Головна / Posylannya / ODPI informuye /
2015-09-01 12:43:28
          
Урочисті заходи з нагоди святкування Дня знань

 Про системну роботу з виховання

високої податкової культури

у підростаючого покоління

 

З метою дотримання системної роботи щодо доведення норм чинного податкового законодавства та формування податкової культури населення Державна фіскальна служба України дедалі більше уваги приділяє виховній і роз’яснювальній роботі серед майбутніх платників податків – підростаючого покоління. Навчання податкової грамотності дітей – це не тільки засіб виховання майбутніх платників податків, а й джерело життєво необхідних знань для них в умовах ринкової економіки.

Велике значення для формування позитивного іміджу фіскальної служби має участь у проведенні публічних заходів загальноосвітніх навчальних закладів та ВУЗів - Дня відкритих дверей, Дня знань, Свята останнього дзвоника, щорічного Всеукраїнського конкурсу "Майбутнє країни – у мріях дитини" тощо.

У зв’язку з викладеним, у рамках формування високої податкової культури у школярів та студентів, прийняли участь у проведенні урочистого заходу з нагоди святкування Дня знань, що відбувся 1 вересня поточного року в навчально-виховному комплексі №26 по вул. Харитонова, 29,  заступник Дніпродзержинської ОДПІ Камінська Н. А. та фахівець сектору комунікацій Капелька О.В.

       Вихованням податкової правосвідомості майбутніх платників податків необхідно займатися вже з учнівського віку. Знання про податки допоможуть юним громадянам у майбутньому  правильно будувати стосунки із державою, використовувати свої права і виконувати обов’язки та всебічно підготують їх до дорослого життя. Зміна свідомості громадян триває протягом життя декількох поколінь, тому зараз закладається фундамент для змін, які будуть відчутні через десятиріччя, будуючи тим самим успішну країну.

           Популяризація знань про податки та економіку серед молоді є пріоритетним напрямом проведення розяснювальної роботи. Фахівець сектору комунікацій сектору Капелька О.В. провела лекції на податкову тематику учням НВК №26 м. Дніпродзержинська старших класів, на яких ознайомила з базовими знаннями про основи податкової та фінансової грамотності.

                                                                                                              Сектор комунікацій

                                                                                                                                                    Дніпродзержинської ОДПІ