Звіт про роботу виконкому Карнаухівської селищної ради за 10 місяців 2013 року

Звіт

 про роботу виконкому Карнаухівської селищної ради

за 10 місяців 2013 року

 

 

     У 2013 році ми продовжували працювати щодо втілення «Програми розвитку селища Карнаухівка на період 2011-2015 рр.». Ця програма включає в себе вирішення основних питань життєдіяльності селища, створюючи комфортні та  сучасні умови  проживання кожного  його мешканця. Над втіленням наших задумів працює колектив Карнаухівської селищної ради у складі 5 кваліфікованих спеціалістів, 11 голів квартальних комітетів та 30-ти депутатів селищної ради на чолі з секретарем селищної ради Бабієм А.І.

Дозвольте Вам доповісти, що було зроблено за 10 місяців роботи селищної ради.

 

БЛАГОУСТРІЙ ТА ШЛЯХОВЕ ГОСПОДАРСТВО

 

            1) Згідно договору з КП «Дорожник» м. Дніпродзержинська здійснювалось зимове утримування доріг селища, зокрема чистка від снігу  та посипка пісчано-сольовим розчином.

   

         2)  На весні та влітку, після сильної зливи, центральні вулиці селища були очищені від нанесеного грунту та піску вздовж бордюр та узбічь (Кірова, Пушкіна, Пролетарська, 2 П’ятирічка, Леніна).

         3) Проведено поточний ремонт асфальтного покриття основних доріг селища (Пролетарська, 2 - ої П’ятирічки, Пушкіна, частина вулиці Леніна, Барикадна, Поповича, 2 провулку Леніна, Кірова).

4) В парковій зоні біля Будинку культури висаджено близько 500-ти кущів спіреї, 25-ти кущів калини та 10-ти сосен та 10 туй.

5) На дев’яти клумбах  в парковій зоні БК висаджені квіти, за якими  доглядають працівники БК, селищної ради.

6) На початку 2013 року було придбано та висаджено  дві ялинки висотою близько 5 м (біля БК та ДНЗ №42).

            7) Ліквідовані аварійно-небезпечні дерева та сухостій, а також омоложено  в кількості      25 штук (квартал №1, №4, №11, №8).

         8) На весні була придбана фарба для фарбування контейнерів по збору ТПВ.

            9) До Дня Перемоги було зроблено поточний ремонт Братської могили воїнам визволителям, зокрема відремонтовано мармурні плити на постаменті, які були зруйновані.

             10) мешканцями селища було прибрано зону відпочинку на березі річки Дніпро та завезено 4 вантажівки піску за сприянням Народного депутата Гузенка К.О., де і відбулося міське традиційне свято День рибалки.

             11) На всій території селища проведено близько 20 суботників за активної участі голів квартальних комітетів, депутатів селищної ради, ветеранів та мешканців селища.

            12) Проведено дворазово покіс карантинних трав в селищі.

            13) Дорожнє господарство селища підготовлене до роботи в осінньо-зимовий період, укладений договір на зимове утримання доріг. На випадок сніжної зими в селищному бюджеті закладено достатньо коштів на чистку та посипку центральних доріг та підйомів селища у   2013 -2014 р. р.

         14) Розроблено детальні плани території, прилеглої до вул. Тиха, Межева, Фрунзе та центральної частини, обмеженої вулицями Пушкіна, 2 Пятирічка, Першотравнева, Леніна.

15) У 2011 році сесією Карнаухівської селищної ради було прийнято рішення щодо прийняття на баланс селищної ради мережі зовнішнього освітлення селища Карнаухівка з урахуванням оплати реконструкції мереж на базі енергозберігаючих технологій та фінансування оплати за використану електроенергію з бюджету селища. Що надало можливість самостійно регулювати освітлення в селищі.

16) На даний час в селищі знаходяться 3 ТП, в яких встановлені нові 2-х фазні лічильники електричної енергії, і в січні 2013 року було укладено договір на постачання електроенергії між Карнаухівською селищною радою та ПАТ «ДТЕК ДНІПРООБЛЕНЕРГО». Після чого були заключені договори з КП «Трамвай» на реконструкцію мережі  зовнішнього освітлення селища та виконані роботи по вулицям:

- Леніна (верх), провулки Леніна, Польова, Залізнична, Гайдара, Жданова на суму 99720,36 грн.

