Головна / /
2016-03-01 20:54:04
          
КООРДИНАЦІЙНА РАДА
з питань розвитку підприємництва у м.Дніпродзержинську
просп. Комсомольський, 10/12, м. Дніпродзержинськ, 51900, тел.: 2-46-39, тел./факс: 2-49-43,
e-mail: usr@old.dndz.gov.ua
 
 
ПРОТОКОЛ №7
засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва
                                                                   у м. Дніпродзержинську                                                                
                                                                                                   Дата проведення: 05 серпня 2014 року
                                                                                                   Початок проведення: 14-00 год.
                                      Місце проведення: пл. Дзержинського,2
Головує – Дніпродзержинський міський голова, голова координаційної ради з питань розвитку підприємництва у м.Дніпродзержинську Сафронов С.О.
За секретаря координаційної ради – заступник начальника відділу регуляторної політики та розвитку підприємництва управління надання муніципальних послуг та розвитку підприємництва (Міський центр муніципальних послуг) міської ради Воронова С.А.
Присутні:
- члени координаційної ради з питань розвитку підприємництва у м.Дніпродзержинську;
- представники структурних підрозділів Дніпродзержинської міської ради, Дніпродзержинської об’єднаної державної податкової інспекції головного управління Міністерства доходів і зборів України у Дніпропетровській області, спілки громадських об’єднань «Координаційно-експертний центр Дніпропетровської області», ради підприємців з питань організації діяльності ринків при облдержадміністрації, міських засобів масової інформації, приватні підприємці.
Перелік присутніх додається.
ЧЕРГА ДЕННА:
1. Щодо протидії стихійній торгівлі на території міста.
2. Обговорення проектів регуляторних актів:
      2.1. Рішення міської ради «Про визначення локального коефіцієнту».
2.2. Наказ управління транспортної інфраструктури та цивільного захисту населення міської ради «Про визначення об’єкта та затвердження умов конкурсів з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у м.Дніпродзержинську».
2.3. Наказ управління транспортної інфраструктури та цивільного захисту населення міської ради «Про затвердження кошторису витрат, пов’язаного з підготовкою та проведенням конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у м.Дніпродзержинську на об’єкті №1».
         3. Різне.
СЛУХАЛИ:
Вступне слово:
         САФРОНОВА Станіслава Олександровича – Дніпродзержинського міського голову – щодо питань, які заплановано розглянути на засіданні; привітання працівників торгівлі з професійним святом та нагородження кращих представників галузі.
         За сумлінну працю, високі професійні досягнення, активну громадську діяльність, вагомий особистий внесок у розвиток торговельної галузі та з нагоди Дня працівників торгівлі нагороджено:
-         БОРОВИКА Сергія Павловича (фізична особа-підприємець, кафе «Неон-Караван»);
-         МОРОЗОВА Андрія Васильовича (фізична особа-підприємець, магазин
з реалізації товарів дитячого асортименту «РІО»);
-         САУСЯ Костянтина Вікторовича (директор дочірнього підприємства «Центральний ринок м.Дніпродзержинська» Дніпропетровської обласної спілки споживчих товариств).
По першому питанню слухали:
ГУРСЬКУ Марину Гарріївну – начальника управління надання муніципальних послуг та розвитку підприємництва, директора міського центру муніципальних послуг міської ради – щодо вжитих заходів з протидії стихійній торгівлі на території міста.
Матеріали доповіді додаються.
Виступили:
САУСЬ Костянтин Вікторович – директор дочірнього підприємства «Центральний ринок м.Дніпродзержинська» Дніпропетровської обласної спілки споживчих товариств – зауважив на тому, що поряд з особами похилого віку, які реалізують продукцію безпосередньо вирощену на присадибних ділянках, з’являється все більше недобросовісних підприємців та запропонував застосовувати до такої категорії підприємців заходи з тимчасової конфіскації продукції; відзначив, що для таких заходів необхідна співпраця та порозуміння з правоохоронними та судовими органами.
СМИК Олександр Павлович – директора ТОВ ТПП «Дніпропромбуд» – щодо обов’язків дільничних інспекторів міліції.
САФРОНОВ Станіслав Олександрович – Дніпродзержинський міський голова – про необхідність більш рішучих дій та системного підходу; про подовження контролю з цього питання та вивчення питання щодо можливостей правоохоронних органів конфісковувати товар на відповідальне зберігання до з’ясування походження товару.
По другому питанню слухали:
БОГОВИКА Сергія Леонідовича – депутат міської ради, голова постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку міста, бюджету, фінансів
та банківської діяльності – щодо нагальної необхідності зробити крок на зустріч малому бізнесу; щодо передумов та проблемних питань пов’язаних з розробкою проекту рішення міської ради «Про визначення локального коефіцієнту»; щодо можливості застосовувати коефіцієнт Км3 на рівні 0,50 містами, які мають статус зони екологічного лиха;
щодо поліпшення умов розвитку підприємницької діяльності та зниження соціальної напруги в місті з приводу сплати земельних платежів в разі прийняття зазначеного проекту рішення міської ради.
Матеріали доповіді додаються.
