Навчання у Віртуальному університеті Міністерства фінансів України
Навчання у Віртуальному університеті
Міністерства фінансів України
               Успішна реалізація прийнятих на виконання Програми економічних реформ Бюджетного та Податкового кодексів можлива лише при проведенні перепідготовки фахівців, що працюють в системі державних фінансів, інших органах влади з питань організації бюджетного процесу за новими кодексами та управління проектами і програмами. Це також буде корисним фахівцям з фінансових питань суб’єктів господарювання усіх форм власності. Для цього необхідно провести масштабне навчання. Оскільки перепідготовка повинна охоплювати сотні тисяч фахівців, найбільш ефективно її реалізувати шляхом запровадження системи дистанційного навчання. Така система має бути зорієнтованою на забезпечення якісно нового рівня знань та вмінь за рахунок створення нового інформаційного освітнього простору, заснованого на сучасних технологіях.
              Для цього вперше в Україні в системі державного управління створена інституція для дистанційного навчання слухачів, визначення рівня їх знань, підвищення їх кваліфікації – Віртуальний університет Міністерства фінансів.
              Віртуальний університет є об’єднанням навчальних ресурсів підвідомчих Мінфіну вищих навчальних закладів на основі сучасних інтернет-технологій. До роботи Віртуального університету Мінфін залучатиме, зокрема, науково-педагогічні кадри Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі.
              Відтепер на сайті Мінфіну www.minfin.gov.ua усі бажаючі без відриву від виконання службових обов’язків зможуть набути нові знання. У разі відсутності доступу до мережі Інтернет, система дистанційного навчання може бути налаштована на будь-який комп’ютер за допомогою СD-дисків, які будуть розповсюджені для слухачів Віртуального університету.
                                                                                                                                                  Головне фінансове управління Дніпродзержинської міської ради