-   2 Пятирічка, Пушкіна, провулок Пушкіна на суму 98717,11 грн.

-   Гоголя, Пролетарська, Петровського на суму 74916,43 грн.

На даний час встановлено 128 освітлювальних приборів. Нажаль, все що було заплановано на 2013 рік (зокрема освітлення вулиць Поповича, Першотравнева, Чернишевського, Куйбишева, Ширшова, Стаханова, Молодіжна, Лермонтова, 1 та 2 провулки 2 Пятирічки, Некрасова,Плавнева, частина Садової, Квітів, низ Товстого, Барикадна, Межева, 1 пров. Садовий, низ Фрунзе, виконати не вдалось, із-за відсутності проплат Держказначейства України.

        17) Також по цій причині невиконані роботи по відсипці шлаком вулиць селища, не придбані додатково 15 контейнерів по збору ТПВ та 3 зупинки громадського транспорту.

        18)  В селищі з початку року було проведено 3 ярмарки сільськогосподарських та продовольчих товарів. 17 листопада поточного року заплановано проведення чергової ярмарки на території паркової зони прилеглої до Братської  могили.

Хотілося б відмітити, що наше рідне селище стало більш чистішим, мешканці почали більш відповідально відносяться до благоустрою біля свої домоволодінь, хоч останні півроку відбувалося не систематичне вивезення сміття ТОВ «Біос», що викликало обурення у мешканців селища. Ця проблема має як об’єктивні, так і суб’єктивні проблеми і знаходиться на постійному контролі селищної ради, розробляється план заходів по покращенню роботи даного підприємства, Але багато залежить від кожного із нас. Давайте разом працювати в цьому напрямку, щоб  зробити наше селище привабливішим та сучаснішим.

 

                                                                                                       ЕКОЛОГІЯ

 

У селищі існує дві зони небезпечних екологічних процесів: зона зсуву по вул. Жовтневій та зона підтоплення по вул. Толстого.

Замовником робіт по ліквідації вказаних зон є управління охорони навколишнього природного середовища Дніпродзержинської міської ради, а фінансуються ці роботи з Державного бюджету України.

        На початку 2013 року вже розпочаті роботи щодо ліквідації зони зсуву по вул. Жовтневій згідно проекту ТОВ НВК «Будінвестпроект» «Ліквідація підтоплення  селища Карнаухівка м.Дніпродзержинська», але у зв'язку із затримкою фінансування роботи тимчасово призупинені.

 

ОРГАНИ ПРАВОПОРЯДКУ

 

На посаді дільничного інспектора у селищі працює Глущенко Ігор Володимирович. В пункті прийому дільничного інспектора вивішено графік його роботи, згідно якого проводяться прийоми громадян селища.

Баглійським РОВД у м. Дніпродзержинську забезпечувалася охорона громадського порядку на всіх заходах, які проводилися в селищі на протязі звітного періоду. На всі дзвінки та листи селищної ради щодо порушення правопорядку, органи міліції реагували своєчасно.

З метою більш оперативнішого реагування на звернення громадян, враховуючи велике навантаження в роботі дільничного, Карнаухівською селищною радою на зустрічі з начальником Дніпродзержинського міського  управління МВС України у Дніпропетровській області Кравцовим Романом Олександровичем, яка відбулася в селищі Карнаухівка разом з головами квартальних комітетів, було винесене клопотання щодо призначення нашого мешканця Моргуна Олега Ігоровича, помічником дільничного інспектора в селищі, на що ми отримали згоду начальника міліції.

Крім того, розглядалося питання щодо створення добровільної дружини на громадських засадах, що дало б змогу посилити контроль за дотриманням правопорядку у селищі, особливо в темний час доби. 

