Головна / Новини / Публікації ЗМІ /
0000-00-00 00:00:00
          
Про заборону спалювання опалого листя
Про заборону спалювання опалого листя
 
газета «Відомості» №45 від 10 листопада 2010 року,
ПЛЄШАКОВ А., начальник управлінняохорони навколишнього
природного середовища
 
 
Управління охорони навколишнього природного середовища міської ради попереджає керівників комунальних підприємств, учбових та дошкільних закладів, закладів охорони здоров’я, інших організацій, які розташовані на території міста, а також мешканців приватного житлового сектору про заборону спалювання опалого листя.
Нагадуємо, що розпорядженням міського голови від 06.10.2009 р. №252-р «Про заборону спалювання опалого листя на території міста» заборонено спалювати на території міста опале листя, гілки деревини, залишки квітково-декоративних рослин та скошених газонних трав. Також спалювання рослинності та розпалювання багать заборонено рішенням Дніпродзержинської міської ради від 27.06.2007 р. «Про затвердження Правил благоустрою міста Дніпродзержинська».
Питання заборони спалювання опалого листя врегульоване на законодавчому рівні – Законами України «Про рослинний світ» та «Про охорону атмосферного повітря».
Слід взяти до уваги, що чинним законодавством України передбачена адміністративна відповідальність за порушення встановлених норм. Так, ст.77-1 Кодексу про адміністративні правопорушення (КпАП) за спалювання рослинності або її залишків та опалого листя передбачає покарання у вигляді накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду,тягнуть за собою накладення штрафу на громадян – від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.