Головна / Posylannya / ODPI informuye /
2016-02-04 14:55:49
          
Декларуй – Україну будуй!

  

У рамках проведення цьогорічної кампанії декларування доходів, як і раніше,   одним з основних напрямків роботи органів ДФС є створення сприятливих умов для виконання громадянами обов’язку перед державою та суспільством задекларувати доходи, отримані у 2015 році.

Свідоме декларування доходів та сплата податків – це вірний шлях до побудови європейського суспільства, ознака цивілізованого суспільства, високої правосвідомості громадян та є одним з критеріїв партнерських взаємовідносин між платниками податків та державою.

Декларування доходів – це виконання громадянами свого конституційного обовязку, індивідуальний внесок у добробут держави, реалізація права громадян на податкову знижку. 

Метою декларування доходів фізичних осіб – платників податків є не тільки сплата податків до бюджету, а й повернення громадянам сум податку на доходи фізичних осіб, надмірно сплаченого з їх заробітної плати у минулому 2015 році.

Повернути частину податку на доходи фізичних осіб, сплаченого громадянами із заробітної плати, можна, зокрема, у разі реалізації їх права на податкову знижку за наслідками звітного 2015 року (стаття 166 Податкового кодексу України з внесеними змінами та доповненнями).

У разі потреби, всю необхідну інформацію щодо порядку заповнення та подання податкової декларації про майновий стан та доходи (далі – декларація) громадянин може отримати у Центрі обслуговування платників (далі – ЦОП). Відомості щодо контактних телефонів та адрес ЦОПів, які здійснюють приймання декларацій, у розрізі податкових інспекцій області та їх відділень розміщена на головній сторінці суб-сайту «Територіальні органи ДФС у Дніпропетровській області» (dp.sfs.gov.ua) у банері «Декларуємо по-новому 2016» за посиланнями:

http://dp.sfs.gov.ua/okremi-storinki/arhiv/page1

http://dp.sfs.gov.ua/okremi-storinki/arhiv/page2

http://dp.sfs.gov.ua/okremi-storinki/arhiv/page3

http://dp.sfs.gov.ua/okremi-storinki/arhiv/page4

Також звертаємо увагу, що для комфортного звітування громадян ЦОПи працюють з подовженим режимом роботи та по суботах з 9.00 год. до 16.00 год.

Нагадуємо, що декларування доходів фізичними особами – платниками податків за результатами 2015 року здійснюється за новою формою декларації, в якій об’єднано звітність по податку на доходи фізичних осіб та військовому збору.

Детальніше про особливості деклараційної кампанії 2016 року можна дізнатися за посиланнями:

- на офіційний веб-портал Державної фіскальної служби України

http://sfs.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-2016/

- на суб-сайт «Територіальні органи ДФС у Дніпропетровській області»

http://dp.sfs.gov.ua/okremi-storinki/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan/

Від нас з вами залежить добробут не тільки держави в цілому, а й кожного окремого українця. Своєчасно сплачені податки – це шлях до підвищення добробуту, стабільності та фінансової незалежності країни.

                                                                                                                             Сектор комунікацій 

                                                                                                                         Дніпродзержинської ОДПІ