 

РОБОТА СЕЛИЩНОЇ РАДИ

 

Підводячи підсумки роботи за 9 місяців 2013 року по розгляду звернень громадян, що надішли до виконкому селищної ради, повідомляю наступне: загальна сума звернень, що надійшла до селищної ради становить 316, з них - 132 письмових звернень, решта 184 усні звернення, які були розглянуті на особистому прийомі селищного голови, секретаря селищної ради та керуючої справами виконкому.  

 

Серед проблем, з якими звертаються мешканці селища, основне місце належить соціальному захисту громадян (54,1%) та житлово-комунальних питань (18,4%). Для розгляду звернень громадян залучалися депутати селищної ради, голови квартальних комітетів, фахівці відділу головного архітектора міста, міськводоканалу, представники правоохоронних органів, спеціалісти бюро технічної інвентаризації та інші.

 

Для допомоги соціально незабезпеченим верствам населення, враховуючи можливості селищного бюджету, за 10 місяців поточного року була надана матеріальна допомога 91 громадянину на загальну суму 17400 грн.

Відповідно до ст. 4 Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» від 01.07.2010 року № 2398-VI виконавчі органи сільських, селищних, міських (крім міст обласного значення) рад є органами державної реєстрації актів цивільного стану, які проводять державну реєстрацію народження фізичної особи та її походження, шлюбу, смерті.

За звітний період виконавчим комітетом Карнаухівської селищної раді зареєстровано 31 народження і 49 смертей.

До відома, за останні шість років у селищній раді зареєстровано 582 акти цивільного стану громадян, з них – 452 про смерть і 130 – про народження.

Слід зауважити, що наведена статистика не відображає реальної картини в цілому у смт. Карнаухівка, оскільки наші мешканці мають право оформити свідоцтво про смерть або народження і в Баглійському відділі державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Дніпродзержинського міського управління юстиції у Дніпропетровській області, але на платній основі.

 

Щодо роботи голів квартальних комітетів слід відмітити, що квартальні комітети, будучи складовою частиною місцевого самоврядування в селищі, надають значну допомогу виконкому селищної ради у вирішення питань благоустрою, утриманню в належному стані садиб, вулиць, цвинтарів, Братської могили, проведені суботників, допомагають жителям в оформленні різного роду документів, приймають участь у розгляді звернень та вирішенні конфліктів між мешканцями.

 

У вересні – жовтні поточного року, на підставі поданих заяв голів квартальних комітетів №5 Яланської Любов Харитонівни, № 7 Куценко Ганни Микитівни та № 10 Клик Зої Семенівни підписано розпорядження селищного голови від 30.08.2013 №58-р та від 30.09.2013 №65-р про звільнення цих квартальних за власним бажанням та тимчасово призначено виконуючих обов'язки голів відповідних квартальних комітетів, а саме на 5 кварталі – Єжова Євгена Валентиновича, на 7 кварталі – Шевченко Ларису Миколаївну, на 10 кварталі – Бікетову Ларису Ваилівну. Вибори на цих кварталах призначено на грудень поточного року.

 

Хотілося б відмітити активну роботу депутатського корпусу.

За 10 місяців поточного року проведено 3 сесії селищної ради, прийнято 271 рішень,  в тому числі по земельним питанням – 38 рішень.

 

Хочу особливо звернути вашу увагу, що одним з показників роботи є письмові звернення керівництва  селищної ради у різні інстанції для вирішення проблем селища.

За звітний період кількість вхідної та вихідної кореспонденції становить 517 листів (зокрема вихідних листів - 356, а вхідних – 161). І це не просто ділове листування, а воно приносить конкретні позитивні результати для селища.

 

У  селищній раді ведеться виїзний прийом громадян фахівцями управління соціального захисту населення Баглійської районної ради, де кваліфіковані фахівці надають консультативну допомогу з різних питань соцзахисту, оформляють субсидії та допомагають соціально незахищеним верствам населення.

 

Крім того, у приміщенні селищної ради знаходиться приймальня депутата  міської ради Дементьєва Д. В., який приймає активну участь у житті селища. Також знаходиться громадська організація ветеранів селища, яку очолює Цимбал І.О. Організація тісно співпрацює з селищною радою та активно допомагає ветеранам у вирішенні складних життєвих проблем. У 2013 році на фінансову підтримку ветеранської організації  з селищним бюджетом передбачено 7200 грн.

