Головна / Новини / Публікації ЗМІ /
0000-00-00 00:00:00
          
5 червня - Всесвітній день охорони навколишнього середовища.
 
5 червня - Всесвітній день охорони навколишнього середовища.
 
А.Плєшаков, управління охорони навколишнього природного середовища міської ради.
 
Щиро вітаємо всіх громадян міста Дніпродзержинська з такої прекрасної нагоди - Днем охорони навколишнього природного середовища, а екологів природоохоронних служб та промислових підприємств міста – з професійним святом!
Висловлюємо вдячність усім працівникам природоохоронної галузі за наполегливість і послідовність у розв’язанні екологічних проблем Дніпродзержинська.
В цей день давайте згадаємо, що ми всі живемо на одній планеті, і забруднюючи природу ми шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам.
Давайти  разом  зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів Ми всі діти однією планети. І треба кожному жити так, щоб ця планета була чистою і прекрасною. Саме від нас залежить наше майбутнє!
На сьогоднішній день проблеми охорони довкілля вийшли на перші позиції у поряд  з економічними, політичними та духовними. Глобальні наслідки порушення оточуючого середовища торкнулись усіх країн, так як екологічні проблеми «не визнають» державних кордонів. Тож святкування Всесвітнього дня охорони навколишнього природного середовища - є одним із способів привернути увагу світової громадськості до проблем навколишнього середовища, підвищити обізнаність людей і стимулювати конкретні дії, направлені на поліпшення довкілля.
Для нашого міста, що зазнає значне техногенне навантаження, проблеми екології стоять на першому місці. І це не пустий звук чи піар.
Розв’язання екологічних проблем у міст є основним напрямком роботи міського голови Корчевського Ярослава Сільвестровича.
Основним досягненням є те, що міська влада привернула увагу Уряду до екологічних проблем міста. Створена спеціальна Міжвідомча комісія за участю урядовців, парламентарів, науковців, міського голови міста Дніпродзержинська, яка цілоспрямовоно займається питаннями покращення екологічного стану міста.
Ми маємо усвідомити, що велика і відповідальна справа охорони навколишнього середовища та раціонального використання природних ресурсів – це наша спільна турбота. Тому є переконання, що спільні зусилля фахівців природоохоронних організацій і громадян сприятимуть розвитку нашого міста  та його безпечному майбутньому.
У цьому році, завдяки громаді міста, працівникам органів місцевого самоврядування, активістам органів самоорганізації населення, громадських організацій міста виконано великий обсяг робіт з прибирання території міста від випадкового сміття, ліквідації стихійних звалищ, очищенні та упорядкуванні сквери, газони і прибудинкові території. Значний вклад в  очищення берегів та прибережної зони лівобережного дренажного каналу та в проведенні робіт з озеленення міста внесли учні шкіл та студентська молодь.
Щорічне святкування Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища підкреслює гостру необхідність у зміні ставлення людини до природних ресурсів. В Україні до цього Дня привертається широка увага громадськості, неурядових організацій, центральних та місцевих органів виконавчої влади. Вже стало доброю традицією, коли люди різних професій, політичних поглядів, релігійних вірувань об’єднують свої зусилля для поліпшення навколишнього середовища.
Основним завданням Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища є пропаганда раціонального використання природних ресурсів, дбайливого ставлення до природи. Проводиться цілий комплекс заходів, спрямованих на поліпшення стану довкілля, озеленення, благоустрій населених пунктів та прилеглих до них територій, очищення водних джерел, збереження природно-заповідних та інших особливо цінних об’єктів, поширення екологічних знань, активізацію державного та громадського контролю за додержанням природоохоронного законодавства тощо.