Про результати проведеної контрольно-ревізійної роботи за 2013 рік


           Діяльність Дніпродзержинської об’єднаної державної фінансової інспекції протягом січня-грудня 2013 року була спрямована на забезпечення належного рівня фінансово-бюджетної дисципліни, здійснення контролю за використанням бюджетних коштів, станом збереження державного та комунального майна у різних соціально-економічних сферах діяльності, відповідно до повноважень, визначених Бюджетним кодексом України, Законом України "Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні", доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, ДФІ України та ДФІ в Дніпропетровській області.

У звітному періоді інспекцією проведено 34 контрольних заходів, за наслідками яких встановлено фінансових порушень, що призвели до втрат ресурсів, на загальну суму 4987,84 тис. грн., в т.ч.:

· недоотримання доходів бюджетами всіх рівнів, підприємствами та організаціями, власних надходжень бюджетних установ – 933,74 тис. грн.;

·  витрат з порушенням законодавства 4054,10 тис. грн.

Вжитими заходами відшкодовано фінансових порушень на загальну суму 2668,70 тис. грн., в тому числі:

· надійшло фінансових ресурсів з урахуванням сум усунення порушень, що виявлені у попередніх звітних роках на загальну суму 561,44 тис. грн, що складає 60 % від суми виявлених порушень;

· відшкодовано і поновлено втрат фінансових і матеріальних ресурсів з урахуванням сум усунення порушень, що виявлені у попередніх звітних роках на суму 2107,26 тис. грн, або 52 % від суми виявлених порушень.

За результатами проведених інспекцією контрольних заходів протягом 2013 року для прийняття управлінських рішень було направлено 39 інформацій з вимогами та пропозиціями по усуненню виявлених порушень та недоліків. Прийнято 43 управлінських рішення об’єктами контролю, органами місцевого самоврядування для забезпечення усунення порушень та запобігання їх у подальшому.

За порушення з бюджетними коштами застосовано 37 фінансових санкцій, в тому числі зупинено операції з бюджетними коштами 33 бюджетним установам та організаціям, призупинено бюджетні асигнування 4 бюджетним установам.

До адміністративної відповідальності за ст. 164-2 КУпАП притягнуто 147 осіб на суму 24,23 тис.грн, за ст. 164-12 КУпАП – 10 осіб на суму 5,19 тис. гривень. Протягом січня-грудня 2013 року винними особами фактично внесено адміністративних штрафів на загальну суму 29,48 тис. гривень.

До правоохоронних органів передано матеріали 20 контрольних заходів, за результатами розгляду яких до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 16 відомостей про вчинене кримінальне правопорушення.

Для забезпечення відшкодування встановлених порушень за січень-грудень 2013 року ДФІ в Дніпропетровській області за наданими матеріалами Дніпродзержинської ОДФІ подано 14 позовів на загальну суму                         5060,80 тис.гривень. Крім того, за ініціюванням подання позову, об'єктами контролю та прокуратурою подано до суду 10 позовних заяв на загальну суму 2064,88 тис. гривень.