Відзначення Дня охорони праці в місті
Відзначення Дня охорони праці в місті
 
В період з 22 по 28 квітня 2014 року з нагоди Дня охорони праці в Україні та Всесвітнього дня охорони праці в місті проведено Тиждень охорони праці Україні під девізом: ««Безпека праці та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві».
Згідно з планом заходів підготовки та проведення у 2014 році в місті Дня охорони праці, який затверджений міським головою С.О.Сафроновим в проведено відповідні заходи.
  Протягом Тижня охорони праці у  департаменті охорони здоров'я та соціального захисту населення міської ради проводились «Дні відкритих дверей».
Для отримання консультативно-методичної допомоги працювала «гаряча» телефонну лінія:
22 квітня 2014 року – у відділенніВД ФССНВУ в м. Дніпродзержинську
з питань охорони праці та профілактики виробничого травматизму;
 - 23 квітня 2014 року – у департаменті охорони здоров'я та соціального захисту населення міської ради з питань охорони праці та соціального захисту працюючих в шкідливих умовах праці.
          В закладах освіти міста організовано та проведено відкриті уроки за темою: «28 квітня – Всесвітній день охорони праці», в яких приймали участь представники департаменту охорони здоров'я та соціального захисту населення міської ради та відділення ВД Фонду ССВУ в м. Дніпродзержинську.
 
       

 
28 квітня 2014 року у Свято-Миколаївському соборі відбулась поминальна панахида з вшанування пам’яті працівників, які загинули на виробництві. Заупокійне богослужіння провело духовенство Свято-Миколаївського собору. В заході взяли участь міський голова С.О.Сафронов, представники служб охорони праці промислових підприємств міста.

В рамках Тижня охорони праці в закладах освіти міста проведено конкурс малюнку «Охорона праці очима дітей».Учнів, які зайняли призові місця нагороджено подячними листами (дипломами), діти отримали солодощі.
 

         У проведенні Тижня охорони праці прийняли активну участь підприємства міста.
 В цехах та підрозділах підприємств проведено наради щодо покращення охорони праці на робочих місцях, оформлені куточки з охорони праці, присвячені Дню охорони праці в Україні, оформлено та випущено тематичні газети, визначено кращі виробничі дільниці, відвідано сім’ї загиблих на виробництві, яким надано матеріальну допомогу.
Так на ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат
 ім. Ф.Е. Дзержинського» проведено місячник з промислової безпеки, під час якого відбулись зустрічі лікарів медично-санітарної частини комбінату
з працівниками цехів на тему «Профілактика гострих і хронічних отруєнь під час роботи в умовах металургійного виробництва». Здійснено цільові перевірки стану промислової безпеки і охорони праці в структурних підрозділах комбінату.
28 квітня 2014 року проведено  нараду за підсумками роботи на комбінаті з питань охорони праці та промислової безпеки за І квартал 2014 року ,в якій взяли участь й  представники сектору з питань охорони та умов праці департаменту охорони здоров'я та соціального захисту населення міської ради.  На МП «Дніпродзержи6нський сталеливарний завод» ДП «ПАТ «ДНІПРОВАГОНМАШ» оформлено газету «Литейщик», присвячену Дню охорони праці, проведено конкурс на краще робоче місце.
Організація й виконання заходів щодо проведення Дня охорони праці в Україні на підприємствах міста повинна сприяти підвищенню рівня промислової безпеки та охорони праці.