 

КУЛЬТУРА

 

На балансі Карнаухівської селищної ради знаходяться  3 комунальні заклади соціальної сфери: Будинок культури, дитячий дошкільний заклад №42 «Вербичка» та бібліотека, які ми фінансуємо, утримуємо, контролюємо і даємо поштовх для їх розвитку.

       За звітний період  у Будинку культури проведено:

-         поточний ремонт фасаду на загальну суму – 95,0 тис.грн.;

-         поточний ремонт      будівлі    «Фітнес-клуб»  на  загальну суму – 78,0 тис.грн.;

-         поточний ремонт приміщення «склад-сарай» (наш майбутній музей старожитностей) на загальну суму – 80,0 тис.грн.

Крім того, встановлено три додаткових спортивних снаряди для силових занять на загальну суму 45,0 тис.грн.,

Виготовлений проект «Реконструкція приміщень Будинку культури  селища Карнаухівка, вул. Пушкіна, 30в» на суму 179,6 тис.грн., який знаходиться на погодженні в усіх необхідних інстанціях  для проведення подальших ремонтних робіт Великого залу БК.

            В БК проводяться святкові концерти аматорськими колективами, свої вистави показує театр ім. Лесі Українки м. Дніпродзержинська, а також циркові вистави.

До святкування 276-ої річниці з дня заснування нашого рідного селища було урочисто відкрито погруддя Т.Г. Шевченка, створене земляком, заслуженим художником України, скульптором Петром Євлампійовичем Куценко, над яким він працював майже рік. Архітектурна композиція виготовлена із сучасних матеріалів, тонована під стару бронзу. В основі – гранітні плити. Вага погруддя 400 кг. Пам'ятник було встановлено за сприяння Дніпродзержинського міського голови Сафронова С.О., народного депутата України Гузенка К.О., депутатів міської ради Дементьєва Д.В., Фортуни В.І., Шевченко Т.Г. та приватного підприємця Мирошниченка О.А.

Усі роботи по спорудженню та облаштуванню прилеглої території були здійснені секретарем Карнаухівської селищної ради Бабієм А.І. та усим колективом селищної ради;

- відкрито музей сільського побуту. У зборі експонатів цього музею брали участь мешканці селища, оформлення виконано завідуючою Бібліотекою селища Карнаухівка Іванюженко Н.В. та членами ветеранської організації Карнаухівки.

 

  Одним із комунальних закладів селищної ради є Бібліотека селища Карнаухівка, яка робить вагомий внесок у задоволення інформаційних та культурно-освітніх потреб нашого населення. Про це свідчить вже той факт, що за 10 місяців поточного року до бібліотеки записалося 103 нових читача і тепер читацький контингент складає 537 чоловік.

  За звітний період у бібліотеці пророблена наступна робота.

1.      Впорядковано документацію закладу та переведено її в електронний варіант.

2.      Значна увага приділяється благоустрою прилеглої території та самої бібліотеки. Так, систематизована викладка літератури та оформлено інтер’єр. Проведено ремонт даху, електромережі та опалювального котла. Власними силами пофарбовано причілки та проведено косметичний ремонт стін.

3.      Селищною радою було виділено кошти на установку огорожі з сітки-рабіци для збереження стін будівлі,  на установку дверей і решітки для вентиляції книгосховища, а також кошти для внутрішнього ремонту двох приміщень бібліотеки. Було навіть досягнуто домовленостей з фірмою-виконавцем щодо виконання цих вкрай вважливих робіт. Але через проблеми з казначейством ці роботи не були оплачені і виконання їх ми змушені перенести на наступний рік. Дуже шкода, що навіть маючи кошти, нам не дозволили використати їх за призначенням.

