вулицю.