Відділи державної реєстрації Дніпродзержинського міського управління юстиції
               Заступник начальника
                                                     

               Дніпродзержинського міського  управління юстиції

з питань державної реєстрації 

 
Кузьменко Ольга Олександрівна, тел. 53-56-97, приймальні дні заступника начальника : понеділок, середа. 

 

Відділи розташовані за адресою: 51925, м. Дніпродзержинськ, вул. Арсенічева, 64  

e-mail: registry.dzk@gmail.com

 

Графік роботи:  З понеділка по четвер - з 8.00 до 17.00, п"ятниця - з 8.00 до 15.45.

перерва - з 12.00 до 12.45. Суббота - згідно графіку.

 Приймальня - тел./факс 53-56-98 - головний спеціаліст Рудь - Мірзахаятова Ольга Валентинівна

 

 

Реєстраційна служба інформує!

 

 

 

 

Сьогодні актуальним питанням в житті юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, стало питання зміни КВЕДів.

Що таке КВЕД? КВЕДи (класифікатор видів економічної діяльності) вибирають при первинній реєстрації підприємства, вони і визначають його основні види діяльності. КВЕДи вносяться до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ), а також вказуються на довідці статистики. Одному суб’єкту господарювання максимум можна підібрати шість КВЕД. Якщо ж ви хочете почати працювати по новому виду діяльності, за яким у вас немає КВЕД — це не проблема, оскільки КВЕД можна змінювати.

Також варто знати, що КВЕД впливає на: достовірність бухгалтерської звітності, розмір збору до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, отримання ліцензій та дозволів, сертифікацію продукції і т.п.

Терміни змін до КВЕД З 1 січня 2012 набув чинності затверджений Держспоживстандартом національний класифікатор України ДК 009:2010 «Класифікація видів економічної діяльності» (КВЕД). Новий КВЕД в повній мірі відповідає європейським вимогам і стандартам. Незважаючи на це, старий класифікатор України ДК 009:2005 буде діяти до кінця 2013 року, але при реєстрації нових підприємств або фізичних осіб-підприємців потрібно обов’язково використовувати новий класифікатор ДК 009:2010.

З цього випливає, що всі підприємства, організації та фізичні особи-підприємці зобов’язані до 31 грудня 2013 року перейти на нові КВЕД.

Для спрощення вибору нових КВЕД на сайті (kved.ukrstat.gov.ua) Державної служби статистики України створено «Сервіс для визначення кодів видів економічної діяльності за КВЕД-2005 та КВЕД-2010». Тут ви зможете визначити код КВЕД 2010 року, знаючи свій код зразка 2005 року і навпаки.

Процедура зміни КВЕД Для зміни кодів КВЕД потрібно подати державному реєстратору реєстраційні картки за формою № 4 для юридичних осіб і за формою     № 11 для фізичних осіб-підприємців.

Заповнювати в реєстраційних картках потрібно тільки розділ «Відомості про юридичну особу / фізичну особу-підприємця, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців» та розділ «Види економічної діяльності юридичної особи / фізичних осіб — підприємців»

У розділі «Види економічної діяльності юридичної особи / фізичних осіб — підприємців» потрібно вказати всі свої коди КВЕД зразка 2005 року з назвою і описом видів економічної діяльності та поставити знак мінус «-» в рядку «. Викл», потім вказати коди КВЕД по новому класифікатору ДК 009:2010 з назвою і описом видів економічної діяльності та в рядку «Вкл.» поставити знак плюс «+». Таким чином, ми виключаємо старі КВЕД і вносимо нові.

За даними Єдиного державного реєстру станом на 02.09.2013 лише близько 61% юридичних осіб та 58% фізичних осіб – підприємців мають КВЕД-2010.

Враховуючи наявну чисельність державних реєстраторів у м. Дніпродзержинську, що здійснюють державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, масове проведення відповідних змін в Єдиному державному реєстрі у зв’язку із переходом на КВЕД-2010 може спричинити вкінці поточного року наявність великих черг в органах державної реєстрації, тому радимо Вам не затягувати до кінця року, оскільки досвід показує, що черги будуть тільки збільшуватися