Посадові обов’язки

          1. Сприяє реалізації на території міста державної політики з питань:

-      кадрової роботи та служби в органах місцевого самоврядування, Стратегії державного управління;

-      нагородження та відзначення державними нагородами.

2.  Уходить до складу аналітичної групи при Дирекції Дніпропетровського регіонального відділення Асоціації міст України та громад.

3. Координує діяльність виконавчих органів міської ради щодо опрацювання питань Асоціації міст України та громад.

4. Координує на території міста роботу щодо забезпечення чіткої організації прийому громадян, своєчасного розгляду їх письмових та усних звернень, здійснення контролю за їх виконанням.

5. Координує та здійснює контроль за діяльністю виконавчих органів міської ради з розроблення та впровадження системи управління якістю на засадах ДСТУ ISO 9001-2001 як уповноважений представник керівництва з цих питань.

6. Координує роботу щодо підвищення результативності та ефективності місцевого самоврядування.

7.  Здійснює контроль за забезпеченням прозорості прийняття управлінських рішень та підвищення їх якості.

8. Сприяє врахуванню потреби споживачів у конкретних послугах та підвищення кваліфікації в діяльності органів місцевого самоврядування.

9.  Сприяє здійсненню чіткої регламентації діяльності виконавчих органів міської ради.

10. Забезпечує взаємодію виконавчого комітету міської ради з іншими органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади.

11. Взаємодіє із керуючим справами виконкому Карнаухівської селищної ради щодо реалізації наданих повноважень.

12. Забезпечує дотримання працівниками виконавчих органів міської ради Регламенту виконавчих органів Дніпродзержинської міської ради та Кодексу етики і моралі працівників виконавчих органів Дніпродзержинської міської ради.

13. Порушує питання щодо організації роботи виконавчих органів міської ради відповідно до Правил внутрішнього трудового розпорядку виконавчих органів Дніпродзержинської міської ради.

14. Очолює та бере участь у роботі комісій, консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів, утворених при міському голові та виконавчому комітеті міської ради.

15. Очолює конкурсну комісію для проведення відбору кандидатів на заміщення вакантних посад посадових осіб місцевого самоврядування в апараті Дніпродзержинської міської ради та її виконавчих органах.

16.  Очолює комітет з конкурсних торгів апарату Дніпродзержинської міської ради.

17. Здійснює заходи щодо сприяння організації проведення на території міста громадських слухань за напрямами діяльності підпорядкованих виконавчих органів міської ради.

18. Координує організаційне забезпечення управлінської діяльності виконавчого комітету міської ради відповідно до чинного законодавства.

19. Координує організаційно-технічне забезпечення засідань, нарад та інших заходів, які проводить міський голова та виконавчий комітет міської ради.

20. Забезпечує організацію своєчасної підготовки матеріалів і проектів рішень для розгляду на засіданнях виконавчого комітету міської ради.

21. Здійснює контроль за виконанням плану роботи виконавчого комітету міської ради.

22. Координує організацію роботи з питань ведення діловодства.

23. Здійснює організаційне та матеріально-технічне забезпечення виборів та референдумів згідно з чинним законодавством.

24. Підписує накази міського голови та підстави до них з адміністративно-господарських питань, з кадрових питань про службові відрядження, надання відпусток працівникам, крім секретареві міської ради та заступникам міського голови.

25. Підписує фінансові, бухгалтерські та господарські документи апарату Дніпродзержинської міської ради (звітності, договори, гарантійні листи, довіреності на отримання товарно-матеріальних цінностей, касові документи, авансові звіти, акти на списання товарно-матеріальних цінностей та інші), підпис на яких скріплюється гербовою печаткою Дніпродзержинської міської ради або виконавчого комітету Дніпродзержинської міської ради.

26. Погоджує проекти рішень міської ради за напрямом діяльності, службові документи, проекти організаційно-розпорядчих документів виконавчого комітету міської ради та міського голови.

27. Координує адміністративні питання щодо діяльності апарату міської ради та її виконавчого комітету.

28. Погоджує річні плани роботи підпорядкованих виконавчих органів міської ради та здійснює контроль за їх виконанням.

29. Погоджує пропозиції керівників підпорядкованих виконавчих органів міської ради щодо формування річного плану роботи виконавчого комітету міської ради.

30. Надає пропозиції щодо формування календарного (тижневого) плану основних заходів, що проводять міська рада, Карнаухівська селищна рада та їх виконавчі комітети.

31. Забезпечує організацію своєчасного та якісного виконання розпорядчих документів, службових документів усіх рівнів за напрямом діяльності, що, зокрема відповідно до чинного законодавства або резолюцією визначено контрольними.

32. Здійснює безпосереднє керівництво підпорядкованими виконавчими органами міської ради, спрямовує, координує та контролює їх діяльність.

33. Уносить на розгляд міського голови пропозиції щодо призначення на посади, звільнення з посад та переміщення працівників підпорядкованих виконавчих органів міської ради, керівників комунальних підприємств міста, з якими взаємодії в межах наданих повноважень, застосування до них заохочень та дисциплінарних стягнень.

34. Здійснює контроль за своєчасним заміщенням вакансій  у підпорядкованих виконавчих органах міської ради та керівників комунальних підприємств міста, з якими взаємодії в межах наданих повноважень.

35. Розглядає документи всіх рівнів та забезпечує організацію своєчасного повернення опрацьованих документів для формування закінчених діловодством справ відповідно до основних вимог чинного законодавства з питань діловодства.

36.  Сприяє навчанню та підвищенню кваліфікації посадових осіб підпорядкованих виконавчих органів міської ради.

37.   Здійснює повноваження відповідального чергового по місту у вихідні та святкові дні за визначенням відповідальним черговим по місту.

38.   Вивчає та впроваджує передовий досвід за напрямом діяльності.

39.   Відповідає за організацію взаємодії з управлінням протокольних та масових заходів обласної державної адміністрації щодо підготовки та проведення протокольних заходів за участю перших осіб держави, країн дальнього і ближнього зарубіжжя, керівництва області.

40.   Здійснює взаємозв’язок з містами-побратимами Бобруйськ (Республіка Білорусь), Теміртау (Республіка Казахстан), Кельце (Республіка Польща).

41.  Забезпечує в межах наданих повноважень безперешкодне здійснення конституційних прав громадян звертатися письмово та на особистому прийомі із зауваженнями, скаргами та пропозиціями щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних, особистих прав і законних інтересів та скаргами про їх порушення.

42.   Несе персональну відповідальність перед мешканцями міста за неякісне та несвоєчасне виконання покладених завдань за напрямом діяльності.

43.   Здійснює згідно з розпорядженням міського голови повноваження іншого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради на період його тимчасової відсутності.