Звіт повторного відстеження результативності регуляторного акту – рішення міської ради «Про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в місті» зі змінами
 
 
ЗВІТ
повторного відстеження результативності регуляторного акту – рішення міської ради «Про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної
ділянки, в місті» зі змінами
 
1. Вид та назва регуляторного акта, результативність якого відстежується.
Рішення міської ради від 29.06.2011 №139-09/УІ «Про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в місті» зі змінами.
2. Назва виконавця заходів з відстеження.
Департамент фінансів Дніпродзержинської міської ради.
3. Цілі прийняття регуляторного акта.
          Ціллю прийняття зазначеного регуляторного акту є приведення місцевих нормативно-правових актів у відповідність до вимог діючого законодавства, зокрема Податкового кодексу України, а саме встановлення у місті податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, згідно з нормами Податкового кодексу і в межах виз­начених ним граничних розмірів ставок та отримання до міського бюджету відповідних надходжень.
4. Строк виконання заходів з відстеження.
Відповідно до пункту 2 додатку 2 до рішення Дніпродзержинської міської ради від 29.11.2013 №957-43/УІ «Про планування діяльності міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2014 рік» строк виконання заходів з відстеження визначено на серпень-вересень 2014 року.
5. Тип відстеження.
Повторне.
6. Методи одержання результатів відстеження:
Статистичний.
7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність, а також спосіб їх одержання.
- дані щодо обсягу надходжень до міського бюджету від сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;
 - інформація Дніпродзержинської об’єднаної державної податкової інспекції щодо кількості платників - юридичних  та фізичних осіб, які сплатили у січні-серпні 2013 року та у відповідному періоді 2014 року податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.
8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта.
Показниками результативності даного регуляторного акту є кількість платників податку та сума надходжень до міського бюджету.
Аналіз надходжень податку на нерухоме майно, відмінного від земельної ділянки, до міського бюджету за січень – серпень 2014 року та відповідний період минулого року наведено у таблиці 1.
                                                                                                                   
 Таблиця 1
Показники результативності регуляторного акту – рішення міської ради «Про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної
ділянки, в місті» зі змінами                                           
 
 
 
 
Найменування показника
Звітний період:
січень - серпень
2013 року
 
січень - серпень
2014 року
 
Обсяг надходжень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, всього (тис.грн)
у тому числі:
27,4
46,8
з юридичних осіб
27,4
37,1
з фізичних осіб
-
9,7
Кількість платників податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, всього (осіб)
у тому числі:
23
88
юридичних осіб
23
35
фізичних осіб
-
53
Примітка: відповідно до внесених Законом України від 04.07.2013
№403-УІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо об’єктів нерухомості» змін до пункту 18 підрозділу 10 Розділу XX Податкового кодексу України у 2013 році контролюючі органи не нараховували податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, фізичним особам – платникам податку і цей податок фізичними особами не сплачувався.
9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення цілей.
Проведене повторне відстеження свідчить, що впроваджений регуляторний акт – рішення міської ради «Про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в місті» зі змінами, відповідає вимогам Податкового кодексу України та поставленим цілям. В результаті дії зазначеного регуляторного акту порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження до міського бюджету та кількість платників податку збільшились на 19,4 тис.грн та 65 осіб відповідно.
Періодичні відстеження результативності зазначеного регуляторного акту будуть  здійснюватись раз на кожні три роки, з моменту дня закінчення заходів з повторного відстеження результативності цього акта.
 
 
 Міський голова                                                                    С.О.САФРОНОВ