Звіт про базове відстеження результативності регуляторного акта –рішення міської ради від 27.02.2015 №1254-60/VI «Про забезпечення утримання в належному стані території міста Дніпродзержинськ»
1. Регуляторний акт – рішення Дніпродзержинської міської ради від 27.02.2015 №1254-60/VI «Про забезпечення утримання в належному стані території міста Дніпродзержинськ».                   
2. Виконавець заходів з відстеження – департамент комунальної власності та земельних відносин Дніпродзержинської міської ради та департамент житлово-комунального господарства та будівництва Дніпродзержинської міської ради.
3. Цілі прийняття акта – забезпечення дотримання вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів», усунення наслідків порушення Правил благоустрою території міста, відновлення права територіальної громади міста на володіння, користування, розпорядження земельними ділянками комунальної власності.
4. Строки виконання заходів з відстеження – з 01.09.2015 до 30.09.2015.
5. Тип відстеження – базове.
6. Методи одержання результатів відстеження – аналіз статистичних даних за результатами роботи комісії з питань звільнення території міста Дніпродзержинськ від самовільно встановлених тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, які конструктивно не пов’язані із землею від місця її розташування (далі - ТС).
7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність, способи одержання даних – основою для відстеження результативності цього регуляторного акта є: дані департаменту житлово-комунального господарства та будівництва міської ради щодо використання коштів передбачених Програмою благоустрою міста Дніпродзержинськ на 2015-2019 роки для здійснення комплексу заходів щодо відокремлення самовільно встановлених тимчасових споруд, транспортування та зберігання; дані департаменту комунальної власності та земельних відносин міської ради щодо ефективності введення в дію Порядку звільнення території міста Дніпродзержинськ від самовільно встановлених тимчасових споруд.
8. Кількісні значення показників результативності акта є:
Кількість ТС
станом на 01.03.2015
станом на 24.09.2015
самовільно встановлених *
123
96
 звільнені відповідно до затвердженого Порядку (комісією)
 
11
звільнені самостійно власниками ТС
 
24
 Кількість ТС (перелік) знаходиться у стані формування. У разі виявлення самовільно розміщених ТС або звільнення земельних ділянок до переліку вносяться зміни, їх кількість змінюється.
Якісним показником результативності регуляторного акта є обізнаність громадян міста та суб’єктів господарювання, на яких поширюється дія прийнятого рішення щодо передбачуваності дій місцевої влади із забезпечення утримання в належному стані території міста Дніпродзержинськ.
9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта.
Завдяки та на підставі рішення міської ради від 27.02.2015 №1254-60/VI
«Про забезпечення утримання в належному стані території міста Дніпродзержинськ» територію міста звільнено від 35 самовільно встановлених тимчасових споруд.
Головним досягненням дії рішення є:
-                    зменшення кількості самозахоплення земель;
-                    покращення благоустрою міста,
-                    упорядкованість та прозорість взаємовідносин місцевої влади, суб’єктів господарювання та територіальної громади міста.
Необхідність розділення об’єкта на окремі части у випадку, коли його конфігурація не дозволяє провести передбачені рішенням заходи,  а також наявність в самовільно встановлених тимчасових споруд обладнання та майна, уповільнює виконання комісією повноважень щодо відокремлення ТС від місця її розташування.
         Даний регуляторний акт відповідає вимогам діючого законодавства, але потребує доопрацювання деяких його положень.
 
 
Міський голова                                                                         С.О. САФРОНОВ