Рішення Карнаухівської селищної ради від 23.05.2015 № 407 - 29 /УІ "Про санітарно-епідеміологічний стан селища та заходи щодо поліпшення навколишнього природного середовища "

 

 

У К Р А Ї Н А

 КАРНАУХІВСЬКА  СЕЛИЩНА  РАДА

м. Дніпродзержинськ, Дніпропетровської обл.

чергова двадцять дев’ята сесія VІ скликання

                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

                                         Р І Ш Е Н Н Я                    

23.05.2015  №   407 - 29 /УІ                                          

 

Про санітарно-епідеміологічний

стан селища та заходи щодо

поліпшення навколишнього

 природного середовища

    Заслухавши і обговоривши інформацію спеціаліста Карнаухівської селищної ради Котляр А.В., „Про санітарно-епідеміологічний стан селища та заходи щодо поліпшення навколишнього природного середовища”, керуючись статтями 26, 42, 46, 59 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, селищна рада

 

                                           ВИРІШИЛА:

 1. Інформацію спеціаліста Карнаухівської селищної ради Котляр А.В.. прийняти до відома.(додається)

2. Вважати роботу виконавчого комітету селищної ради по наведенню належного санітарного стану та поліпшенню природного навколишнього середовища  задовільною.

3. Організацію виконання даного рішення покласти на виконавчий комітет селищної ради, контроль на постійну комісію селищної ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, земельних ресурсів та екології (Ясюк В. А.).

 

       Селищний голова                                         Т.В.Фріске 

ДОПОВІДНА ЗАПИСКА           

            Про санітарно-епідеміологічний стан селища та заходи щодо поліпшення навколишнього природного середовища

 

У 2015 році бюджетом селища на підтримку належного санітарного стану селища у весняно-літній період заплановані наступні заходи:

1. Прибирання вулиць селища після зимового періоду було виконано на 99894,01 грн.

2.  На ліквідацію стихійних звалищ сміття передбачено кошти у сумі  99,0 тис.грн. На сьогоднішній було придбано 20-ть контейнерів для сміття, які вже розміщенні по центральних вулицях селища. Також закуплено фарби та пофарбовано контейнери, дошки оголошень та зупинки.

         Проведена робота, а саме розгорнуто трактором в районі залізно-дорожнього переходу вул. Чернишевського та вул. Леніна, кладовищ,також заплановані роботи біля колишньої СШ №39.

         З метою приведення до належного стану місць загального користування (кладовища, паркових зон, зони відпочинку) протягом весняно-літнього періоду у селищі заплановано провести суботники. Проведено прибирання прилеглої території до пам’ятника загиблим воїнам-визволителям за участю жителів селища, а в парковій зоні смт Карнаухівка заплановано встановлення лавок для відпочинку, продовження центральної алеї, розбивки клумб.

3. Селищним бюджетом на 2015 рік передбачено кошти у сумі близько    1млн 037тис. 324 грн. на проведення поточного ремонту асфальтного покриття наступних вулиць селища: Поповича, Кірова, Молодіжна, Стаханова, Гоголя, Барикадна, Леніна.

         На вулицях: Пушкіна, 2-ї П’ятирічки,  зазначені роботи вже виконані.

         На поліпшення стану дороги по 2 провул. Леніна, шляхом відсипки відвальним шлаком, у поточному році селищним бюджетом передбачено кошти у сумі близько 46000 тис.грн. Невеликий обсяг роботи по ремонту другорядних вулиць, пов'язаний з великим обсягом виконаним в кінці 2014 року, коли було відсипано та сплановано на дорогах селища 309 вантажівок відвального шлаку.

4. На виконання робіт щодо відновлення зовнішнього освітлення вулиць селища селищним бюджетом на 2015 рік передбачено кошти у сумі близько  636 тис.576 грн..

         На сьогоднішній день заплановані в 2015 році роботи по освітленню вулиць: Лермонтова, Некрасова, Квітів, Ширшова, Куйбишева, Стаханова, Першотравнева, Чернишевського, провул. Чернишевського виконані.

 До кінця поточного року бюджетним планом передбачено освоєння ще          299 тис. 700 грн. для освітлення західної частини селища. На теперішній час ведеться підготовка та збір документації для відкривання ТП №305 та ТП№304.

5. Покіс карантинних трав був виконаний на суму 36 тис. 709,36 коп. Такі роботи будуть виконуватись в середині червня та в кінці серпня поточного року.

Також проводиться контроль за вивозом твердих побутових відходів з території селища ТОВ «Біос». Нажаль машина, якою здійснюється вивіз сміття часто виходить з ладу.

 

Всі заходи по прибиранню селища проводились за участю голів квартальних комітетів, активних мешканців селища, працівників селищної ради та всіх комунальних закладів.

Спеціаліст ІІ категорії                                                                                                                                             А.В. Котляр