Посадові обов’язки

            1.        Здійснює повноваження міського голови відповідно до ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

2.       Організовує роботу Дніпродзержинської міської ради та її виконавчого комітету, спрямовує її на виконання завдань, визначених Президентом України, Верховною Радою України, Кабінетом Міністрів України, чинним законодавством України.

3.     Спрямовує і координує діяльність секретаря міської ради, заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради, розподіляє між ними обов’язки.

4.        Очолює виконавчий комітет міської ради, скликає його засідання, головує на них та підписує рішення виконавчого комітету міської ради.

5.        Скликає сесії міської ради, вносить пропозиції та формує порядок денний сесій міської ради, головує на пленарних засіданнях міської ради та підписує її рішення.

6.        Контролює виконання своїх розпоряджень, розпоряджень і доручень державних органів згідно з чинним законодавством та відповідно до функціональних обов’язків.

7.  Уносить на розгляд міської ради пропозиції щодо персонального складу виконавчого комітету міської ради, структури виконавчих органів Дніпродзержинської міської ради, загальної чисельності апарату міської ради та її виконавчих органів.

8.        Здійснює керівництво апаратом Дніпродзержинської міської ради та її виконавчим комітетом.

9.        Сприяє реалізації на території міста державної політики у галузі бюджету, фінансів і цін.

10.    Координує роботу щодо розроблення проекту бюджету міста.

11.   Координує роботу щодо залучення інвестицій, в тому числі іноземних для розвитку всіх галузей господарства міста.

12.    Сприяє розробленню й розвитку міських галузевих програм та контролює їх виконання.

13.    Організовує спільно з Дніпродзержинською об’єднаною державною податковою інспекцією головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровської області, департаментом фінансів міської ради та іншими виконавчими органами міської ради роботу щодо здійснення контролю за виконанням бюджету міста.

14.    Сприяє діяльності та координації взаємодії на території міста Дніпродзержинської об’єднаної державної податкової інспекцією головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровської області та Дніпродзержинської об’єднаної державної фінансової інспекції.

15.    Координує роботу департаменту фінансів міської ради, інших зацікавлених органів щодо розроблення проектів бюджету міста, міського бюджету.

16.    Затверджує кошториси, плани асигнувань загального фонду бюджету, плани надання кредитів із загального фонду бюджету, плани спеціального фонду та штатні розписи апарату міської ради та її виконавчих органів.

17.    Підписує бухгалтерські документи, пов’язані з кошторисом витрат по бюджету апарату міської ради та її виконавчого комітету.

18.    Сприяє діяльності та координації взаємодії на території міста управління та відділів Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, прокуратури міста, районних судів міста, пожежних загонів міста, митного поста.

19.    Сприяє реалізації законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян згідно з чинним законодавством та в межах своєї компетенції.

20.    Сприяє створенню умов для розвитку матеріально-технічної бази правоохоронних та контролюючих органів, добровільних формувань з охорони громадського порядку.

21.    Забезпечує належний стан мобілізаційної підготовки на території міста.

22.    Організовує підготовку територіальної оборони міста у мирний час та керівництво нею в особливий період.

23.    Здійснює контроль за недопущенням розголошення державної таємниці, втрат матеріальних носіїв цієї інформації, заволодіння нею іноземними державами та юридичними особами, іноземними особами без громадянства та громадянами України, яким не надано допуск та доступ до неї.

24.    Забезпечує розроблення та здійснення заходів щодо закриття каналів просочення секретної інформації у процесі діяльності виконавчих органів міської ради.

25.    Сприяє призову громадян України на службу до Збройних сил України та на альтернативну службу.

26. Сприяє наданню шефської допомоги підшефним військовим частинам Військово-морських Сил України та аеромобільних військ Збройних сил України.

27.    Сприяє реалізації на території міста державної внутрішньої політики.

28.   Сприяє організації роботи щодо забезпечення накопичення, аналізу та узагальнення інформації про соціально-політичне становище в місті, розроблення пропозицій з цих питань.

29.    Здійснює заходи щодо взаємодії міської ради та її виконавчого комітету з міськими осередками політичних партій, громадськими організаціями, релігійними громадами, всебічно сприяє розвитку об’єднань громадян з наданням їм інформаційної допомоги.

30.    Сприяє організації роботи з питань формування і виконання заходів щодо реалізації державної політики у сфері міжнаціональних та конфесійних відносин.

31.    Координує роботу міських служб у процесі підготовки та проведення санкціонованих масових акцій.

32.    Сприяє проведенню соціологічних досліджень, опитувань громадської думки та проведення громадських слухань з найважливіших питань.

33.    Забезпечує реалізацію прав громадян на підставі законів України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», «Про телебачення, і радіомовлення», «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації», «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів».

34.    Сприяє роботі щодо висвітлення у засобах масової інформації діяльності міської ради та її виконавчого комітету, міського голови, виконавчих органів міської ради, інформування населення про громадсько-політичне становище в місті.

35.    Здійснює керівництво відповідними колегіальними, консультативними, дорадчими та допоміжними органами (радами, комісіями тощо), утвореними при міському голові та виконавчому комітетові міської ради.

36.    Здійснює безпосереднє керівництво підпорядкованими виконавчими органами міської ради, спрямовує, координує та контролює їх діяльність.

37.    Погоджує у встановленому порядку кандидатури для призначення на посаду керівників підприємств, установ та організацій, розташованих на території міста, які перебувають у державній власності.

38.    Затверджує річні плани роботи виконавчих органів міської ради.

39.    Затверджує календарний план основних заходів, що проводять міська рада, Карнаухівська селищна рада та їх виконавчі комітети.

40.    Забезпечує на території міста додержання законодавства щодо розгляду звернень громадян та їх об’єднань.

41.    Веде особистий прийом громадян.

42.    Розглядає письмові звернення громадян.

43.    Видає розпорядження міського голови про здійснення повноважень заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради та керівників виконавчих органів міської ради у разі їх тимчасової відсутності.

44.    У разі своєї відсутності видає розпорядження міського голови про здійснення повноважень щодо керівництва виконавчим комітетом міської ради та виконавчими органами міської ради з правом підпису організаційно-розпорядчих документів міського голови та виконавчого комітету міської ради, у тому числі фінансових документів міської ради