Пам’ятайте! В опалювальний період особливу увагу необхідно приділяти стану димових і вентиляційних каналів

  

Пам’ятайте! В опалювальний період особливу увагу необхідно приділяти стану димових і вентиляційних каналів

 

Причиною порушення тяги можуть стати завали і обмерзання димарів, попадання в них сторонніх предметів. Як наслідок - чадний газ, не знайшовши виходу, поширюється по приміщенню і може стати причиною отруєння.

Тому будьте пильні – не шкодуючи часу систематично самостійно очищайте кишені димарів, перевіряйте тягу перед кожним розпалюванням і періодично під час роботи газового приладу. Огляньте і переконайтеся в цілісності оголовків димарів, адже з часом цегляні димарі можуть руйнуватися. Обмерзання димарів відбувається через відсутність на них відповідної ізоляції. При цьому погіршується тяга для нормального горіння газу в опалювальному або водонагрівальному приладі.

 

Щоб перевірити та відремонтувати димоходи та вентиляційні канали, необхідно звернутись до спеціалізованої організації, яка має ліцензію та дозвіл Держгірпромнагляду.

Після перевірки чи ремонту складається акт про стан димоходів і вентиляційних каналів, який потрібно зберегти для надання газовому господарству.

 

Для запобігання утворення чадного газу необхідно:

1.       Своєчасно регулювати газові пальники – полум’я повинно бути синього або фіолетового кольору. Жовте полум’я – це ознака неповного згорання газу, тому необхідно відрегулювати подачу повітря в пальник.

2.       Використовувати газові прилади при достатній тязі в димоходах та виконанні щорічної прочистки димових та вентиляційних каналів.

3.       Вмикати газові прилади при відчиненій кватирці або встановленому на провітрювання вікні.

4.       Експлуатувати газові прилади тільки зі справною автоматикою безпеки.

Управління цивільного захисту

облдержадміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Управління цивільного захисту облдержадміністрації закликає мешканців області бути обережними при користуванні природним газом.

Новий рік – нові жертви! П’ять випадки отруєння чадним газом!

Нехтування нормами і правилами безпечного користування газовими приладами в котре стало причиною трагедії. Самовільне встановлення газових приладів та недотримання вимог безпеки під час їх експлуатації залишаються головними причинами загибелі людей. У зв’язку з чим, звертаємося до мешканців області з закликом зайвий раз пересвідчитися у надійності газових приладів та відповідності їх технічним нормам.

 

Нагадуємо про необхідність дотримуватися правил безпечного користування:

- систематично перевіряти тягу перед вмиканням і під час роботи газового приладу;

- слідкувати за прочисткою димоходу та вентиляційних каналів;

- при несправності приладу відключити газ і викликати робітника газового господарства.

 

Під час роботи приладу обов’язково тримати кватирку відкритою!