ПРОТОКОЛ №9 засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва у м. Дніпродзержинську від 06.10.2015
 ПРОТОКОЛ №9

                                                засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва у м. Дніпродзержинську                                                                

Дата проведення: 06 жовтня 2015 року

Початок проведення: 14-00 год.

Місце проведення: пл. Дзержинського,2, кім.223

Головує – заступник голови координаційної ради з питань розвитку підприємництва у м.Дніпродзержинську Бєлобородов Ю.В.

За секретаря координаційної ради – заступник начальника відділу регуляторної політики та розвитку підприємництва управління надання муніципальних послуг та розвитку підприємництва (Міський центр муніципальних послуг) міської ради Воронова С.А.

Присутні: перелік присутніх додається.

ЧЕРГА ДЕННА:

1.     Щодо нормативної грошової оцінки земель у м.Дніпродзержинську відносно земельних ділянок, які використовуються для комерційної діяльності та можливості врахування різних коефіцієнтів, що характеризують землі під проходами, проїздами, будівлями, зеленими насадженнями, а також впливають на зниження вартості земель міста.

2.     Про ситуацію щодо підвищення тарифів за надання послуг на міні-ринку «Пасаж».

3.     Обговорення проекту Комплексної програми сприяння розвитку підприємництва в м.Дніпродзержинську на 2016-2018 роки.

4.     Різне (додаткове питання).

СЛУХАЛИ:

Вступне слово:

         БЄЛОБОРОДОВА Юрія Васильовича – заступник голови координаційної ради з питань розвитку підприємництва у м.Дніпродзержинську – щодо питань робочої частини порядку денного та про розгляд, за пропозицією члена координаційної ради Алієва Р.Г., додаткового питання (щодо обґрунтованості підвищення вартості послуг, які надаються комунальним підприємством «Спортивний комбінат «Прометей».

ВИСТУПИЛИ:

З першого питання: ШКУРЕНКО Євгеній Геннадійович – завідувач сектору землеустрою ринку та оцінки земель відділу Держземагентства у м.Дніпродзержинську Дніпропетровської області – щодо Класифікації видів цільового призначення земель та порядку зміни цільового призначення земельної ділянки.

З другого питання: БОРСУКОВСЬКА Ольга Анатоліївна – заступник начальника відділу споживчого ринку та захисту прав споживачів управління надання муніципальних послуг та розвитку підприємництва (Міський центр муніципальних послуг) міської ради – щодо урегулювання конфліктної ситуації, яка склалася на території міні-ринку «Пассаж» між керівництвом та суб’єктами господарювання та про досягнуті домовленості (встановлення тарифів за послуги ринку за одне торгове місце площею 3,6 му розмірі 27,00 грн, до вартості торгового місця включено користування громадським туалетом та послугами водопостачання).

Матеріали доповіді додаються.

ЗАЛОГА Галина Антонівна – голова профспілкової організації малого та середнього бізнесу «Єднання» – щодо тимчасового вирішення даного питання (адміністрацією міні-ринку «Пассаж» укладаються договори з торгуючими підприємцями лише з тримісячним терміном дії).

З третього питання: КРАВЦОВ Михайло Васильович – заступник начальника управління надання муніципальних послуг та розвитку підприємництва (Міський центр муніципальних послуг) міської ради – щодо основних положень та заходів, які передбачені проектом Комплексної програми сприяння розвитку підприємництва в м.Дніпродзержинську на 2016-2018 роки (далі – Програма).

Матеріали доповіді додаються.

БЄЛОБОРОДОВ Юрій Васильович – щодо доопрацювання проекту Комплексної програми в частині включення заходів, пов’язаних з містобудівною діяльністю в додаток до Програми, а саме до розділу 2 «Фінансова-кредитна й інвестиційна підтримка малого та середнього підприємництва».

ЗАЛОГА Галина Антонівна – голова профспілкової організації малого та середнього бізнесу «Єднання» – щодо збільшення загального обсягу фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми до 1% від річного міського бюджету та направлення цих коштів на реалізацію проектів – створення в місті бізнес-інкубатору, коворкінг-центру або надання грантів з місцевого бюджету підприємцям для впровадження перспективних бізнес-ідей.

Додаткове питання: БАБЕНКО Володимир Октябрійович – в.о. директора комунального підприємства «Спортивний комбінат «Прометей» – надав роз’яснення щодо підвищення вартості послуг, які надаються комунальним підприємством «Спортивний комбінат «Прометей».

АЛІЄВ Раміл Гасанович – фізична особа – підприємець, заступник голови координаційної ради – щодо необхідності визначення переліку пільгових категорій городян, які матимуть право відвідувати спортивний заклад за пільговими тарифами.

 

УХВАЛИЛИ:

1.     Інформацію доповідачів взяти до відома.

2.   З метою зниження податкового тиску на підприємців міста департаменту комунальної власності та земельних відносин міської ради разом з відділом Держземагентства у м.Дніпродзержинську Дніпропетровської області та за участю юридичного відділу міської ради опрацювати питання щодо визначення розміру плати за землю з врахуванням різних коефіцієнтів, що характеризують землі під проходами, проїздами, будівлями, зеленими насадженнями, а також впливають на зниження вартості земель міста.

Пропозиції щодо механізму застосування різних коефіцієнтів, що характеризують землі під проходами, проїздами, будівлями, зеленими насадженнями та впливають на зниження вартості земель міста надати координаційній раді до 30.10.2015 року.

3.    Управлінню надання муніципальних послуг та розвитку підприємництва (Міський центр муніципальних послуг) міської ради:

3.1.    Включити до порядку денного засідання координаційної ради у листопаді питання:

-     щодо можливості практичного застосування порядку врахування різних коефіцієнтів, що характеризують землі під проходами, проїздами, будівлями, зеленими насадженнями та впливають на зниження вартості земель міста;

-     реалізація передачі відомостей земельного кадастру до містобудівного кадастру.  

3.2.  Опрацювати пропозиції надані членами координаційної ради щодо доповнення проекту Комплексної програми сприяння розвитку підприємництва в м.Дніпродзержинську на 2016-2018 роки:

- включення заходів, пов’язаних з містобудівною діяльністю в додаток до Програми, а саме до розділу 2 «Фінансова-кредитна й інвестиційна підтримка малого та середнього підприємництва»;

- щодо збільшення загального обсягу фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми до 1% від річного міського бюджету та направлення цих коштів на реалізацію проектів – створення в місті бізнес-інкубатору, коворкінг-центру або надання грантів з місцевого бюджету підприємцям для впровадження перспективних бізнес-ідей.

 

 

Заступник голови 
координаційної ради                                                    Ю.В.БЄЛОБОРОДОВ

За секретаря: заступник начальника відділу
регуляторної політики та розвитку
підприємництва управління надання
муніципальних послуг та розвитку 
підприємництва (Міський центр
муніципальних послуг) міської ради                                                        С.А.ВОРОНОВА