Офіційні видання Міністерства юстиції України

ОФІЦІЙНІ ВИДАННЯ

Міністерства юстиції України

 

На виконання доручення Прем’єр-міністра України Миколи Азарова від 12.07.2010 № 42125/1/1-10 щодо забезпечення центральних та місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій «Офіційним вісником України»,  з урахуванням вимог Указу Президента України  від 13.12.1996 № 1207/96 «Про опублікування актів законодавства України в інформаційному бюлетені «Офіційний вісник України»,                 зокрема п.3, Головне управління юстиції у Дніпропетровській  області наголошує на необхідності вжиття заходів щодо забезпечення «Офіційним вісником України».

Указом Президента України від 10.06.1997  № 503/97 “Про порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів та набрання ними чинності” «Офіційному віснику України» надано статус офіційного друкованого видання, у якому підлягають оприлюдненню державною мовою акти Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України.

 «Офіційний вісник України» включає в себе всі повні тексти поточного законодавства України, що зареєстровані в Міністерстві юстиції України. Два рази на тиждень на Вашому робочому столі:

-         Закони України та інші акти Верховної Ради України,

-         Укази та  Розпорядження Президента України,

-         Постанови та Розпорядження Кабінету Міністрів України,

-         рішення і висновки Конституційного Суду України,

-         Зареєстровані в Міністерстві юстиції України нормативно-правові акти міністерств, інших центральних органів виконавчої влади,

-         Акти Національного банку України,

-         Міжнародні договори України, що набрали чинності, Європейські конвенції,

-         Рішення Міністерства юстиції України про скасування рішення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади,

-         Акти Міністерства економіки України, що вносять зміни до постанов Кабінету Міністрів України.

-         Регуляторні акти, що не підлягають державній реєстрації в Міністерстві юстиції України

-         рішення Європейського суду з прав людини,

-         регуляторні акти, що не підлягають державній реєстрації в Міністерстві юстиції України.

-         Додаткова інформація.

-         резолютивна частина постанови суду про визнання нормативно-правового акта незаконним або таким, що не відповідає правовому акту вищої юридичної сили, і про визнання його нечинним,

-         оголошення про відкриття провадження в адміністративній справі щодо оскарження нормативно-правового акта.

 

Зазначене видання також видається в теках з роз’ємними замками. Кожний номер містить комплект змін до актів, опублікованих у попередніх номерах. Двічі на рік видаються хронологічні покажчики до актів, опублікованих в “Офіційному віснику України”, а також алфавітно-предметний покажчик.

Також інформуємо Вас, що журнал буде забезпечувати подальшу постійну підтримку в контрольному стані текстів нормативно –  правових актів, які опубліковані з початку 2003 року.

 

Передплатні індекси:

40433 – паперовий журнал;

Періодичність виходу - 101 шт на рік.

48345 – електронний варіант (на CD-диску).

Періодичність виходу -12 шт на рік.

01546 - в теках з роз’ємними замками

Періодичність виходу - 101 шт на рік.

 

 

            Крім того, на виконання Указу Президента України від 22 січня 1996 року № 73 “Про видання збірників актів законодавства України”,    від 27 червня 1996 року № 472 “Питання оновлення збірників актів законодавства України” та Положення про Міністерство юстиції України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 листопада 2006 року № 1577, Міністерство юстиції України випускає такі видання, як:, “Систематичне зібрання чинного законодавства України”, “Кодекси України”, “Бюлетень Міністерства юстиції України”.

 

            “Систематичне зібрання чинного законодавства України” - офіційне видання Міністерства юстиції України, в якому публікуються нормативно-правові акти Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України, Конституційного Суду України, Національного Банку України, а також нормативно-правові акти міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, зареєстровані в Міністерстві юстиції України та міжнародні договори. Тексти актів подаються на компакт – диску (CD-ROM), постійно підтримуються у контрольному стані. Для кожного видання нормативно-правові акти підбираються за галузевими ознаками. У 2012 році буде здійснено укладання розділу 11 «Освіта і наука» та розділу 12 «Охорона здоров’я». Запроваджується дві форми подачі інформації користувачем.

        

Передплатні індекси:

01379 - поточна публікація

37026  - електронна форма

Періодичність виходу - 12 шт. на рік.

 

         У виданні “Кодекси України” – до виходу у світ на 2012 рік заплановані такі кодекси: КЗпП, Житловий, Бюджетний, Про адміністративні правопорушення, Кримінально-виконавчий, Торговельного мореплавства, Господарський, Сімейний, Земельний, Цивільний (1-4), Цивільний (5-6), Новий.

         У разі неприйняття нового кодексу, замість заявленого буде опублікований кодекс, який матиме найбільшу кількість змін і доповнень.

         Видання виходить щомісячно у спеціальних теках із роз’ємними замками (з постійним оновленням). Також додається компакт – диск CD-ROM з текстами усіх кодексів у контрольному стані. У наступному році продовжиться робота з розширенням та удосконаленням електронної форми подачі інформації. Зокрема, на додаток до комп’ютерної системи «Кодекси України» на цьому ж диску буде надаватися окрема довідково-пошукова система «Зібрання законодавства України». Вона включатиме усе законодавство України і постійно підтримуватиметься у контрольному стані.

         Зазначене видання буде корисним у роботі центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, судів, правоохоронних органів, працівників юридичних служб, органів та установ юстиції, підприємств, установ та організацій, учених-правознавців, усіх, хто цікавиться питаннями права.