4.      Щодо поповнення книжкового фонду слід зазначити, що постійно вивчається попит читачів на художню літературу та періодичні видання, щоб оновити фонди з урахуванням вимог часу та потреб різних категорій населення. І хоча кошти в бюджеті на це передбачені (2 000 грн), але знову ж таки казначейство їх не пропускає. Які шляхи вирішення? По-перше, продовжується акція «Подаруй книгу бібліотеці», в ході якої в цьому році мешканці Карнаухівки подарували бібліотеці понад 200 книг. Крім того, за сприяння народного депутата Гузенка К.О. бібліотека отримала 270 книг  з фонду Леоніда Кучми (до речі, цим подарунком бібліотека поділилася з дитсадком, школою та Будинком культури). А свіжі газети й журнали надходили до бібліотеки до жовтня місяця.

5.      До свят та знаменних дат у бібліотеці оформляються  різноманітні виставки:

А) книжкові:  - «Рядки, обпалені війною»;

                          - «Твори наших земляків»;

                          - «Тарас Шевченко в образотворчому мистецтві»;

                          - «Дарунки наших читачів»;

В) виставки малюнків юних читачів, виробів з бісеру та паперу та інші.

6. Працює літературна вітальня. Так, проводилися поетичні читання «Вітаємо весну – пору натхнення» та до Дня всіх закоханих. Зараз спільно з Будинком культури готується вечір романсу.

Відчувається, що колектив бібліотеки доклав значних зусиль, щоб вдихнути в неї нове життя. Репортаж про нашу бібліотеку було показано по 34 каналу обласного телебачення, що покращує імідж і всього селища.

 

МЕДИЦИНА

 

В селищі функціонує лікарська амбулаторія загальної практики сімейної медицини №5 комунального закладу охорони здоров`я Дніпродзержинської міської ради «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2».

На даний час заклад облаштований:

-         електрокардіографом, апаратом для дослідження сечі, апаратом для дослідження загального аналізу крові, глюкометром для вимірювання цукру в крові та холестерину, комп’ютером та сумками для надання невідкладної медичної допомоги.

 

Майже два роки працює в селищі аптечний пункт, який в повному обсязі обслуговує мешканців медичними препаратами. Власник аптечного пункту має на меті розширення приміщення та надання більш широкого переліку послуг.

 

ОСВІТА

           

      У  2013 році та на теперішній час у дитячому садку №42 працює 4 групи. Зроблені наступні роботи:

-         на пральні зроблено вибірковий ремонт.

-         косметичний ремонт зроблено в кожній групі, на харчоблоці;

-         обрізано все сухе гілля та сухі дерева навкруги дитсадка;

-         придбано новий посуд на групи.

-         в приміщенні тепло генераторної встановлені протипожежні двері;

      На даний час розроблена проектно-кошторисна документація на реконструкцію та капітальний ремонт старого приміщення для відкриття двох нових груп  та на нову огорожу.

 

ТРАНСПОРТ

 

Питання транспортних перевезень населення  знаходиться на постійному контролі селищної ради.

Маршрут «смт. Карнаухівка – пл. Островського м. Дніпропетровськ» працює згідно графіку, зауважень збоку мешканців не має. На маршруті працюють нові автобуси «Богдани».

Маршрут №6  працює згідно встановленого графіку розробленого управлінням транспорту та зв’язку міської ради. Інтервал перевезень складає 30 хвилин.

Мають місце скарги на роботу маршруту №3, щодо недотримання графіку перевезень, про що неодноразово інформували управління транспорту м. Дніпродзержинська, яке в свою чергу проінформувало щодо незадовільного стану вулиць Аношкіна та Лінейна, в зв’язку з чим власники маршрутних одиниць не бажають додатково надавати транспорт для перевезень. Маємо надію, що при проведені міського тендера буде змінено перевізника.

 

Весь колектив селищної ради прагне зробити наше селище гарним, впорядкованим та комфортним для проживання в ньому кожного його мешканця.

У взаємодії та взаємодопомозі – наша сила і наша перемога! Хотілося б, щоб ви в усіх наших починаннях бачили тільки хороше, і всі ми разом бережно відносилися до нашої історії, шанобливо ставилися один до одного, давали гарний приклад своїм дітям та онукам. Упевнена, що всі разом та з добрими намірами ми досягнемо здійснення наших планів та мрій!