Міські заходи до Дня охорони праці в Україні
 
 
Відповідно до Указу Президента від 18 серпня 2006 року № 685/2006 «Про День охорони праці» в Україні було підтримано ініціативу Міжнародної організації праці з відзначення 28 квітня Всесвітнього дня охорони праці й відзначається, як Національний день охорони праці.
 В цьому році за рекомендацією міжнародної організації праці девіз: «Безпека праці та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві».
 Актуальність відповідної тематики обумовлена тим, що сьогодні хімічні речовини та їх сполуки є одними з основних як у повсякденному житті людини, так і на виробництві.
Метою заходу є привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій до проблеми збереження життя і здоров’я працівників та формування культури охорони праці в Україні.
В рамках підготовки та проведення Дня охорони праці міським головою С.О.Сафроновим затверджено план заходів щодо проведення Дня охорони праці в місті.
Головною метою заходів є привернення уваги кожного роботодавця і працівника до усунення або досягнення мінімально можливого (допустимого) рівня виробничих хімічних ризиків шляхом створення безпечних умов праці на кожному робочому місці, забезпечення соціального захисту працюючих в шкідливих умовах праці, формування свідомого ставлення суспільства до культури безпеки праці.
У рамках Тижня охорони праці в місті передбачається провести наступні заходи:
- з метою надання консультативно-методичної допомоги з питань охорони та умов праці, соціального захисту працюючих в шкідливих умовах праці для представників підприємств, установ, організацій, а також громадян міста у департаменті охорони здоров'я та соціального захисту населення міської ради будуть проведені «Дні відкритих дверей» та «гаряча» телефонна лінія;
-  вшанування пам’яті працівників, які загинули на виробництві – проведення поминальної панахиди.
Керівникам підприємств міста запропоновано організувати та провести на підприємствах конкурси на краще робоче місце, виробничу дільницю (бригаду), які працюють з хімічними речовинами тощо, з визначенням та заохоченням переможців у цих номінаціях, відвідати та вишукати можливість надати допомогу сім’ям загиблих на виробництві працівників, інвалідам праці.
З метою привернення уваги підростаючого покоління, як майбутніх роботодавців та працівників, до існуючих проблем у сфері охорони праці   закладам  освіти   міста запропоновано провести уроки, присвячені Дню охорони праці та прийняти участь у регіональному конкурсі дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей».