Пожежа в побуті – трагічні наслідки!
Пожежа в побуті – трагічні наслідки!
 

Більшість пожеж виникає внаслідок чинників соціального характеру: необережне поводження з вогнем, паління, експлуатація електроприладів і пічного опалення з порушеннями правил безпеки, пустощів дітей з вогнем.

 

Статистика нещасних випадків, зазначив начальник управління цивільного захисту департаменту взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації Сергій Коваленко, свідчить що 80% пожеж виникає у приватному секторі через замкнення електропроводки або через загоряння від обігрівачів. Часто причинами пожежі є: зловживання алкогольними напоями, необережне поводження з вогнем, паління в ліжку в нетверезому стані.

Ускладнюють ситуацію самі господарі, облаштовуючи стіни будинків легкозаймистими дешевими матеріалами, які під час пожежі виділяють отруйний дим. Як результат – люди частіше гинуть від отруєння продуктами горіння, а не від самого полум’я.

До вирішення питань пожежної безпеки, підкреслив Сергій Коваленко, більш активно повинні підключатися правоохоронні органи, органи державної влади та – місцевого самоврядування на місцях, громадські організації. Оскільки, безвідповідальне ставлення до власної безпеки, як правило, ставить під загрозу життя і здоров’я багатьох інших людей, які проживають у сусідніх квартирах, будинках. Таким чином, притягнення до відповідальності осіб, що несуть загрозу для суспільства є чи не найдієвішим елементом захисту населення від наслідків пожеж.

 
Телефон рятувальної служби 101
 
 

Департамент взаємодії з правоохоронними органами,

цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації