Щодо затримки виплати соціальної допомоги на дітей одиноким матерям

 Щодо затримки виплати соціальної допомоги на дітей одиноким матерям

Верховною Радою України 24.12.2015 схвалено Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», яким передбачено змінити умови надання окремих видів соціальної допомоги, а саме: допомога на дітей одиноким матерям надаватиметься у розмірі, що дорівнює різниці між    100 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців.

З метою реалізації норм зазначеного Закону Міністерством соціальної політики України підготовлено відповідне урядове рішення, яке буде прийняте Кабінетом Міністрів України найближчим часом.

Враховуюче, що з 01.01.2016 будуть змінені розміри допомоги на дітей одиноким матерям, Міністерством соціальної політики України направлено листи до усіх структурних підрозділів з метою виключення відомостей на оплату допомоги за січень 2016 року.

          Для вирішення питання виплати допомоги на дітей одиноким матерям з 01.01.2016 у нових розмірах, необхідно звернутись до управління соціального захисту Баглійського району  з заявою та декларацією.

 

Головний спеціаліст –юрисконсульт

відділу з правових питань адміністрації

Баглійського району                                                         Д.В.Каузова