Новий порядок нарахування та виплати середнього заробітку мобілізованим працівникам

 Управління соціального захисту населення Баглійського району повідомляє.

Законом України №911 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» у новій редакції викладено частини 3 та 4 ст.119 КЗпП України, якими залишаються без змін основні гарантії мобілізованим (призваним на строкову військову службу) працівникам, а саме, на строк до закінчення особливого періоду або до дня фактичної демобілізації, зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток.

Норми статті, які раніш передбачали компенсацію середнього заробітку із бюджету – видалено.

Також, у Держбюджеті 2016 року відсутня така стаття витрат, як компенсація середнього заробітку мобілізованому (призваному на строкову військову службу) працівнику.

Тобто, роботодавці продовжують зберігати робоче місце (посаду) та середній заробіток мобілізованому (призваному на строкову військову службу) працівнику, але компенсувати середній заробіток, нарахований такому працівнику роботодавцям не будуть.

Новий порядок нарахування та виплати середнього заробітку мобілізованим працівникам за рахунок роботодавця починає застосовуватися з 01 січня 2016 року, тобто звіти від підприємств управлінням соціального захисту населення прийматися не будуть.

За роз’ясненням звертатися до управління соціального захисту населення Баглійського району за тел. 7-25-13.

 

 

 

 

Перший заступник начальника управління                           В.В. МАКАРЕНКО