Міський конкурс творчих робіт з гендерної проблематики
ПОЛОЖЕННЯ
про міський конкурс творчих робіт з гендерної проблематики
серед учнівської та студентської молоді навчальних закладів I-IV рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладів міста

   

  Міський конкурс творчих робіт з гендерної проблематики серед учнівської та студентської молоді навчальних закладів I-IV рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладів міста (далі – конкурс) проводиться управлінням у справах сім’ї та молоді міської ради в рамках проведення заходів, присвячених Міжнародному жіночому дню.
 
Мета і завдання конкурсу

 Метою конкурсу є поширення гендерних знань серед молоді міста, подолання гендерних стереотипів, утвердження рівних прав і можливостей жінок і чоловіків.
 Завданням конкурсу є формування гендерної культури молодих людей, підвищення їх інтересу до аналізу сучасних гендерних проблем в Україні, стимулювання творчого самовдосконалення учнівської та студентської молоді міста.

І. Керівництво та організатори конкурсу

  Загальне керівництво, організацію та проведення конкурсу здійснює Оргкомітет, до складу якого входять представники управління у справах сім’ї та молоді міської ради: начальник управління, завідувач сектору у справах молодіжної політики, завідувач та головний спеціаліст сектору у справах сімейної та жіночої політики, голови Молодіжної ради та міської громадської організації «Жіночий інформаційно-консультаційний центр».
  Конкурс проводиться за кошти управління у справах сім’ї та молоді міської ради, передбачені у міському бюджеті.

ІІ. Журі конкурсу

 До складу журі входять представники управління у справах сім’ї та молоді міської ради, члени молодіжної ради та міської громадської організації «Жіночий інформаційно-консультаційний центр».  
Журі конкурсу розглядає конкурсні роботи учасників та визначає його переможців.

ІІІ. Учасники та умови проведення конкурсу

  В конкурсі беруть участь представники учнівської та студентської молоді навчальних закладів I-IV рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладів міста.
 На конкурс подаються творчі роботи учнів та студентів з проблем гендерних відносин та гендерного розвитку у різних сферах суспільства за темами:
- «Рівність прав та рівність можливостей у сім’ї та суспільстві»;
- «Дискримінація за ознакою статі – порушення прав людини»;
- «Подолання гендерних стереотипів – крок до гармонії у сім’ї та суспільстві».
Під час оцінювання робіт враховуються їх повнота, наявність власного міркування, особистих роздумів.
 Творчі роботи повинні мати естетичний вигляд та можуть бути написані українською або російською мовами.
  Конкурсні роботи слід подати оргкомітету на паперових носіях у строк до "20" лютого 2013 р. за адресою: просп. Леніна, 60, тел./факс 3-13-45.
 УВАГА! До творчої роботи необхідно додати лист та обов’язково зазначити: прізвище, ім’я та по батькові автора роботи, його вік, повну назву місця навчання, контактні телефони, коротко написати про автора роботи, його захоплення тощо.

  IV. Підведення підсумків та нагородження учасників конкурсу

  За результатами конкурсу визначаються переможці, які нагороджуються дипломами та заохочувальними подарунками.