Виступили:
ВАРИВОДА Сергій Петрович – директор департаменту комунальної власності та земельних відносин міської ради – зауважив, що у проекті рішення не визначається із яких саме сукупних локальних факторів складається коефіцієнт Км3 на рівні 0,50; відзначив, що в разі прийняття міською радою запропонованого проекту рішення буде застосовуватися не сукупний коефіцієнт Км3, який повинен складатись із суми конкретно визначених локальних факторів, а єдиний фіксований коефіцієнт Км3, що не відповідає вимогам чинного законодавства та відповідно стане вагомою підставою для скасування рішення в суді.
         Особиста думка додається.
САФРОНОВ Станіслав Олександрович – Дніпродзержинський міський голова – про необхідність опрацювання питання щодо зниження коефіцієнту Км3 (з рівня 0,64 до 0,50) в межах правового поля разом зі спеціалістами фінансової інспекції та прокуратури; щодо активізації роботи стосовно вимог присвоєння місту статусу зони екологічного лиха.
По третьому питанню слухали:
ЮРГУ Олену Євгенівну – головного спеціаліста управління транспортної інфраструктури та цивільного захисту населення міської ради – щодо підготовлених проектів регуляторних актів (наказ управління транспортної інфраструктури та цивільного захисту населення міської ради «Про визначення об’єкта та затвердження умов конкурсів з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у м.Дніпродзержинську»; наказ управління транспортної інфраструктури та цивільного захисту населення міської ради «Про затвердження кошторису витрат, пов’язаного з підготовкою та проведенням конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у м.Дніпродзержинську на об’єкті №1») та про здійснення регуляторної процедури розробником.
Матеріали доповіді додаються.
Виступили:
БЄЛОБОРОДОВ Юрій Васильович – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради, начальник управління містобудування та архітектури міської ради – головний архітектор міста, заступник голови координаційної ради – щодо необхідності доповнення умов конкурсу пунктом про обов’язкову наявність на маршрутах автобусів, які пристосовані для перевезення інвалідів-візочників.
БОДАКВА Андрій Григорович – голова спілки громадських об’єднань «Координаційно-експертний центр Дніпропетровської області», член ради підприємців з питань організації діяльності ринків при облдержадміністрації – зауважив, що обладнання машини спеціальними підйомниками для інвалідів-візочників це істотна умова для перевізників, яка може зірвати проведення конкурсу.
Різне.
Виступили:                                                                                                      
ПОПОВ Олег Миколайович – начальник інформаційно-комунікаційного відділу Дніпродзержинської об’єднаної державної податкової інспекції головного управління Міністерства доходів і зборів України
у Дніпропетровській області– про набрання чинності з 03 серпня 2014 року Закону України від 31 липня 2014 року № 1621 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів» (далі – ПКУ); про введення до 1 січня 2015 року військового збору (п. 16 прим. 1 підр. 10 р. XX ПКУ від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами і доповненнями); про ставку військового збору – 1,5% (п.п. 1.3 п. 16 прим. 1 підр. 10 р. XX ПКУ від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами і доповненнями) та об’єкти оподаткування військовим збором (п.п. 1.2 п. 16 прим. 1 підр. 10 р. XX ПКУ
від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами і доповненнями).
ВИРІШИЛИ:
1. Інформацію доповідачів взяти до відома.
2. Доручити управлінню надання муніципальних послуг та розвитку підприємництва (Міський центр муніципальних послуг):
2.1. Продовжити позитивну практику діяльності робочих груп з питань протидії стихійній торгівлі. Проводити рейдові заходи виключно за участю представників МВС.
2.2. Здійснювати аналіз результативності заходів з протидії стихійній торгівлі з зазначенням кількості ліквідованих місць стихійної торгівлі.
2.3. Надавати інформацію про діяльність робочих груп до засобів масової інформації.
Термін виконання: постійно
3. Доручити департаменту комунальної власності та земельних відносин міської ради опрацювати питання щодо можливості зниження коефіцієнту Км3 (з рівня 0,64 до 0,50) в межах правового поля разом зі спеціалістами фінансової інспекції та прокуратури.
Термін виконання: серпень 2014 року
4. Рекомендувати управлінню транспортної інфраструктури та цивільного захисту населення міської ради внести до проекту наказу «Про визначення об’єкта та затвердження умов конкурсів з перевезення пасажирів
на міських автобусних маршрутах загального користування
у м.Дніпродзержинську» доповнення в частині додаткових умови конкурсу, що передбачають обов’язкову наявність на автобусних маршрутах транспортних засобів, які пристосовані для перевезення інвалідів-візочників.
 
 
 
Голова координаційної ради,
міський голова                                                                       С.О.САФРОНОВ
 
 
 
 
За секретаря: заступник начальника відділу
регуляторної політики та розвитку
підприємництва управління надання
муніципальних послуг та розвитку
підприємництва (Міський центр
муніципальних послуг) міської ради                                                                                               С.А.ВОРОНОВА