Інформація про роботу територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Баглійського району міста Дніпродзержинськ в 2015 році

 На базі територіального центру функціонує 4 відділення:

відділення соціальної допомоги вдома;

відділення соціально-побутової адаптації;

відділенні реабілітації змішаного типу для інвалідів та дітей-інвалідів з розумовою відсталістю;

відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги.

Відділення соціальної допомоги вдома здійснює обслуговування громадян похилого віку, інвалідів, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги. На обліку у відділенні 774 одиноких непрацездатних громадян та інвалідів, яких обслуговують 58 соціальних робітників і надають повний спектр соціальних послуг. За 2015 рік  надано 161227 послуг.

Відділення соціально-побутової адаптації пенсіонерів відвідує 20 чол. У відділенні проводиться трудова адаптація, організація дозвілля, курс оздоровчих заходів. Одинокі пенсіонери знаходяться у відділенні у денний час, забезпечуються гарячим харчуванням. За поточний період у відділенні оздоровилися 225 чол., організовано гарячих обідів на суму 53456 грн.

У відділенні реабілітації змішаного типу для інвалідів та дітей-інвалідів з розумовою відсталістю на обслуговуванні знаходиться 30 дітей-інвалідів з діагнозами: ДЦП, легка помірна та тяжка розумова відсталість, інші генетичні вади. Соціальна реабілітація виконується у комплексі з педагогічною, психологічною, медичною  та трудовою реабілітацією. Всього за рік було надано 35949 послуг. Діти-інваліди знаходяться у відділенні в денний час, забезпечуються дворазовим гарячим харчуванням. За поточний рік обідів організовано  на суму  33918 грн.

Відділення організації надання адресної натуральної та грошової  допомоги за рахунок гуманітарної, благодійної допомоги здійснює обслуговування 507 малозабезпечених громадян, їх сімей та інвалідів, яких забезпечує одягом, взуттям, іншими предметами домашнього вжитку, продовольчими та промисловими товарами, медикаментами, засобами пересування та реабілітації, послугами з дрібного ремонту одягу, послугами перукаря. За 2015 рік натуральну допомогу отримали 348 чол.  на суму   12004 грн. Засобами  реабілітації забезпечено 41 чол. на суму  25427 грн., послугами перукаря скористалися 759 чол.

 Директор територіального центру                                             Т.І.КУЗНЄЦОВА