        

 Передплатні індекси:

74252 - в теках;

21993 - у вигляді книг без оновлення.

Періодичність виходу - 12 шт. на рік.

 

 

ЄДРНПА

 

З метою забезпечення в Україні єдиних принципів ідентифікації та державного обліку нормативно-правових актів, створення фонду цих актів та підтримання їх у контрольному стані Міністерство юстиції України на виконання Указу Президента України від 27 червня 1996 року № 468/96 створило Єдиний державний реєстр нормативно-правових актів як автоматизовану систему  збирання, накопичення та опрацювання актів законодавства.

Єдиний державний реєстр нормативно-правових актів (далі- Реєстр) – це автоматизована система збирання, накопичення та опрацювання актів законодавства, яка складається з еталонного, страхового, робочого та інформаційного фондів.

Користувачами Реєстру можуть бути будь-які юридичні та фізичні особи, у яких виникла потреба в отриманні інформації з інформаційного фонду Реєстру і які звернулися до одного з Адміністраторів Реєстру з відповідним запитом за встановленою формою.

Інформація з Реєстру може надаватися:

 

1.     на паперових носіях (відтворюється Адміністратором Реєстру, із застосуванням спеціальних засобів перевірки ознак збереження цілісності еталонного тексту, та засвідчується печаткою встановленого зразка);

2.     у вигляді комп’ютерного файла (виготовляється Адміністратором Реєстру із застосуванням спеціального програмного забезпечення, яке гарантує його цілісність при перегляді цього тексту на екрані комп’ютера);

3.     шляхом безпосереднього доступу до інформаційного фонду Реєстру (здійснюється через мережу Інтернет; при цьому користувачеві доступні для перегляду всі наявні в цьому фонді копії еталонних текстів, серед яких він самостійно здійснює пошук та відбір необхідних йому текстів нормативно-правових актів).

 

 

Інформацію з Реєстру може надавати:

 

Адміністратор обліку користувачів - Державне підприємство «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України  (м. Київ, вул. Мельникова, 81, літ. А, тел. (044)206-71-49)

Е-mail:dvd@informjust.ua

www. informjust.ua

Технічний адміністратор – Інформаційно-аналітичний центр «ЛІГА»

(м. Київ, вул. Т.Шамрила, 23,тел. 538-01-01)

Е-mail:admin@liga.net

www. liga.net

НАУКОВЕ ФАХОВЕ ВИДАННЯ "БЮЛЕТЕНЬ МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ"

Передплатний індекс - 22670

     Відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 28 грудня 1998 року № 72/5 з ІІ півріччя 1999 року щоквартально, а відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 22 серпня 2002 року № 78/5 з січня 2003 року щомісячно здійснюється видання наукового фахового журналу Міністерства юстиції України - "Бюлетень Міністерства юстиції України".

     Із січня 2003 року постановою Президії Вищої атестаційної комісії України від 11 червня 2003 року № 1-05/6 "Бюлетень Міністерства юстиції України" включено до переліку наукових фахових видань України, у яких можуть публікуватися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора і кандидата наук.

      До уваги читачів на сторінках журналу висвітлюються актуальні питання правової політики держави та процесів державотворення, діяльності органів державної влади, в тому числі, Міністерства юстиції України, судів, нотаріату та адвокатури, а також практика застосування законодавства та результати дослідження правової науки.

     Аудиторія журналу: працівники органів та установ юстиції; судді; юристи підприємств, установ та організацій; адвокати; нотаріуси; викладачі та студенти; громадяни, які цікавляться правовим життям держави та актуальними питаннями права.

      Журнал видається українською мовою, періодичність – один раз на місяць.

      З вересня 2010 року журнал має оновлений вигляд та наповнення!

      Зміст номеру має такі рубрики:

     «Юридичні акценти», де Ви зможете ознайомитесь з думками фахівців щодо розвитку юридичного бізнесу в Україні, актуальних питань реалізації правової політики, судово-правової реформи та нормотворчої діяльності, організаційного забезпечення діяльності судів, процесів реформування нотаріату та адвокатури в Україні, паспортизації населення, реєстрації прав на нерухомість і операцій з нею, реєстрації політичних партій, громадських об’єднань та благодійних фондів, ліцензування юридичної діяльності, вдосконалення правової освіти населення та іншою правовою тематикою;

    «Правова наука» розглядає актуальні питання наукових досліджень у різних галузях права відповідно до переліку наукових спеціальностей.

  «Персоналії», де на Вас чекає зустріч з відомими юристами сучасності, юридичною молоддю, адвокатами, нотаріусами, суддями, керівниками юридичних компаній, іншими представниками юридичної професії, з тими, хто творить сьогодення та майбутнє нашої держави.

   «Документи». Співробітники органів юстиції України, а також усі зацікавлені за допомогою журналу завжди матимуть у себе на столі відповідні накази, нормативно-правові акти, що безпосередньо стосуються роботи Міністерства, затверджені ним положення та інструкції з різних напрямків діяльності, а також численні матеріали з регіонів країни. Читачі зможуть також отримувати, як кажуть, з перших рук прийняті нормативно-правові акти, що регулюють важливі сторони життя нашої держави.

   «Фоторепортаж», який розповість у світлинах про правове життя Міністерства юстиції України, цікаві зустрічі Міністра, про події та заходи міністерства.

   Юридичний календар, привітання та інша цікава і корисна інформація. Щоразу в номері Ви матимете змогу ознайомитись із анонсом наступного номера видання.